Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Swiatek twee zeges verwijderd van titel op Roland Garros

Swiatek twee zeges verwijderd van titel op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Iga Swiatek is op Roland Garros nog maar twee zeges verwijderd van haar tweede grandslamtitel. De Poolse nummer 1 van de wereld was in de kwartfinales met 6-3 6-2 te sterk voor de als elfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula.

Swiatek maakte het na anderhalf uur op haar vierde matchpoint af met een fraaie backhand langs de lijn. Dat betekende haar dertigste winner van de wedstrijd. Ze sloeg vier aces en gunde Pegula één break. Zelfs plaatste ze vijf servicebreaks.

De Poolse vierde al haar 33e overwinning op rij. Ze heeft ook nog maar twee overwinningen nodig voor de langste zegereeks ooit op de vrouwentour. In 2000 zette Venus Williams een serie van 35 zeges neer.

Niet zonder zenuwen

De indrukwekkende zegereeks van Swiatek betekent niet dat ze zonder zenuwen speelt, zo zei ze in haar oncourt-interview. "Als je niet meer nerveus wordt, dan kun je beter stoppen. Stress maakt je actiever en zorgt ervoor dat je je beste prestatie kunt leveren."

De 21-jarige Swiatek - die dinsdag haar verjaardag vierde - neemt het bij de laatste vier op tegen de Russin Daria Kasatkina, die eerder op de dag met 6-4 7-6 (5) te sterk was voor haar landgenote Veronika Koedermetova.

Coco Gauff

Twee jaar geleden won Swiatek op Roland Garros voor het eerst een grand slam. Vorig jaar verloor ze in de kwartfinales van de Griekse Maria Sakkari.

De andere halve finale gaat tussen de Amerikaanse Coco Gauff en Martina Trevisan uit Italië. Beide speelster reikten nooit eerder tot de laatste vier op een grand slam.

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor schakelt Rune uit in Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft de vierde ronde bereikt van het masterstoernooi in Madrid. De beste tennisser van Nederland was met 6-4 4-6 6-3 te sterk voor de Deen Holger Rune, de nummer 12 van de wereld.

1 uur geleden
Geen Spelen voor Brinkman na opgave in marathon van Hamburg

HAMBURG (ANP) - Atlete Nienke Brinkman is er bij de marathon van Hamburg niet in geslaagd de olympische limiet te lopen. De 30-jarige Nederlandse stapte na ruim 15 kilometer uit.

2 uur geleden
Turnster Douglas maakt 8 jaar na laatste olympisch goud rentree

KATY (ANP/RTR) - Turnster Gabrielle Douglas heeft na acht jaar haar rentree gemaakt. De 28-jarige Amerikaanse, winnares van drie gouden medailles op de Olympische Spelen, verzekerde zich tijdens een evenement in Texas van kwalificatie voor de Amerikaanse kampioenschappen van volgende maand.

4 uur geleden
James leidt basketballers Los Angeles naar zege op Denver

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De basketballers van Los Angeles Lakers hebben de achterstand op Denver Nuggets in de eerste ronde van de play-offs van de Western Conference teruggebracht tot 3-1. Aan de hand van LeBron James won de ploeg in Los Angeles met 119-108 van de titelverdediger in de Amerikaanse profcompetitie NBA.

6 uur geleden
Eerste wereldbekerzege dit seizoen voor BMX'er Kimmann

TULSA (ANP) - Olympisch kampioen BMX Niek Kimmann heeft zijn eerste zege in de wereldbeker van dit seizoen veroverd. De fietscrosser, afkomstig uit het Overijsselse Lutten, won de vijfde wedstrijd in de reeks in het Amerikaanse Tulsa.

13 uur geleden
Bronzen medaille judoka Korrel op EK in Zagreb

ZAGREB (ANP) - Judoka Michael Korrel heeft een bronzen medaille veroverd op de Europese kampioenschappen in Zagreb. Hij versloeg in de 'kleine finale' van de gewichtsklasse tot 100 kilogram de nummer 2 van de wereld, Zelim Kotsoiev uit Azerbeidzjan. In de extra tijd scoorde de Nederlander een waza-ari.

19 uur geleden
Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië

LEYSIN (ANP) - De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van Ineos Grenadiers nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Juan Ayuso.

22 uur geleden