Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Swedbank boekt ondanks witwasschaal meer winst dan gedacht

Swedbank boekt ondanks witwasschaal meer winst dan gedacht

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Swedbank maakte het afgelopen kwartaal hoge kosten in verband met de witwaskwestie waar de Zweedse bank in is verwikkeld. Desondanks was de winst hoger dan analisten hadden verwacht. De grootste hypotheekverstrekker van Zweden kwam begin 2019 in opspraak omdat deze tientallen miljarden euro's aan verdachte transacties zou hebben verwerkt in de Baltische staten.

De Zweedse bank boekte een kwartaalwinst van 4,4 miljard Zweedse kroon (420 miljoen euro), terwijl analisten hadden gerekend op een winst van 4,2 miljard kroon. Het financiƫle concern zag onder meer de inkomsten uit commissies oplopen. De totale winst over 2019 pakte wel zo'n 1,5 miljard Zweedse kronen lager uit dan een jaar eerder. De bank was vooral veel kwijt aan vergoedingen voor ontslagen bankiers en advieskosten rond de witwaszaak.

De bank uit Stockholm staat een boete te wachten die kan oplopen tot 6 miljard Zweedse kronen, verwachten analisten van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley. Daarvoor moet het Zweedse concern nog een voorziening treffen. Toch verwacht Swedbank dit jaar ongeveer evenveel kosten te maken als vorig jaar.

Meer uit Financieel

Tata akkoord met Britse netbeheerder over vergroenen staalproces

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Tata Steel heeft een deal gesloten met de Britse stroomnetbeheerder National Grid voor het bouwen van nieuwe energie-infrastructuur. Die is nodig om de vestiging in Port Talbot in Wales te vergroenen. Volgens het staalconcern gaat het om een belangrijke stap in de overschakeling van vervuilende hoogovens op een "ultramoderne" vlamboogoven.

13 minuten geleden
Atoomagentschap wil betere bescherming radioactief materiaal

WENEN (ANP/DPA) - Het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) heeft opgeroepen tot een betere bescherming van radioactief materiaal wanneer dit wordt vervoerd. Volgens de organisatie meldden 31 landen vorig jaar in totaal 168 gevallen waarin radioactief materiaal werd gestolen, verloren ging of anderszins in verkeerde handen viel.

52 minuten geleden
Storing bij Marktplaats is volgens het platform opgelost

AMSTERDAM (ANP) - De storing bij Marktplaats is verholpen, laat een woordvoerster van het onlineplatform weten. Wie tweedehandsspullen wilde zoeken op Marktplaats kon maandagochtend problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Op sociale media waren er ook mensen die klaagden dat de site voor hen onbereikbaar was.

58 minuten geleden
Nieuwe Chinese sancties om wapenlevering aan Taiwan

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China heeft sancties opgelegd aan drie Amerikaanse defensiebedrijven. Het gaat om een grotendeels symbolische actie die aangeeft dat het land niet tevreden is met de Amerikaanse wapenverkoop aan Taiwan, op dezelfde dag dat het eiland een nieuwe leider installeerde.

1 uur geleden
Allestoringen.nl: duizenden meldingen van storing bij Marktplaats

AMSTERDAM (ANP) - Wie tweedehandsspullen wil zoeken op Marktplaats kan maandag problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Bij de website allestoringen.nl zijn maandagochtend meer dan 10.000 meldingen binnengekomen van mensen die zeggen dat Marktplaats bij hen niet goed werkt.

1 uur geleden
Duurzame bedrijven pleiten voor meer subsidie voor warmtenetten

UTRECHT (ANP) - Om het gebruik van stadswarmte op korte termijn voor huishoudens aantrekkelijker te maken, is er meer subsidie nodig om burgers tegemoet te komen bij aansluiting op een collectief warmtenet. Dat stelt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), een organisatie waarbij veel duurzame bedrijven zijn aangesloten, na een nieuwe studie naar de voordelen van warmtenetten.

3 uur geleden
Aandeel Ryanair omlaag op beurs in rustige pinkstersessie

DUBLIN (ANP) - Ryanair was op tweede pinksterdag een van de verliezers op de beurs in Dublin. Beleggers zetten het aandeel in de vroege handel ruim 1 procent lager, ondanks dat de maatschappij afgelopen boekjaar een recordwinst boekte en de passagiersaantallen flink zag stijgen. Verder lijkt het een rustige beursdag te gaan worden.

5 uur geleden