Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Suriname schaft visumplicht af voor Nederlandse bezoekers

Suriname schaft visumplicht af voor Nederlandse bezoekers

PARAMARIBO (ANP) - Nederlandse bezoekers aan Suriname hoeven vanaf 1 juli geen visum meer te hebben. Wel moeten ze voor aankomst 25 euro betalen, de zogenoemde entry fee. Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Suriname kondigde half april aan dat de visumplicht voor Nederlanders en inwoners van ruim twintig andere landen zou verdwijnen. Twee weken later werd dit bericht ingetrokken omdat nog niet alle noodzakelijke puntjes op de i stonden.

Met de afschaffing van de visumplicht hoopt Suriname het toerisme te stimuleren. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten. Bovendien komen de meeste toeristen in Suriname uit Nederland. Het extra geld is hard nodig, omdat de regering nog een zware schuldenlast moet betalen die de vorige regering van toenmalig president Desi Bouterse heeft achtergelaten. Bovendien heeft het land, net als veel andere landen in de wereld, last van de prijsstijgingen van producten.

Behalve voor Nederland werd de visumplicht afgeschaft voor reizigers uit onder andere België, Frankrijk, Engeland, Aruba, Curaçao, Rusland, China, de Verenigde Staten en Canada.

Meer uit Buitenland

Oekraïne gebruikt deel wapens VS niet door gps-jamming Rusland

KYIV (ANP) - Oekraïne gebruikt een deel van de Amerikaanse gps-geleide wapensystemen amper omdat Rusland ze telkens tegenhoudt door middel van gps-jamming, technologie die gps-signalen verstoort. Dat meldt de Amerikaanse krant The Washington Post op basis van een vertrouwelijk Oekraïens onderzoek.

15 minuten geleden
Aanklager Zuid-Afrika: uitspraak ICJ over Israël is bindend

PRETORIA (ANP/RTR) - De uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) over Israël is "bindend" en "Israël moet zich eraan houden", meldde het Zuid-Afrikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zuid-Afrika heeft de zaak tegen Israël eind vorig jaar aangespannen.

1 uur geleden
Hamas belooft samenwerking met onderzoeksmissies Gaza

GAZA (ANP/RTR) - De Palestijnse beweging Hamas is blij met het pleidooi van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag om onderzoekscommissies toe te laten tot de Gazastrook. Hamas belooft samen te werken met die commissies.

2 uur geleden
Israëlische minister: Rafah bezetten als reactie op uitspraak ICJ

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël moet Rafah bezetten en de militaire druk verder opdrijven als reactie op de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ). Dat zei de ultrarechtse Israëlische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir, meldt de Israëlische nieuwszender N12. Het hof van de Verenigde Naties had eerder vrijdag juist opgeroepen om het offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, onmiddellijk te staken.

2 uur geleden
EU scherpt regels aan voor grensbewaking binnen Schengengebied

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen zijn akkoord met een aanscherping van de regels voor de grensbewaking aan de binnen- en buitengrenzen van het Schengengebied. Binnen het Schengengebied, waar het grootste deel van Europa bij hoort, zijn geen grenscontroles meer.

2 uur geleden
Universiteit Gent maakt eind aan pro-Palestijnse bezetting

GENT (ANP/BELGA) - De universiteit van het Belgische Gent maakt een eind aan de bezetting van universiteitsgebouwen door pro-Palestijnse actievoerders. De bezetting verliep lang vreedzaam en ordelijk en werd daarom gedoogd. Maar vrijdag raakten activisten volgens de universiteit slaags met universiteitspersoneel.

2 uur geleden
Israël moet van hoogste VN-hof het offensief in Rafah staken

DEN HAAG (ANP) - Israël moet van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) het offensief in Rafah onmiddellijk beëindigen. Ook moet het land meer doen om de inwoners van het Palestijnse gebied te beschermen. Het hoogste hof van de VN heeft dat geoordeeld in een zaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen. Israël had van tevoren al gezegd zich niets van de uitspraak aan te trekken.

3 uur geleden