Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supportersvereniging PSV wil snel uitleg van Van Nistelrooij

Supportersvereniging PSV wil snel uitleg van Van Nistelrooij

EINDHOVEN (ANP) - De supportersvereniging van PSV wil dat Ruud van Nistelrooij snel duidelijkheid geeft over zijn vertrek bij de club. "Het kwam ook voor ons als een verrassing en het voelt als een grote teleurstelling. Ruud is een PSV'er van de bovenste plank en hij heeft van alles meegemaakt in de voetbalwereld. Toch is er iets gebeurd waardoor hij enorm is geraakt. Het zou voor de rust rond de club goed zijn als hij daarmee naar buiten treedt", zegt voorzitter Rob Bogaarts.

Van Nistelrooij had dinsdag een gesprek met de directie van de club naar aanleiding van berichtgeving over een verstoorde werkverhouding tussen hem en stafleden en enkele spelers. Daarin werd afgesproken na de laatste competitiewedstrijd van zondag tegen AZ verder te praten. Van Nistelrooij besloot een dag later echter op te stappen. "Het moment heeft ons wel verbaasd", zegt Bogaarts. "Het is een megaslechte timing. Er hangt veel af van de wedstrijd tegen AZ, ook vanwege de financiële mogelijkheden van de club."

De supportersvereniging van PSV roept het bestuur op om de rust binnen de club snel te laten terugkeren. "Dat was juist altijd een belangrijke kracht van PSV. Dat bij ons veel minder naar buiten kwam dan bij Ajax of Feyenoord. PSV was altijd 'steady'. De laatste jaren hebben we dat niet meer gezien, kijk maar naar het vertrek van Mark van Bommel en John de Jong bijvoorbeeld."

Voor Bogaarts is het ook gissen wat er precies is gebeurd. "Ruud is gepokt en gemazeld. Hij weet dat er in de voetbalwereld af en toe dingen gelekt worden, dat hoort erbij. Ruud gaat niet over één nacht ijs en toch neemt hij deze beslissing."

Van Nistelrooij krijgt op sociale media veel steun van PSV-supporters, al zijn er ook mensen bij die het niet erg vinden dat hij vertrekt. "Zij vinden dat hij niet het onderste uit de kan heeft gehaald en kampioen had moeten worden. Dat vind ik zelf eigenlijk ook. We hebben het tegen de kleinere clubs laten liggen", zegt Bogaarts, die veel reacties krijgt van fans. "Er heerst verdriet en boosheid. Ruud is een PSV-coryfee, een held. Hij heeft zoveel betekend voor de club. Het is verdrietig dat hij de club nu op deze manier verlaat."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden