Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

T-Mobile groeit ondanks tegenslag door corona

T-Mobile groeit ondanks tegenslag door corona

DEN HAAG (ANP) - Telecomconcern T-Mobile Nederland heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer omzet en winst geboekt dan een jaar eerder en meer klanten aan zich gebonden. Dat terwijl de winkels van het bedrijf een groot deel van die periode dicht waren en er ten opzichte van vorig jaar nauwelijks roaminginkomsten waren. Door de coronamaatregelen zijn er namelijk veel minder toeristen.

T-Mobile voegde bij al zijn merken, naast T-Mobile zijn ook Tele2, Ben en Simpel van het bedrijf, 12.000 mobiele abonnees toe. Voor topman Søren Abildgaard des te meer reden voor tevredenheid omdat er bij de samenvoeging van de computersystemen van T-Mobile en Tele2 18.000 niet-actieve klanten werden geschrapt. Volgens Abildgaard is dat ook te danken aan de inzet van het personeel. Zo bezorgden de winkelmedewerkers bestelde telefoons thuis.

Ook op het gebied van glasvezelaansluitingen steeg het aantal klanten van T-Mobile. Van de tot nu toe 130.000 huishoudens die volgens planning ontsloten zouden worden, heeft nu ruim de helft de mogelijkheid om het snelle vaste internet van T-Mobile af te nemen. Hoeveel klanten T-Mobile precies heeft, maakt het telecombedrijf uit concurrentieoverwegingen niet bekend. "Maar de interesse was groter dan verwacht", aldus Abildgaard.

Door een samenwerking met Open Dutch Fiber wil T-Mobile versneld glasvezel beschikbaar maken voor 1 miljoen huishoudens. Abildgaard verwacht daarvan een flinke groei. "We bieden sneller internet aan dan de competitie voor een lagere prijs." De Deen ziet daarmee dan ook een kans om het 'duopolie' van KPN en VodafoneZiggo te doorbreken. "Ze gooien allebei de prijzen per 1 juli omhoog en dat gebeurt jaarlijks, net zoals kerst elk jaar in december valt", zegt Abildgaard. "Dat is een teken dat er te weinig concurrentie is."

Meer uit Financieel

ACM stelt maatregelen tegen overbelasting stroomnet vast

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over een drietal maatregelen die ervoor zorgen dat grootverbruikers goedkoper uit zijn als zij het stroomnet niet of minder gebruiken tijdens piekmomenten. Hierdoor maken zij ruimte voor andere verbruikers en producenten van duurzame elektriciteit. De toezichthouder kondigde in april al een breed pakket maatregelen aan om de problemen rond netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen te gaan.

1 uur geleden
Euronext-beurzen hebben geen last van computerstoring

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De handel op de aandelenbeurzen van Euronext wordt niet beïnvloed door de wereldwijde computerstoring, meldt de eigenaar van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Milaan. "We zijn op de hoogte van de huidige Microsoft-storing. Het heeft echter geen impact op de handel op onze markten en we houden de situatie nauwlettend in de gaten", stelt de beursexploitant in een verklaring.

2 uur geleden
Gasunie investeert 8 miljard in opslag waterstof, CO2 en groen gas

GRONINGEN (ANP) - Gasunie investeert tot 2030 bijna 8 miljard euro in transport en opslag van waterstof, CO2, warmte en groen gas. Dat meldt het bedrijf bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

2 uur geleden
Crowdstrike bevestigt crashes op Windows-besturingssystemen

SYDNEY (ANP/RTR) - IT-beveiligingsbedrijf Crowdstrike laat via een tefefonisch bericht aan klanten weten "op de hoogte te zijn van meldingen van crashes op Microsofts Windows-besturingssystemen".

3 uur geleden
ASML verder omlaag op Damrak na verkoopgolf in chipsector

AMSTERDAM (ANP) - ASML ging vrijdag verder omlaag op de Amsterdamse beurs, na de recente verkoopgolf in de chipsector. De chipbedrijven, die dit jaar sterk zijn gestegen, vielen deze week uit de gratie bij beleggers. Dat kwam door zorgen over mogelijke strengere Amerikaanse regels voor de export van chips en chipapparatuur naar China. Zo raakte chipmachinemaker ASML in de afgelopen twee handelsdagen ruim 14 procent aan beurswaarde kwijt. Het aandeel verloor nu 0,8 procent. Branchegenoten Besi en ASMI klommen daarentegen 0,3 en 0,2 procent.

4 uur geleden
AEX-index koerst af op hoger begin, focus blijft op chipsector

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste dag van een turbulente handelsweek. De Amsterdamse hoofdindex verloor deze week al zo'n 3 procent. Vooral de chipbedrijven, die dit jaar sterk zijn gestegen, vielen uit de gratie. Dat kwam door zorgen over mogelijke strengere Amerikaanse regels voor de export van chips en chipapparatuur naar China. Chipmachinemaker ASML raakte deze week ruim 14 procent aan waarde kwijt, ondanks dat het bedrijf met sterke kwartaalcijfers kwam. Ook branchegenoten Besi en ASMI gingen mee omlaag.

5 uur geleden
Recordaantal buitenlandse toeristen in Japan, meer dan voor corona

TOKIO (ANP/RTR/AFP) - Japan heeft in de eerste helft van dit jaar een recordaantal buitenlandse toeristen verwelkomd. Het cijfer lag ook hoger dan voor de coronapandemie, geholpen door de zwakkere yen waardoor reizen naar het Aziatische land betaalbaarder zijn geworden.

5 uur geleden