Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tadic ziet trainer Ten Hag wel slagen bij Manchester United

Tadic ziet trainer Ten Hag wel slagen bij Manchester United

AMSTERDAM (ANP) - Erik ten Hag is klaar om bij Manchester United aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Dat vertelde Dusan Tadic tijdens een persconferentie van Ajax voor de bekerfinale van zondag tegen PSV.

"Ik hoop natuurlijk dat hij blijft", zei de aanvoerder van de koploper van de Eredivisie. "Maar hij is een van de beste trainers van de wereld. Hij heeft zich de laatste jaren nog beter ontwikkeld. Tactisch denkt hij twee stappen verder dan de tegenstander. Het is een genot om met hem te werken. Het is logisch dat er belangstelling is voor de trainer en spelers van Ajax. Dat zal altijd zo blijven. Ook daarom zijn wij Ajax. Dat moeten we ook uitstralen."

Manchester United is geen makkelijke club om te leiden. Na het vertrek van manager Alex Ferguson in 2013 konden ook Louis van Gaal en José Mourinho de club niet aan grote successen helpen.

Kansen

Ten Hag ziet kansen bij United, maar wilde opnieuw niet bevestigen dat hij mondeling al akkoord is over een meerjarig contract. "We kunnen met Ajax nog twee prijzen winnen", doelde hij op de landstitel en KNVB-beker. Daarom focus ik me op Ajax. Ik heb nu genoeg te doen richting de bekerfinale. Daar heb ik het druk mee."

Ten Hag denkt niet dat de vele verhalen in de media over zijn toekomst bij Manchester United de voorbereiding op de bekerfinale hebben verstoord. "We hebben deze week fantastisch getraind", zei hij. "Het beste in mijn periode bij Ajax, dus de spelers zijn bezig met Ajax. Ze hebben er zin in, er is veel energie. Hopelijk zien we dat zondag tijdens de finale."

In tegenstelling tot Ten Hag heeft trainer Roger Schmidt wel voortijdig laten weten dat hij PSV aan het einde van het seizoen verlaat. Daardoor krijgt de Duitser niet wekelijks vragen meer over zijn toekomst bij PSV. "Jullie kunnen het blijven proberen", antwoordde Ten Hag toen hij met die theorie werd geconfronteerd. "Maar ik focus me op Ajax, daar blijf ik bij."

Meer uit Voetbal

AC Milan en Genoa gelijk in doelpuntrijk duel

MILAAN (ANP) - AC Milan is tegen middenmoter Genoa niet verder gekomen dan een 3-3-gelijkspel. De nummer 2 van de Serie A achter kampioen Internazionale heeft net als Genoa dit seizoen weinig meer om voor te spelen.

1 uur geleden
Martens denkt dat hij Twente met zege AZ zenuwachtig maakt

ALKMAAR (ANP) - Coach Maarten Martens van AZ wilde FC Twente zenuwachtig maken in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. Dat lukte aanvankelijk niet, maar dankzij een goede tweede helft wonnen de Alkmaarders met 2-1 en hebben ze het gat met de concurrent verkleind tot twee punten. "Ik denk dat ze nu zenuwachtig de bus in gaan naar Twente", aldus de coach bij ESPN.

1 uur geleden
Ongeslagen Leverkusen wint ruim bij Frankfurt, Frimpong scoort

FRANKFURT (ANP) - De Duitse kampioen Bayer Leverkusen is ook in zijn 48e officiële duel van het seizoen ongeslagen gebleven. De ploeg van trainer Xabi Alonso overtuigde in het uitduel met nummer 6 Eintracht Frankfurt: 1-5. Oranje-international Jeremie Frimpong maakte in de 77e minuut, vijf minuten na zijn invalbeurt, de 1-4.

1 uur geleden
Gakpo draagt bij aan overtuigende 4-2-zege van Liverpool op Spurs

LIVERPOOL (ANP) - Cody Gakpo heeft met een fraaie assist en een kopdoelpunt bijgedragen aan een doelpuntrijke thuiszege (4-2) van Liverpool op Tottenham Hotspur. Zo won de ploeg van vertrekkend trainer Jürgen Klopp weer eens in de Premier League, na een gelijkspel tegen West Ham United (2-2) en een nederlaag bij Everton (2-0). De landstitel verdween daardoor uit zicht voor de 'Reds'.

2 uur geleden
AZ verslaat FC Twente en houdt strijd om derde plaats levend

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie een belangrijke zege geboekt op concurrent FC Twente. In Alkmaar won de ploeg van coach Maarten Martens met 2-1, waardoor de achterstand op nummer 3 FC Twente is teruggebracht tot 2 punten.

2 uur geleden
Chelsea klopt West Ham met 5-0 en houdt zicht op Europees voetbal

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft dankzij een 5-0-zege in de Londense derby tegen concurrent West Ham United de hoop op Europees voetbal volgend seizoen levend gehouden. De achterstand van de ploeg van trainer Mauricio Pochettino op nummer 6 Newcastle United, die nu virtueel de voorrondes van de Conference League ingaat, is drie duels voor het einde 2 punten.

4 uur geleden
Bosz mist Krüzen en had voormalig assistent ook titel gegund

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz miste bij de festiviteiten na de met PSV behaalde landstitel één persoon, zijn voormalige assistent Hendrie Krüzen. "Ik heb 23 jaar lang met hem samengewerkt en ook dit spelsysteem ontwikkeld. Nu ik deze prijs kon halen, is hij er niet bij. Dat doet mij veel pijn, hij had erbij moeten zijn", vertelde de coach in het Philips Stadion.

4 uur geleden