Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Suriname versoepelt coronamaatregelen

Suriname versoepelt coronamaatregelen

PARAMARIBO (ANP) - Hoewel het coronavirus nog steeds actief is in Suriname en het aantal besmettingen langzaam daalt, durft president Chan Santokhi het toch aan de coronamaatregelen te versoepelen. Dat heeft hij zondagavond tijdens een tv-toespraak bekendgemaakt.

Een welkome versoepeling voor de Surinamers is het intrekken van de weekend-lockdown. De afgelopen twee weekenden gold een uitgaansverbod van vrijdagavond tot en met maandagochtend. De doordeweekse lockdown van 20.00 uur tot 05.00 uur blijft wel van kracht. Ook blijven de grenzen gesloten. Het luchtruim blijft dicht, met de mogelijkheid voor uitzonderingen.

In het kader van toegroeien naar het ‘nieuwe’ normaal mag een groot aantal sectoren weer aan de slag. De versoepeling geldt onder andere voor recreatieoorden, casino’s, sportscholen en contactberoepen zoals fysiotherapeuten, kapsalons en markten. Voorwaarde voor heropening is wel dat bedrijven zich houden aan de afgesproken regels en protocollen, aldus Santokhi.

Het totaal aantal positief geteste mensen in Suriname staat nu op 4579, hiervan zijn er 3788 genezen en 93 overleden. Ook liggen nog 93 mensen in ziekenhuizen en zeven op intensive care-afdelingen.

Meer uit Buitenland

Mensen onder het puin na explosie in woongebouw België

ANTWERPEN (ANP) - Een zware explosie heeft een deel van een appartementencomplex verwoest in het Belgische Hoboken, een district van Antwerpen. Omroep VRT bericht dat de brandweer al meerdere mensen levend onder het puin vandaan heeft gehaald. De brandweer spreekt over zeker zes gewonden. "We blijven zoeken, maar de instabiliteit maakt het ons lastig."

50 minuten geleden
Weer vrachtschip aangevallen en beschadigd bij Jemen

ADEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Een vrachtschip heeft bij Jemen schade opgelopen door een aanval. De Houthi's hebben de verantwoordelijkheid opgeëist en zeggen met drones en ballistische raketten het schip Tutor te hebben bestookt.

53 minuten geleden
Burgerrechtenorganisatie betwist asieldecreet Biden bij rechter

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU heeft een proces aangespannen tegen het nieuwe asieldecreet van de Amerikaanse president Joe Biden. De zaak werd woensdag aanhangig gemaakt bij de federale rechter in Washington, maakte de ACLU bekend.

59 minuten geleden
VN: recordaantal van 120 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht

GENÈVE (ANP) - Wereldwijd zijn 120 miljoen mensen op de vlucht, zegt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat aantal stijgt al jaren en lag nog nooit eerder zo hoog.

3 uur geleden
G7-top in Italië begint met gesprekken over steun Oekraïne

FASANO (ANP) - De G7-top begint in de Italiaanse regio Apulië met gesprekken over steun aan Oekraïne. De leiders van de lidstaten hopen op een deal over hoe ze de winst op bevroren tegoeden uit Rusland kunnen gebruiken ten gunste van Oekraïne.

3 uur geleden
Protesten in Argentinië om nieuwe hervormingspogingen van Milei

BUENOS AIRES (ANP) - In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn woensdag grote straatprotesten gehouden tegen hervormingen die de uiterst rechtse president Javier Milei wil doorvoeren. In de Argentijnse senaat wordt gedebatteerd over de zogeheten omnibuswet, die in hervormingen voorziet als privatisering van overheidsbedrijven en flexibilisering van de arbeidsmarkt.

5 uur geleden
Hamas spoort VS aan druk uit te oefenen op Israël voor bestand

DOHA (ANP) - Hamas heeft de Verenigde Staten verzocht om hun bondgenoot Israël onder druk te zetten om een ​​permanent staakt-het-vuren in het gebied te aanvaarden, nu de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een bezoek aan het Midden-Oosten afrondt.

6 uur geleden