Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Surinaamse ambassadeur kan aan de slag in Nederland

Surinaamse ambassadeur kan aan de slag in Nederland

PARAMARIBO (ANP) - Suriname heeft een nieuwe ambassadeur in Nederland. Het is de 65-jarige Rajendre Khargi. De Surinaamse president Chan Santokhi heeft hem maandag op het presidentieel paleis in Paramaribo beëdigd. Dat heeft de voorlichtingsdienst van de Surinaamse regering dinsdagmorgen bekendgemaakt.

Khargi is de eerste ambassadeur die door de nieuwe regering van Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk is beëdigd. Om deze functie te kunnen vervullen moest Khargi zijn Nederlandse nationaliteit inruilen voor de Surinaamse. Hij heeft dat in de afgelopen tijd geregeld. Zijn benoeming werd niet door alle Surinamers toegejuicht. Zo was er kritiek dat Khargi niet Surinaams genoeg was en niet over voldoende diplomatieke ervaring zou beschikken.

Een van de taken van de nieuwe ambassadeur is het opzetten van een instituut dat als doel heeft Nederlanders van Surinaamse afkomst, de zogenaamde diasporagemeenschap, meer te betrekken bij de ontwikkeling van Suriname. Khargi is in Nederland jarenlang actief geweest in de journalistiek. Hij was onder andere werkzaam bij het Algemeen Nederlands Persbureau, de NOS en andere Nederlandse omroepen.

Op dit moment is Henk van der Zwan tijdelijk de zaakgelastigde op de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Het is de bedoeling dat ook hij beëdigd zal worden als ambassadeur zodat beide landen op hetzelfde niveau vertegenwoordigd zullen zijn.

Meer uit Binnenland

Kabinet komt op verzoek informateurs vroeg met voorjaarsnota

DEN HAAG (ANP) - Eerder dan gebruikelijk presenteert het demissionaire kabinet maandag de voorjaarsnota. De informateurs hebben gevraagd de jaarlijkse bijstelling van de rijksbegroting alvast te ontvangen, zodat die betrokken kan worden in de onderhandelingen tussen PVV, VVD, NSC en BBB over de vorming van een nieuw kabinet.

1 uur geleden
Verdachte ongeval met vier doden Oud Gastel voor de rechter

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

1 uur geleden
Nationale Bijentelling voor het eerst tien dagen lang

LEIDEN (ANP) - Duizenden vrijwilligers gaan vanaf maandag weer bijen tellen in hun omgeving tijdens de zevende editie van de Nationale Bijentelling. De telling duurt dit jaar voor het eerst tien dagen lang, in plaats van een weekend.

1 uur geleden
Verdachten horen strafeisen in zaak over zelfdodingsmiddel

ARNHEM (ANP) - In de strafzaak over het verstrekken van het zelfdodingsmiddel genaamd 'middel X' krijgen de zeven verdachten, allen 70-plussers, maandag te horen welke straffen het Openbaar Ministerie tegen ze eist. Op de vierde zittingsdag in de rechtbank in Arnhem houden de officieren van justitie hun requisitoir.

1 uur geleden
Schreinemacher weer aan de slag als minister, direct naar Parijs

DEN HAAG (ANP) - Liesje Schreinemacher gaat weer aan de slag als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De VVD'er was sinds begin december afwezig; ze is de allereerste minister die met zwangerschapsverlof is gegaan. Begin januari kreeg ze een zoon.

1 uur geleden
Schorsingen tot 1,5 jaar voor USC-leden die bangalijst maakten

UTRECHT (ANP) - De leden van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) die betrokken waren bij het maken van de zogeheten bangalijst, zijn door het bestuur geschorst tot maximaal 1,5 jaar. Ze mogen wel lid blijven van de studentenvereniging.

6 uur geleden
Conducteur mishandeld in trein, geschopt en van trap geduwd

DEN HAAG (ANP) - Een conducteur van de NS is zaterdagavond in een trein mishandeld door een groep jongeren. Ze is onder meer van de trap geduwd, meldt vakbond VVMC. De politie bevestigt dat er een incident in een trein tussen Delft en Den Haag HS heeft plaatsgevonden. Een minderjarige is aangehouden en zit nog vast.

10 uur geleden