Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supportersvereniging Feyenoord verwacht zo'n 8000 fans in Tirana

Supportersvereniging Feyenoord verwacht zo'n 8000 fans in Tirana

MARSEILLE (ANP) - Supportersvereniging FSV De Feijenoorder verwacht dat er zo'n achtduizend fans van Feyenoord afreizen naar Albanië voor de finale van de Conference League. Volgens voorzitter Kees Lau mogen er een kleine vierduizend Rotterdamse supporters het stadion in Tirana in. Het relatief kleine Arena Kombëtare biedt plek aan iets minder dan 22.000 fans.

De supportersvereniging is bezig vluchten te regelen naar de hoofdstad van Albanië en ook busreizen gaan waarschijnlijk worden aangeboden, zegt Lau. De rit van Rotterdam naar Tirana over ruim 2000 kilometer duurt ongeveer 24 uur. Reguliere rechtstreekse vluchten rond de finale op woensdag 25 mei gaan niet vanaf Rotterdam The Hague Airport of Schiphol, maar wel vanaf het vliegveld van Eindhoven.

Volgens Lau start de kaartverkoop voor de wedstrijd binnen twee weken, via de website van Europese voetbalbond UEFA. Om een ticket te bemachtigen is waarschijnlijk een zogeheten uitvak-kaart nodig. "Als je die niet hebt, wordt het heel lastig om een kaart te bemachtigen", denkt Lau.

Onrust

Waar het rondom de wedstrijd in de halve finale tegen Olympique Marseille (0-0) in de Franse stad nog hier en daar onrustig was rondom groepen supporters, verwacht Lau dit in Tirana niet. Daar is de Italiaanse club AS Roma de tegenstander. "Daar had Feyenoord in het verleden wel een dingetje mee, maar niet zozeer met Roma-supporters", doelt Lau op een Europees uitduel met de club uit Rome in 2015 waar Feyenoord-fans zich misdroegen. Relschoppers vernielden toen onder meer de net gerestaureerde Barcaccia-fontein aan de voet van de Spaanse Trappen in het centrum van de Italiaanse hoofdstad. "Voor Tirana heb ik alleen een beetje zorgen over de onervarenheid van Albanese autoriteiten met het organiseren van dit soort evenementen", aldus de voorzitter.

"Iedereen zegt nu dat ze naar Tirana gaan, maar dat is nog maar afwachten", zegt Lau over de Feyenoorders die hij sprak in Marseille. Het deel dat het niet stadion in kan, gaat volgens hem de wedstrijd in de kroeg of buiten via schermen kijken. "Met de UEFA zijn we in overleg of er schermen gaan worden neergezet, dat zat nu nog niet in de planning."

Feyenoord bereikte donderdag voor het eerst in twintig jaar een Europese finale door 0-0 gelijk te spelen bij Olympique Marseille. Dat was na de 3-2 van vorige week genoeg voor de ploeg van trainer Arne Slot.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters FC Twente laten ook tweede kans op landstitel liggen

SITTARD (ANP) - De voetbalsters van FC Twente zijn er opnieuw niet in geslaagd de landstitel veilig te stellen. Het elftal van coach Joran Pot verloor met 2-0 bij Fortuna Sittard en zag nummer 2 Ajax kort voor tijd PSV met 2-1 verslaan. Met nog één speelronde te gaan, is de voorsprong van FC Twente op Ajax nog 2 punten.

2 minuten geleden
Deschamps vindt poule met Oranje op EK 'zware groep'

PARIJS (ANP/AFP) - De voetbalfans in Frankrijk moeten niet denken dat hun land zich komende zomer bij het EK zomaar voor de finale plaatst. Dat zegt bondscoach Didier Deschamps in een interview met het Franse persbureau AFP. De verliezend WK-finalist van 2022 geldt in Duitsland als belangrijke toernooifavoriet.

28 minuten geleden
Borussia Dortmund start met Maatsen en houdt Malen op bank

DORTMUND (ANP) - Borussia Dotrmund begint met Ian Maatsen aan de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League. De 22-jarige Nederlandse linksback, verhuurd door Chelsea, staat om 21.00 uur aan de aftrap in een volgepakt Signal Iduna Park.

40 minuten geleden
Keeperstrainer Achterberg na vijftien jaar weg bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - John Achterberg stopt na vijftien jaar als keeperstrainer van Liverpool. De 52-jarige Nederlander is toe aan een nieuwe uitdaging, meldt hij op de website van de Engelse topclub.

1 uur geleden
Van der Linden volgt Van Mosselveld op als directeur RKC

WAALWIJK (ANP) - Willem van der Linden is de nieuwe algemeen directeur van RKC Waalwijk. De 55-jarige Brabander volgt de naar FC Groningen vertrekkende Frank van Mosselveld op.

2 uur geleden
Van den Brom weet niet of hij Vitesse uit clubliefde mag coachen

ARNHEM (ANP) - "Clubliefde bestaat nog, ook in het betaalde voetbal", lacht John van den Brom als hij om zich heen kijkt op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. "Ik loop hier nu twee uur rond en het voelt weer als vanouds. Dit is Vitesse."

3 uur geleden
PSV'er Dest bevestigt dat voorste kruisband is afgescheurd

EINDHOVEN (ANP) - PSV'er Sergiño Dest bevestigt dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. "Dat was heel lastig voor mij om te horen. Ik zal er voor een langere periode uit zijn", aldus de linkervleugelverdediger op de clubkanalen van PSV.

4 uur geleden