Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Surinaamse ambassadeur kan aan de slag in Nederland

Surinaamse ambassadeur kan aan de slag in Nederland

PARAMARIBO (ANP) - Suriname heeft een nieuwe ambassadeur in Nederland. Het is de 65-jarige Rajendre Khargi. De Surinaamse president Chan Santokhi heeft hem maandag op het presidentieel paleis in Paramaribo beëdigd. Dat heeft de voorlichtingsdienst van de Surinaamse regering dinsdagmorgen bekendgemaakt.

Khargi is de eerste ambassadeur die door de nieuwe regering van Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk is beëdigd. Om deze functie te kunnen vervullen moest Khargi zijn Nederlandse nationaliteit inruilen voor de Surinaamse. Hij heeft dat in de afgelopen tijd geregeld. Zijn benoeming werd niet door alle Surinamers toegejuicht. Zo was er kritiek dat Khargi niet Surinaams genoeg was en niet over voldoende diplomatieke ervaring zou beschikken.

Een van de taken van de nieuwe ambassadeur is het opzetten van een instituut dat als doel heeft Nederlanders van Surinaamse afkomst, de zogenaamde diasporagemeenschap, meer te betrekken bij de ontwikkeling van Suriname. Khargi is in Nederland jarenlang actief geweest in de journalistiek. Hij was onder andere werkzaam bij het Algemeen Nederlands Persbureau, de NOS en andere Nederlandse omroepen.

Op dit moment is Henk van der Zwan tijdelijk de zaakgelastigde op de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Het is de bedoeling dat ook hij beëdigd zal worden als ambassadeur zodat beide landen op hetzelfde niveau vertegenwoordigd zullen zijn.

Meer uit Binnenland

Rutte na tweede kabinetsberaad: denk dat we eruit kunnen komen

DEN HAAG (ANP) - "Ik dénk dat we hieruit kunnen komen." Met die woorden verliet premier en VVD-leider Mark Rutte in de nacht van donderdag op vrijdag zijn ministerie na opnieuw een beraad van de kabinetstop. "We zijn nog steeds in gesprek", zei D66-vicepremier Sigrid Kaag, die eerder het ministerie van Algemene Zaken verliet.

1 uur geleden
Minister wil maximumstraffen voor drugsdelicten verhogen

DEN HAAG (ANP) - De wettelijke maximumstraffen voor grootschalige in- en uitvoer, productie en bezit van harddrugs worden verhoogd. Justitieminister Dilan Yeşilgöz gaat hiertoe de Opiumwet aanpassen, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Volgens de minister wordt met dit plan om de strafmaat te verhogen vanuit de overheid "een belangrijk signaal afgegeven" dat dit type criminaliteit "niet getolereerd wordt".

1 uur geleden
Top kabinet 'nog steeds in gesprek' over signaal kiezer

DEN HAAG (ANP) - "We zijn nog steeds in gesprek", zegt D66-vicepremier Sigrid Kaag na afloop van een laat overleg op het ministerie van Algemene Zaken. De top van het kabinet was daar bijeen gekomen om opnieuw te spreken over hoe het kabinet gehoor geeft aan het "signaal van de kiezer" bij de provinciale verkiezingen van twee weken geleden.

1 uur geleden
Agractie: beter geen landbouwakkoord dan een slecht akkoord

PUTTEN (ANP) - Boerenactiegroep Agractie is vooralsnog niet van plan om terug te keren naar de onderhandelingen over het landbouwakkoord. Volgens Agractie zit er tot nu toe "nul komma nul beweging" in de standpunten van het kabinet over hoe de landbouw hervormd moet worden. De boerenactiegroep vindt dat het akkoord zo "halfbakken" is en stelt dat er beter geen akkoord kan komen dan een slecht akkoord. Dat heeft voorman Bart Kemp donderdagavond gezegd tijdens een informatieavond van Agractie in Putten.

4 uur geleden
Man uit Apeldoorn schiet met vuurwapen op Apache-helikopter

APELDOORN (ANP) - Een man uit Apeldoorn wordt ervan verdacht donderdagochtend met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter te hebben geschoten. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee, die de verdachte aan het einde van de middag in zijn woning heeft aangehouden.

6 uur geleden
Voorlopig geen einde persalarmeringen politie en brandweer

DEN HAAG (ANP) - Journalisten blijven voorlopig nog meldingen ontvangen als de politie en brandweer uitrukken, laat minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) weten. Media krijgen per 1 april echter geen bericht meer als een ambulance wordt ingezet, omdat het medisch beroepsgeheim hierdoor in het geding zou komen.

8 uur geleden
Blauw start kort geding tegen softwareleverancier om datalek

ROTTERDAM (ANP) - Marktonderzoeksbureau Blauw is een kort geding gestart vanwege het datalek waardoor het bedrijf en klanten mogelijk zijn getroffen. Het lek komt van softwareleverancier Nebu, maar die geeft volgens topman van Blauw Jos Vink nauwelijks informatie. In het kort geding eist het bureau meer informatie van Nebu over het lek. Het kort geding dient komende dinsdag.

8 uur geleden