Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Syrië ontvangt eerste lading Russische coronavaccins'

'Syrië ontvangt eerste lading Russische coronavaccins'

DAMASCUS (ANP/RTR) - Syrië heeft een eerste lading ontvangen van Russische Spoetnik V-vaccins. Dat liet liet de Syrische ambassadeur in Rusland weten aan persbureau Interfax.

Diplomaat Riad Haddad vertelde niet hoe groot de lading vaccins was. Hij zei wel dat artsen en topfiguren tot de eerste mensen behoorden die het middel kregen. Interfax berichtte aanvankelijk dat ook de Syrische leider Bashar al-Assad was ingeënt, maar kwam daar later op terug. Hij liep het virus eerder dit jaar al op en zou na enkele weken zijn hersteld.

De coronapandemie was voor Syriërs een nieuwe klap na de jarenlange burgeroorlog in hun land. Dat kampt met grote economische problemen en dat heeft ook gevolgen voor de strijd tegen het virus. Hulpverleners waarschuwden eerder dit jaar dat coronapatiënten door brandstoftekorten bijvoorbeeld niet opgehaald konden worden door ambulances.

Moskou, een bondgenoot van het Assad-regime, stelde de Syriërs meer vaccins in het vooruitzicht. Onderminister van Buitenlandse Zaken Mikhail Bogdanov zei dat die worden geleverd als daar vraag naar is en als het haalbaar is. "We helpen al onze vrienden", zei de bestuurder volgens Interfax.

Meer uit Buitenland

VN stoppen met politieke missie in Soedan

KHARTOUM (ANP/AFP) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft een einde gemaakt aan de politieke missie van de VN in Soedan. Dat gebeurt niet omdat de situatie daar opgelost of verbeterd is, maar omdat de Soedanese autoriteiten dat verzoek hebben gedaan.

4 uur geleden
VN-Veiligheidsraad schrapt na ruim 30 jaar wapenembargo Somalië

NEW YORK/MOGADISHU (ANP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft op vrijdag unaniem besloten om de laatste restricties voor de verkoop van wapens aan de regering van Somalië weg te nemen. Daarmee is na meer dan dertig jaar een einde gekomen aan het wapenembargo voor het Oost-Afrikaanse land.

4 uur geleden
Israël: dood van vijf gijzelaars bevestigd

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische krijgsmacht zegt de dood van vijf gijzelaars die in de Gazastrook werden vastgehouden te hebben bevestigd. De families zijn op de hoogte gebracht. Van een van de gijzelaars is het lichaam aan Israël overgedragen.

6 uur geleden
Poetin tekent decreet voor 15 procent aanwas aantal militairen

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft een decreet getekend om de Russische strijdkrachten met 170.000 militairen te laten toenemen. Dat komt neer op een groei van 15 procent. Er komt nu niet direct een mobilisatie, de toename zal de komende jaren gefaseerd worden doorgevoerd, schrijft het Russische persbureau TASS.

7 uur geleden
Autoriteiten Gaza: drie journalisten gedood, dodental loopt op

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Het gezondheidsministerie in de Gazastrook zegt dat bij Israëlische bombardementen drie journalisten zijn gedood. Ook is het totale dodental sinds het aflopen van de gevechtspauze in de Gazastrook opgelopen tot 178 doden, meldt het ministerie. 589 mensen raakten gewond.

7 uur geleden
Israël wil na afloop oorlog bufferzone in Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Israël wil na afloop van de oorlog met Hamas een bufferzone creëren aan de Palestijnse kant van de grens tussen Israël en de Gazastrook. Israëlische media schrijven dat premier Benjamin Netanyahu dat aan de Amerikaanse buitenlandminister Blinken heeft laten weten en volgens persbureau Reuters heeft Israël ook Arabische landen in de regio ingelicht over die plannen.

7 uur geleden
Volgende week weer treinstaking in België

BRUSSEL (ANP) - Reizigers die volgende week naar of in België met de trein willen reizen, moeten rekening houden met een nieuwe spoorstaking. Er zullen tussen 5 en 7 december wel een aantal treinen rijden, maar hoe de dienstregeling er precies uitziet, is pas op het laatst bekend.

8 uur geleden