Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

T-Mobile groeit ondanks tegenslag door corona

T-Mobile groeit ondanks tegenslag door corona

DEN HAAG (ANP) - Telecomconcern T-Mobile Nederland heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer omzet en winst geboekt dan een jaar eerder en meer klanten aan zich gebonden. Dat terwijl de winkels van het bedrijf een groot deel van die periode dicht waren en er ten opzichte van vorig jaar nauwelijks roaminginkomsten waren. Door de coronamaatregelen zijn er namelijk veel minder toeristen.

T-Mobile voegde bij al zijn merken, naast T-Mobile zijn ook Tele2, Ben en Simpel van het bedrijf, 12.000 mobiele abonnees toe. Voor topman Søren Abildgaard des te meer reden voor tevredenheid omdat er bij de samenvoeging van de computersystemen van T-Mobile en Tele2 18.000 niet-actieve klanten werden geschrapt. Volgens Abildgaard is dat ook te danken aan de inzet van het personeel. Zo bezorgden de winkelmedewerkers bestelde telefoons thuis.

Ook op het gebied van glasvezelaansluitingen steeg het aantal klanten van T-Mobile. Van de tot nu toe 130.000 huishoudens die volgens planning ontsloten zouden worden, heeft nu ruim de helft de mogelijkheid om het snelle vaste internet van T-Mobile af te nemen. Hoeveel klanten T-Mobile precies heeft, maakt het telecombedrijf uit concurrentieoverwegingen niet bekend. "Maar de interesse was groter dan verwacht", aldus Abildgaard.

Door een samenwerking met Open Dutch Fiber wil T-Mobile versneld glasvezel beschikbaar maken voor 1 miljoen huishoudens. Abildgaard verwacht daarvan een flinke groei. "We bieden sneller internet aan dan de competitie voor een lagere prijs." De Deen ziet daarmee dan ook een kans om het 'duopolie' van KPN en VodafoneZiggo te doorbreken. "Ze gooien allebei de prijzen per 1 juli omhoog en dat gebeurt jaarlijks, net zoals kerst elk jaar in december valt", zegt Abildgaard. "Dat is een teken dat er te weinig concurrentie is."

Meer uit Financieel

Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

8 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

11 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

13 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

14 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

16 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

16 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

17 uur geleden