Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tadic waarschuwt Ajax voor de krijgers van Getafe

Tadic waarschuwt Ajax voor de krijgers van Getafe

AMSTERDAM (ANP) - Bijna een jaar na de heroïsche uitzege op Real Madrid keert Dusan Tadic met Ajax terug in de hoofdstad van Spanje voor het uitduel van donderdag met Getafe in de Europa League. "Best bijzonder", zegt de Servische aanvoerder van de landskampioen uit Amsterdam. "Want die speciale wedstrijd zit voor altijd in ons hart. Maar we moeten nu vooral naar de toekomst kijken. Daar gaat het om."

Tadic had met een verwoestende uithaal en twee puntgave assists een groot aandeel in het demasqué van Real, toen nog houder van de Champions League. 5 maart 2019 blijft ook voor hem een dag om nooit meer te vergeten. Zijn fraaie pirouette voor de 0-2, het hakballetje van David Neres op de achterlijn en die ongelooflijke vrije trap van Lasse Schöne. Zelfs Luka Modric kon niet voorkomen dat Frenkie de Jong door Estadio Santiago Bernabéu zweefde. Ook de uitslag klopte. 1-4, bijna het rugnummer van Johan Cruijff.

"Al die gelukkige fans van ons", blikt Tadic nog heel even terug. "Ze zaten echt overal in het stadion. Maar nogmaals, dat telt allemaal niet meer. Getafe is een heel sterke ploeg. Ik heb ze zaterdag tegen Barcelona zien spelen. Ze verliezen met 2-1, maar het had ook zomaar 2-2 kunnen worden. Eerlijk gezegd hadden ze wel een gelijkspel verdiend."

Kansen

Vraag een voetballer uit de hoogste Spaanse voetbalklasse tegen welke ploeg hij het liefst niet speelt en hij noemt Getafe, een club uit de voorstad van Madrid die drie jaar geleden nog op het tweede niveau uitkwam. Het is net als een bezoek aan de tandarts, zeggen ze. Verdoving of niet, je bent er niet gerust op. "Het zijn krijgers", zegt Tadic over de spelers van de verrassende nummer drie van La LIga. "Zij strijden voor iedere bal en geven echt alles. Ze zijn fysiek erg sterk en gaan als het moet over het randje."

Getafe maakt van alle clubs in La Liga veruit de meeste overtredingen. "Maar ze durven het ook aan om al heel vroeg druk te zetten, zelfs tegen Barcelona", zag Tadic. "Ze laten zelfs soms de keeper van de tegenstander niet opbouwen. We zullen ons echt heel goed moeten voorbereiden. Dit is misschien geen Champions League maar wel een heel zware loting. En wij willen heel ver komen in de Europa League."

De 31-jarige aanvoerder van Ajax ziet ook kansen tegen Getafe. "Als zij ons al op eigen helft vast zetten, dan ligt er ook ruimte op andere delen van het veld", zegt hij. "Dus we moeten vaak de diepte zoeken en de bal snel van de ene naar de andere kant van het veld verplaatsen. Het wordt zeker niet makkelijk, maar we zijn wel Ajax. We moet door, we moeten verder."

Meer uit Voetbal

Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

4 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

4 uur geleden
FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

7 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.

7 uur geleden
Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

7 uur geleden
Henderson is terug op het trainingsveld bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder is hersteld van een rugblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Trainer John van 't Schip neemt hem mogelijk op in zijn selectie voor het thuisduel van woensdagavond met Excelsior.

8 uur geleden
Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

9 uur geleden