Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Synchroonzwemsters De Brouwer vijfde in finale EK

Synchroonzwemsters De Brouwer vijfde in finale EK

BOEDAPEST (ANP) - De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer zijn bij de Europese kampioenschappen in Boedapest op de vijfde plaats geëindigd in de finale van de technische uitvoering. De tweeling zette met 87,2526 een persoonlijk record neer. De 22-jarige zussen waren iets meer dan 2 punten verwijderd van een medaille.

De Europese titel ging naar het Russische duo Svetlana Kolesnitsjenko/Svetlana Romasjina, met 96,2904. Het zilver was voor Marta Fiedina en Anastasija Savtsjoek uit Oekraïne (92,6862) en het brons voor de Oostenrijkse zussen Anna-Maria en Eirini-Marina Alexandri (89,4592).

De finale van het technische duet moest maandag na twaalf optredens worden afgebroken vanwege problemen met de muziekinstallatie. De Nederlandse zussen waren op dat moment nog niet in actie gekomen. Donderdag werd de finale in z'n geheel overgedaan. Vrijdag komt het nationale duet in actie in de finale van de vrije oefening. De zussen plaatsten zich met een persoonlijk record als vijfde voor de strijd om de medailles, met twaalf deelnemende duetten.

De tweeling hoopt zich volgende maand op het olympisch kwalificatietoernooi in Barcelona te kwalificeren voor Tokio.

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

20 minuten geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

3 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

5 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

6 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

7 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

9 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

10 uur geleden