Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Swiatek knokt zich in Melbourne langs oud-finaliste Collins

Swiatek knokt zich in Melbourne langs oud-finaliste Collins

MELBOURNE (ANP) - Iga Swiatek is in de tweede ronde van de Australian Open aan uitschakeling ontsnapt. De Poolse nummer 1 van de wereld knokte zich in drie sets langs de Amerikaanse Danielle Collins: 6-4 3-6 6-4. In de derde set stond Swiatek met 4-1 achter.

Na 3 uur en 14 minuten benutte Swiatek haar derde wedstrijdpunt. Ze brak Collins voor de derde keer op een rij. Swiatek besloot het duel met een fraaie backhand langs de lijn, waarna ze vol ongeloof haar racket de lucht in gooide. Op haar eerste matchpoint had Swiatek al de kans het duel af te maken, maar haar smash was matig en ze verloor alsnog het punt. Het tweede wedstrijdpunt werd weg geserveerd, waarna Swiatek het later nog in dezelfde game afmaakte.

"Oh mijn God, ik weet niet wat er net is gebeurd. Ik stond al bijna op de luchthaven. Ik wilde vechten tot het einde, maar zij speelde lange tijd perfect. Na de eerste set begon ze ineens veel harder te slaan en ik wist niet goed hoe te reageren. Ik ben erg trots op mezelf dat ik toch heb gewonnen", zei Swiatek (22) na afloop op de baan. Iets daarvoor had Collins, die slechts vier punten minder won dan de favoriet (104 om 100), gefrustreerd de Rod Laver Arena verlaten.

Regen

De wedstrijd werd afgemaakt onder het gesloten dak van het hoofdstadion. Het regende donderdag veelvuldig in Melbourne.

Swiatek aast op haar eerste titel op de Australian Open. Vorig jaar verloor ze in de vierde ronde in Melbourne, waar ze nog nooit de eindstrijd wist te bereiken. Wel won ze al drie keer Roland Garros en één keer de US Open.

Favoriet

In de volgende ronde treft ze de Tsjechische Linda Noskova.

Voor Collins is de Australian Open haar favoriete grandslamtoernooi. In 2022 stond ze er al eens in de finale. Twee jaar geleden verloor ze in de eindstrijd van de Australische Ashleigh Barty.

Laatste seizoen

Op de persconferentie na de wedstrijd maakte Collins, 30 jaar oud, bekend dat ze volgend jaar niet meer terugkeert in Melbourne. "Ja, dit wordt mijn laatste seizoen. Ik weet nog niet precies wanneer ik stop, maar ik kijk uit naar mijn pensioen", zei de Amerikaanse. "Mijn carrière betekent een hoop voor me, maar er is meer dan winnen of verliezen."

Collins reikte twee jaar geleden tot de zevende plek op de wereldranglijst. Momenteel staat ze 62e op de mondiale ranking.

Meer uit Sport

Zevenvoudig wereldkampioen O'Sullivan uitgeschakeld op WK snooker

SHEFFIELD (ANP) - Het wereldkampioenschap snooker gaat verder zonder Ronnie O'Sullivan. De zevenvoudig wereldkampioen uit Engeland was in Sheffield niet opgewassen tegen zijn landgenoot Stuart Bingham (10-13).

5 uur geleden
Sinner zegt met heupblessure af voor kwartfinale in Madrid

MADRID (ANP) - Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor zijn wedstrijd tegen Felix Auger-Aliassime in de kwartfinales van het masterstoernooi van Madrid. De als eerste geplaatste Italiaan heeft een heupblessure, meldt de organisatie. Eerder op woensdag raakte het toernooi ook al titelverdediger Carlos Alcaraz kwijt. De Spanjaard verloor in drie sets van de Rus Andrej Roeblev.

9 uur geleden
Roeblev schakelt titelverdediger Alcaraz uit in Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz gaat het masterstoernooi van Madrid niet voor het derde jaar op rij winnen. De 20-jarige Spanjaard strandde in de kwartfinales tegen de Rus Andrej Roeblev, die in drie sets won: 4-6 6-3 6-2. Roeblev was in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlander Tallon Griekspoor.

11 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in eerste ronde challengertoernooi

AIX-EN-PROVENCE (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft opnieuw een nederlaag geleden. De 28-jarige Nederlander ging bij het challengertoernooi van Aix-en-Provence al in de eerste ronde onderuit. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Arthur Rinderknech: 4-6 7-6 (7) 3-6.

11 uur geleden
Amerikaanse Faulkner wint vierde etappe Vuelta, Vos neemt leiding

ZARAGOZA (ANP) - Kristen Faulkner heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje voor vrouwen gewonnen. De 30-jarige renster van EF Education-Cannondale bleef in de langste rit, die over 142 kilometer van Molina de Aragón naar Zaragoza ging, het peloton na een late vluchtpoging tien seconden voor. De Australische Georgia Baker hield in de sprint om de tweede plek Marianne Vos achter zich.

12 uur geleden
Van Gils sprint naar zege in eendagswedstrijd Eschborn-Frankfurt

FRANKFURT (ANP) - Wielrenner Maxim Van Gils heeft de Duitse wielerklassieker Eschborn-Frankfurt gewonnen. De 24-jarige Belg van Lotto Dstny was de snelste in de massasprint van een uitgedund peloton. Alex Aranburu uit Spanje werd tweede, voor de Amerikaan Riley Sheehan.

12 uur geleden
Imola herdenkt verongelukte F1-coureur Senna in bijzijn familie

IMOLA (ANP/DPA) - Op het circuit van Imola in Italië is oud-coureur Ayrton Senna herdacht. De Braziliaan verongelukte precies dertig jaar geleden op het circuit. Bij de plechtigheid was familie van Senna aanwezig.

13 uur geleden