Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

T-Mobile US koopt telecombedrijf Ryan Reynolds voor dik 1 miljard

T-Mobile US koopt telecombedrijf Ryan Reynolds voor dik 1 miljard

BELLEVUE (ANP/BLOOMBERG) - Acteur Ryan Reynolds heeft een behoorlijk lucratieve deal gesloten. T-Mobile US neemt Ka’ena Corporation over voor een bedrag dat kan oplopen tot 1,35 miljard dollar (1,26 miljard euro). Reynolds is mede-eigenaar van Mint Mobile, dat onder Ka'ena Corporation valt.

"We zijn erg blij dat T-Mobile een agressief lastminutebod van mijn moeder Tammy Reynolds heeft overtroffen, omdat we geloven dat de uitmuntendheid van hun 5G-netwerk een betere strategische match zal bieden dan de iets bovengemiddelde mahjongvaardigheden van mijn moeder", grapt Reynolds in een verklaring. De acteur verscheen ook in een video met Mike Sievert, de topman van T-Mobile US, om het nieuws aan te kondigen.

Reynolds bezit een onbekend, maar "significant" aandelenbelang in Mint. De acteur zal nog steeds in reclames voor het bedrijf blijven verschijnen, zei medeoprichter David Glickman in een interview. Hoe hoog het aankoopbedrag uiteindelijk uitvalt, hangt af van bepaalde prestaties die Mint de komende tijd levert.

Omzettoename van 70 procent

T-Mobile US, dat voor iets minder dan de helft in handen is van Deutsche Telekom, betaalt voor het grootste deel in aandelen voor Ka'ena en Mint. Daarmee krijgt de op een na grootste mobiele provider van de Verenigde Staten een snelgroeiende prijsvechter in de telecombranche. Volgens Glickman steeg het aantal klanten de afgelopen vier jaar met 50 procent. De omzet nam met 70 procent toe. Mint verkoopt zijn abonnementen uitsluitend online en heeft geen eigen winkels.

Reynolds, onder meer bekend van zijn rol als Deadpool, geldt als een succesvol ondernemer. De Canadese acteur was eerder mede-eigenaar van Aviation Gin, dat in 2020 voor 610 miljoen dollar werd overgenomen door drankenconcern Diageo. Ook is Reynolds mede-eigenaar van de Welshe voetbalclub Wrexham AFC.

Meer uit Financieel

50.000 euro boete voor maken illegaal middel tegen tomatenvirus

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie legt twee bedrijven in Zuid-Holland elk een geldboete op van 50.000 euro voor het maken en gebruiken van een niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddel. Dit middel was bedoeld tegen het zeer besmettelijke Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV).

43 minuten geleden
Justitie eist boete van ruim 24 miljoen euro voor PostNL België

ANTWERPEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie in België heeft in een zaak tegen de Belgische tak van PostNL een boete geëist van 24,4 miljoen euro. Volgens de aanklager hebben twee onderdelen van het postbedrijf, PostNL Cargo en PostNL Pakketten, enkele jaren op een onwettige manier personeel van derden ingezet. Zo werd een beroep gedaan op werknemers van een ander bedrijf, maar was het PostNL die het meeste gezag over hen had.

1 uur geleden
Voor onder meer KLM en Air France dreigt boete om 'groenwassen'

BRUSSEL (ANP/RTR) - Onder meer KLM en zustermaatschappij Air France hebben een brief ontvangen van de Europese toezichthouders met een dreigende boete voor 'groenwassen'. Dat hebben de maatschappijen bevestigd na berichtgeving van de Belgische omroep RTBF. Europese toezichthouders als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vinden dat de maatschappijen zich te groen voordoen en eisen dat ze deze claims binnen dertig dagen aanpassen.

1 uur geleden
VodafoneZiggo hoopt met voetbalrechten meer klanten te behouden

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo hoopt met het verwerven van de uitzendrechten van de UEFA-voetbalwedstrijden vanaf het najaar meer klanten met een vaste aansluiting aan zich te kunnen binden. Het telecombedrijf raakte de laatste tijd opnieuw veel van deze klanten kwijt.

2 uur geleden
Opkomst Chinese webshops leidt tot omzetdaling in Europa

BRUSSEL (ANP) - De vijfhonderd grootste Europese webshops hebben vorig jaar een lagere omzet behaald dan het jaar daarvoor. Dit meldt Cross-Border Commerce Europe, een platform voor de Europese onlineretail, in zijn jaarlijkse onderzoek naar de grootste webwinkels van het continent. De omzetdaling komt volgens de studie onder meer door de instabiele economie wereldwijd en door stevige concurrentie van Amerikaanse en opkomende Chinese webshops als Shein en Temu.

2 uur geleden
Eneco stopt met 'sneller klimaatneutraal'-claim na aandringen ACM

DEN HAAG (ANP) - Energieleverancier Eneco stopt met het gebruik van de slogan "sneller klimaatneutraal" in hun reclames na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die claim kan voor onduidelijkheid zorgen bij consumenten over de specifieke duurzaamheidsvoordelen van producten van Eneco, aldus de marktwaakhond. Daarmee is die mogelijk misleidend.

2 uur geleden
Bouwer BAM hard onderuit op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - BAM ging donderdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs na tegenvallende resultaten. De grootste bouwer van Nederland zag de omzet en winst dalen in het eerste kwartaal. Ook blijven de marktomstandigheden volgens BAM op korte termijn uitdagend als gevolg van hogere rente en politieke onzekerheden. Het aandeel werd bijna 17 procent lager gezet.

3 uur geleden