Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supportersvereniging Oranje voorziet geen problemen in Parijs

Supportersvereniging Oranje voorziet geen problemen in Parijs

PARIJS (ANP) - De Supportersclub Oranje voorziet geen problemen voor de fans die vrijdagavond in Parijs de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk bezoeken. Het is momenteel onrustig in Frankrijk, waar massaprotesten en rellen zijn. Bovendien heeft het land te maken met stakingen.

"Ik heb nog geen negatieve ervaringen gehoord, dus 'so far, so good'", zegt Theo Pouw, de voorzitter van de supportersvereniging van het Nederlands elftal. "Veel fans pakken op de wedstrijddag gewoon de auto, het is immers maar een paar uur rijden. Bovendien zijn de Oranje-fans wel wat gewend." Naar verwachting zitten er vrijdagavond zo'n 2600 fans van Oranje in het Stade de France, dat een capaciteit van 80.000 bezoekers heeft.

Het is al enige tijd onrustig in Frankrijk en vrijdagochtend werd bekend dat het driedaagse staatsbezoek van de Britse koning Charles aan Frankrijk is uitgesteld. Het zou zondag beginnen, maar de Franse regering heeft op de valreep bekendgemaakt dat het nu niet doorgaat.

Wekenlange betogingen

Frankrijk heeft al weken te maken met massale betogingen en blokkades gericht tegen de omstreden pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. In heel het land zijn daardoor rellen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert mensen die naar de wedstrijd van het Nederlands elftal gaan uit de buurt te blijven van betogingen en opstootjes. Wie met de metro en trein gaat, moet rekening houden met extra reistijd.

"Er is bij ons niets bekend over fans die terecht zijn gekomen in demonstraties of te maken hebben gehad met geweld", aldus een woordvoerder van de KNVB. "De meerderheid van de fans komt ook vrijdag aan, terwijl het stakingshoogtepunt op donderdag lag. Het is niet de verwachting dat Nederlandse fans vrijdag nog hinder zullen ondervinden van de onrust, rellen en stakingen."

Aftrap

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.45 uur.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters PSG bereiken halve finales Champions League

PARIJS (ANP) - De voetbalsters van Paris Saint-Germain hebben de halve finales van de Champions League bereikt. De club uit Parijs won met 3-0 van het Zweedse BK Häcken, nadat de Franse voetbalsters de eerste wedstrijd ook al met 2-1 hadden gewonnen.

3 uur geleden
Coach voetbalsters Leicester ontslagen na 'overtreding gedragscode'

LEICESTER (ANP/RTR) - Voetbalclub Leicester City heeft vrouwencoach Willie Kirk ontslagen. De club, waarvoor de Nederlandse keepster Lize Kop uitkomt, meldt dat Kirk de 'gedragscode' heeft overtreden. Britse media melden dat er een intern onderzoek liep vanwege een vermeende relatie van de coach met een speelster van de club.

4 uur geleden
Voetbalsters Barcelona opnieuw naar laatste vier Champions League

BARCELONA (ANP) - De voetbalsters van FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Spaanse titelverdediger, met Oranje-international Esmee Brugts in de basis, kende niet al te veel problemen met het Noorse SK Brann. Na de 2-1-zege in de uitwedstrijd werd het in het eigen Estadi Johan Cruyff 3-1.

5 uur geleden
AZ-aanvoerster Van Lunteren gaat nog een jaar door

ALKMAAR (ANP) - Desiree van Lunteren voetbalt ook volgend seizoen voor AZ. De Alkmaarse eredivisionist heeft het contract van de 31-jarige aanvoerster met een jaar verlengd.

6 uur geleden
Reservedoelman Alblas van Excelsior stopt door knieblessure

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior-keeper Norbert Alblas beëindigt na dit seizoen zijn carrière. De 29-jarige reservedoelman van de Rotterdammers liep vorige week tijdens de training een kruisbandblessure op, de derde in zijn loopbaan. Alblas besloot daarna te stoppen en zich te gaan richten op een trainersloopbaan.

9 uur geleden
Doelman Neuer nog onzeker voor topper Bayern tegen Dortmund

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München nog niet hervat in aanloop naar de topper tegen Borussia Dortmund. De 38-jarige keeper liep bij de training van het Duits elftal vorige week een spierblessure in zijn bovenbeen op.

9 uur geleden
Geschorste voetballer Tonali ook in Engeland verdacht van gokken

LONDEN (ANP/DPA) - De al voor tien maanden geschorste Italiaanse voetballer Sandro Tonali moet vrezen voor een nog zwaardere straf om zijn gokgedrag. De Engelse voetbalbond verdenkt de middenvelder van Newcastle United nu ook van het overtreden van de regels bij vijftig weddenschappen in Engeland, tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar. Tonali kreeg in oktober zijn schorsing van tien maanden van de Italiaanse bond.

10 uur geleden