Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supportersvereniging Feyenoord: vertrek Koevermans is triest

Supportersvereniging Feyenoord: vertrek Koevermans is triest

ROTTERDAM (ANP) - De grootste supportersvereniging van Feyenoord vindt het "triest en verwerpelijk" dat algemeen directeur Mark Koevermans vertrekt als gevolg van bedreigingen. "Hij moet op inhoud worden beoordeeld door de raad van commissarissen, niet door ons", zegt bestuurslid Eduard Cachet van FSV De Feijenoorder. "Het is bizar dat iemand op basis van bedreigingen ervoor kiest om weg te gaan. We moeten het politieonderzoek afwachten tot we duidelijk weten uit welke hoek de bedreigingen komen."

De officiƫle supportersvereniging deelde woensdagavond via de sociale media een open brief van bijna twintig losse fangroeperingen aan de raad van commissarissen. Daarin vragen zij om een dialoog tussen de clubleiding en de achterban. "Elke Feyenoorder weet dat de oplossing even eenvoudig als doortastend is: bestuurders en supporters moeten met elkaar dezelfde kant op gaan bewegen", staat in de brief. "Want kansen op successen worden vergroot als supporters vanaf het begin transparant betrokken worden. Het grote onderliggende probleem van deze oneliner is dat supporters en club al tientallen jaren uit elkaar aan het groeien zijn."

FSV De Feijenoorder heeft de open brief online gedeeld, maar behoort niet tot de afzenders. "We vinden het wel belangrijk dat de dialoog wordt gezocht, in de hoop zo meer excessen te voorkomen", zegt Cachet. "Als je niet met dit soort groepen in gesprek gaat, groei je alleen maar verder uit elkaar. Ik zeg niet dat de gasten die deze brief hebben opgesteld de problemen veroorzaken, dat is in dit geval ook niet relevant. Maar wat betreft het aangaan van de dialoog is hierin voor iedereen winst te behalen. In welke vorm en frequentie, dat is de volgende vraag."

Als officiƫle supportersvereniging heeft FSV De Feijenoorder regelmatig overleg met de clubleiding. "Daarin wordt alles besproken, ook wat we kunnen doen om de excessen tegen te gaan. Dat is niet makkelijk."

Meer uit Voetbal

KNVB beantwoordt brief AZ en wil 'lucht zo snel mogelijk klaren'

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft AZ een reactie gestuurd op de brief waarin de Alkmaarse club de voetbalbond beticht van 'vriendjespolitiek'. Die brief met heel wat beschuldigingen aan de leiding van de KNVB lekte vorige week uit. "We hebben AZ bovendien uitgenodigd voor een gesprek, omdat we graag zo snel mogelijk de lucht willen klaren", aldus een woordvoerder van de KNVB.

50 minuten geleden
Feyenoord-doelman Bijlow mag bijna weer keepersoefeningen doen

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord-doelman Justin Bijlow hoopt snel zijn rentree bij Feyenoord te maken. Op welke termijn dat is, is nog niet duidelijk.

1 uur geleden
Kramer verlengt contract bij RKC tot medio 2025

WAALWIJK (ANP) - Michiel Kramer staat tot de zomer van 2025 onder contract bij RKC Waalwijk. De 34-jarige spits had een aflopend contract, maar de Waalwijkers hebben hem voor twee extra seizoenen gestrikt.

1 uur geleden
Feyenoord-trainer Slot rekent tegen Sparta op Trauner

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord-trainer Arne Slot denkt zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam te kunnen beschikken over Gernot Trauner. De Oostenrijkse verdediger liep afgelopen week tijdens de interlandperiode een lichte blessure op, maar dat blijkt mee te vallen.

2 uur geleden
Botman haalt na ziekte wedstrijd tegen Manchester United

NEWCASTLE (ANP) - Sven Botman keert dit weekend hoogstwaarschijnlijk terug bij Newcastle United. De 23-jarige centrale verdediger werd tijdens de afgelopen interlandperiode ziek. Volgens de KNVB ging het om een buikgriep, waar eerder werd gesproken over een voedselvergiftiging.

2 uur geleden
Veerman hersteld van buikgriep en inzetbaar bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Joey Veerman is weer fit genoeg om mee te spelen bij PSV komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen NEC. Veerman viel in de interlandperiode af bij Oranje met buikgriep en speelde niet mee tegen Frankrijk (4-0-nederlaag) en Gibraltar (3-0-zege).

2 uur geleden
Fortuna door met Ferati en neemt afscheid van Van Osch en Musaba

SITTARD (ANP) - Arianit Ferati speelt ook volgend seizoen bij Fortuna Sittard. De Limburgse club heeft de optie in het contract van de 25-jarige middenvelder gelicht.

2 uur geleden