Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Surinaamse president heeft corona

Surinaamse president heeft corona

PARAMARIBO (ANP) - De Surinaamse president Chan Santokhi is zondag positief getest op het coronavirus. De 61-jarige Santokhi kreeg zaterdagochtend last van lichte klachten en zegde al zijn geplande afspraken voor zaterdag en zondag af. Op advies van zijn arts heeft hij zich laten testen.

Nu hij besmet blijkt, gaat Santokhi in isolatie. Hij voelt zich goed en zal zich strikt aan de medische voorschriften houden, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS). Tot zondagmiddag waren er nog geen andere mensen in de omgeving van de president positief getest, inclusief zijn vrouw.

In oktober bood Santokhi zijn excuses aan de Surinaamse samenleving aan voor het niet netjes naleven van de coronaregels. Via foto’s op sociale media was duidelijk geworden dat de president, de vicepresident, enkele ministers en parlementsleden het niet zo nauw namen met de voorschriften.

Ook ex-president Desi Bouterse moest vorig jaar door het stof toen bekend werd dat hij met meer dan tien mensen bij elkaar had gezeten en de anderhalve meter afstand niet in acht had genomen. In diezelfde periode bleken vier ministers uit de regering Santokhi-Brunswijk besmet te zijn. Brunswijk zelf werd in juli vorig jaar slachtoffer van het virus.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Noorse premier kondigt strengere coronamaatregelen aan

OSLO (ANP/RTR) - Premier Erna Solberg heeft zondag op tv gezegd dat Noorwegen rekening moet houden met verdergaande restricties om de coronacrisis de baas te worden. Ze toonde zich bezorgd over de recente opleving van het virus, ook al is het aantal besmettingsgevallen gering in vergelijking met de meeste andere Europese landen.

3 uur geleden
Paus ontmoet vader omgekomen vluchtelingetje Alan Kurdi

ERBIL (ANP/DPA) - Paus Franciscus heeft zondag op de derde dag van zijn reis naar Irak een ontmoeting gehad met de vader van het omgekomen vluchtelingenjongetje Alan Kurdi. De foto van de peuter, wiens lichaam in 2015 aanspoelde op een strand in Turkije, ging de wereld rond op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis. Franciscus heeft Abdullah Kurdi na de mis in het voetbalstadion van Erbil ontmoet, zo heeft het Vaticaan zondagavond (plaatselijke tijd) bekendgemaakt.

3 uur geleden
President Servië heeft spijt van beledigen Kroatische wijn

BELGRADO (ANP/DPA) - De president van Servië, Aleksander Vucic, heeft zijn excuses aangeboden voor het beledigen van wijn uit het rivaliserende buurland Kroatië. Vucic heeft wijn uit de regio Istrië van de druivensoort malvasia publiekelijk "weerzinwekkend" genoemd. Niemand zou deze wijn volgens Vucic kunnen drinken en Servië maakt veel lekkerdere wijnen, aldus de president.

8 uur geleden
Zwitsers in meerderheid achter boerkaverbod

BERN (ANP/DPA) - Na onder meer Nederland, Frankrijk en Oostenrijk heeft nu ook Zwitserland moslima's verboden om gesluierd in nikab en boerka de straat op te gaan. Bij een referendum sprak een kleine meerderheid (51,21 procent) van de kiesgerechtigde Zwitsers zich zondag uit tegen het dragen van gezichtsbedekkende kledij. Ze gingen daarmee in tegen het standpunt van de regering.

9 uur geleden
Iran dreigt met vergelding als Israël nucleaire doelen aanvalt

TEHERAN (ANP) - Iran zal Israëlische aanvallen op zijn nucleaire installaties mogelijk vergelden met de verwoesting van Tel Aviv en Haifa, zo dreigde de Iraanse minister van Defensie generaal Amir Hatami zondag in een toespraak. De generaal zei volgens persbureau ISNA dat "leiders van het zionistische regime (Israël) recent weer dreigementen richting Iran hebben geuit" die zouden wijzen op aanvallen op nucleaire installaties van Iran.

12 uur geleden
Zwitsers mogen stemmen voor of tegen boerkaverbod

BERN (ANP/AFP) - Zwitserland stemt zondag over een verbod op gezichtsbedekkende kleding in openbare plaatsen. Dit ondanks het feit dat vrouwen in islamitische sluiers zelden in het Zwitserse straatbeeld te zien zijn.

15 uur geleden
Veelbesproken interview van Oprah met Harry en Meghan te zien

LOS ANGELES (ANP) - Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn zondag voor het eerst sinds ze afstand namen van het Britse koningshuis te zien in een televisie-interview. De eer was aan goede vriendin Oprah Winfrey, die het echtpaar ongeveer een maand geleden mocht ondervragen. Hun twee uur durende gesprek is te zien op de Amerikaanse zender CBS.

15 uur geleden