Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tafeltennisster Li Jie beëindigt haar carrière

Tafeltennisster Li Jie beëindigt haar carrière

NIEUWEGEIN (ANP) - Tafeltennisster Li Jie heeft haar internationale carrière beëindigd. De 37-jarige speelster van Team NL keert definitief niet terug vanuit China naar Nederland om haar tafeltennisloopbaan voort te zetten. Jie wilde oorspronkelijk nog één keer in het Nederlands tenue proberen zich te plaatsen voor de uitgestelde Olympische Spelen van 2020, maar ziet daar vanwege familieredenen en de coronapandemie van af.

Jie was nog in de race voor een individueel ticket voor de uitgestelde Spelen in Tokio, maar laat deze kans aan zich voorbijgaan. "Ik ben al een flinke tijd met mijn familie in China en kan niet of nauwelijks reizen", zegt de van oorsprong Chinese. "Bovendien worden er amper kwalificatietoernooien gespeeld. Ik wilde eigenlijk nog éénmaal vlammen op de Olympische Spelen, maar wil het moeilijke kwalificatietraject in deze lastige tijden niet ingaan."

Jie won tussen 2008 en 2011 met het Nederlandse team viermaal het Europees kampioenschap voor teams en ze vertegenwoordigde Nederland drie keer op de Olympische Spelen: in 2008, 2012 en 2016. Ze won het Europese Top 16-toernooi in 2017 en veroverde met de Poolse Li Qian in 2015 op het WK brons in het dubbelspel.

De tafeltennisster vindt het jammer om zo plotseling haar loopbaan te beëindigen. "Ik ga Nederland zeker missen, want ik heb er altijd met veel plezier gewoond en gespeeld", zegt ze. "Zodra de pandemie onder controle is, kom ik zeker terug naar Nederland."

Meer uit Sport

Medailles 'versterken teamgeest' in atletiekploeg na affaire

ROME (ANP) - De goede prestaties van de Nederlandse atletiekploeg op de EK in Rome hebben de teamgeest goedgedaan. Dat zei technisch directeur Vincent Kortbeek van de Atletiekunie na het "succesvolste toernooi ooit". De equipe won een recordaantal van twaalf medailles.

1 uur geleden
Wielrenner Bernal doet ook mee aan Olympische Spelen

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse renner Egan Bernal doet dit jaar ook mee aan de Olympische Spelen, zo heeft de nationale wielerbond bevestigd. Vorige maand maakte de voormalige winnaar van de Tour de France al bekend mee te doen aan de Tour.

2 uur geleden
Sprintploeg vrouwen verrast met Europees brons op 4x100 meter

ROME (ANP) - De vrouwenploeg op de 4x100 meter estafette heeft brons veroverd op de EK atletiek in Rome. De sprintsters brachten daarmee de recordoogst van de Nederlands equipe in Rome op elf medailles.

11 uur geleden
Bol trots op alle estafettevrouwen: met zijn zevenen op podium

ROME (ANP) - Femke Bol was trots op haar ploeggenoten van de 4x400 meter estafette na het prolongeren van de Europese titel. "We zijn in de breedte ook een sterke ploeg, want de meiden die de series liepen hebben het ook goed gedaan. We mogen straks met zijn zevenen op het podium", zei de vedette van het team.

11 uur geleden
Wielerunie UCI presenteert maatregelen voor meer veiligheid

AIGLE (ANP) - De Internationale Wielerunie (UCI) heeft vier maatregelen voorgesteld om de sport veiliger te maken. De maatregelen, waaronder een systeem van gele kaarten, worden tot het einde van het seizoen getest, voordat ze worden geïmplementeerd.

12 uur geleden
Goud voor estafetteteam 4x400 meter, derde EK-plak Bol en Klaver

ROME (ANP) - De vrouwen van de 4x400 meter estafette hebben op de EK in Rome hun Europese titel geprolongeerd. Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol snelden in Stadio Olimpico in de finale naar het goud in een tijd van 3.22,39.

13 uur geleden
Griekspoor na wisselvallige fase in twee sets door in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Titelverdediger Tallon Griekspoor heeft de kwartfinale bereikt van het grastoernooi van Rosmalen. De beste tennisser van Nederland was ondanks een wisselvallige fase in twee sets te sterk voor Mackenzie McDonald uit de Verenigde Staten: 6-3 7-6 (5).

14 uur geleden