Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tadic bekroont jubileumduel met assist bij winnende treffer

Tadic bekroont jubileumduel met assist bij winnende treffer

ARNHEM (ANP) - Dusan Tadic bekroonde zijn 150e competitiewedstrijd voor Ajax met een assist bij de winnende treffer van het uitduel met Vitesse (2-1). Edson Álvarez kopte raak na een hoekschop van zijn aanvoerder. De Mexicaan hield zijn ploeg zo in het spoor van koploper Feyenoord, dat een voorsprong van 3 punten houdt.

Tadic haalde zijn schouders op toen hij na de winst hoorde dat hij in 150 competitiewedstrijden bij 151 doelpunten betrokken is geweest, met 73 treffers en 78 assists. "Ik wist dat ik vrij goede statistieken had", antwoordde hij. "Dat is leuk. Maar het gaat om ons team. Als het team goed speelt, dan kan iedereen zich laten zien."

Tadic zag Ajax op achterstand komen na een kopbal van Marco van Ginkel. De middenvelder liet zien dat de ploeg uit Amsterdam ook met trainer John Heitinga op bank kwetsbaar blijft bij corners. "We moeten verdedigen als beesten", mopperde Tadic. "Je moet er alles aan doen dat jouw tegenstander niet scoort. Dit moet echt beter."

Tadic erkende dat Ajax diep moest gaan voor de zege. "Maar dat komt ook omdat we weer op achterstand komen", zei hij. "We hebben na de nederlaag van donderdag in Berlijn veel gepraat. We wisten dat we veel energie in deze wedstrijd moesten leggen. Gelukkig hebben we in de tweede helft wel laten zien dat we beter kunnen. Al verzuimden we ook om de wedstrijd met een derde doelpunt voor een groot deel te beslissen."

Meer uit Voetbal

Ajax start met Henderson, Brobbey en Akpom tegen FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Jordan Henderson begint zondagmiddag met Ajax aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De middenvelder is hersteld van een hamstringblessure die hem zo'n anderhalve maand aan de kant heeft gehouden.

18 minuten geleden
PSV grijpt naast clubrecord van minste tegentreffers

EINDHOVEN (ANP) - PSV is er niet in geslaagd het clubrecord van minste aantal tegendoelpunten in één seizoen in de Eredivisie te verbeteren. De Eindhovenaren incasseerden in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam twee treffers.

47 minuten geleden
Geblesseerde Guerreiro mist uitduel van Bayern met Real

MÜNCHEN (ANP) - Raphaël Guerreiro mist woensdag de uitwedstrijd van Bayern München tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De Portugees heeft zaterdag een enkelblessure opgelopen in het verloren competitieduel met VfB Stuttgart (3-1). Volgens de club uit Beieren komt het duel met de kampioen van Spanje te vroeg voor hem.

48 minuten geleden
KNVB-directeur Van Leeuwen met kampioensschaal in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - KNVB-directeur Marianne van Leeuwen is met de kampioensschaal in Eindhoven gearriveerd. Een uur voor aanvang van de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam stapte ze samen met Jan Bluyssen, manager competitiezaken, uit de auto voor het Philips-stadion.

2 uur geleden
PSV-coach Bosz houdt vast aan team dat met 8-0 van Heerenveen won

EINDHOVEN (ANP) - De basisopstelling van PSV voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam kent geen verrassingen. Trainer Peter Bosz houdt vast een dezelfde elf spelers die sc Heerenveen tien dagen eerder in Friesland met 8-0 kansloos lieten.

2 uur geleden
Messi steelt met vijf assists en een treffer show bij Inter Miami

MIAMI (ANP) - Lionel Messi heeft Inter Miami aan een ruime zege op New York Red Bulls (6-1) geholpen. De Argentijnse aanvaller had met vijf assists en een doelpunt een aandeel in alle doelpunten van de koploper van de Eastern Conference.

4 uur geleden
PSV heeft tegen Sparta genoeg aan gelijkspel voor 25e landstitel

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan voor de 25e keer de landstitel in Nederland winnen. Voor de Eindhovenaren volstaat in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam een gelijkspel. De aftrap in het uitverkochte Philips-stadion is om 12.15 uur.

9 uur geleden