Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supportersvereniging Feyenoord: vertrek Koevermans is triest

Supportersvereniging Feyenoord: vertrek Koevermans is triest

ROTTERDAM (ANP) - De grootste supportersvereniging van Feyenoord vindt het "triest en verwerpelijk" dat algemeen directeur Mark Koevermans vertrekt als gevolg van bedreigingen. "Hij moet op inhoud worden beoordeeld door de raad van commissarissen, niet door ons", zegt bestuurslid Eduard Cachet van FSV De Feijenoorder. "Het is bizar dat iemand op basis van bedreigingen ervoor kiest om weg te gaan. We moeten het politieonderzoek afwachten tot we duidelijk weten uit welke hoek de bedreigingen komen."

De officiële supportersvereniging deelde woensdagavond via de sociale media een open brief van bijna twintig losse fangroeperingen aan de raad van commissarissen. Daarin vragen zij om een dialoog tussen de clubleiding en de achterban. "Elke Feyenoorder weet dat de oplossing even eenvoudig als doortastend is: bestuurders en supporters moeten met elkaar dezelfde kant op gaan bewegen", staat in de brief. "Want kansen op successen worden vergroot als supporters vanaf het begin transparant betrokken worden. Het grote onderliggende probleem van deze oneliner is dat supporters en club al tientallen jaren uit elkaar aan het groeien zijn."

FSV De Feijenoorder heeft de open brief online gedeeld, maar behoort niet tot de afzenders. "We vinden het wel belangrijk dat de dialoog wordt gezocht, in de hoop zo meer excessen te voorkomen", zegt Cachet. "Als je niet met dit soort groepen in gesprek gaat, groei je alleen maar verder uit elkaar. Ik zeg niet dat de gasten die deze brief hebben opgesteld de problemen veroorzaken, dat is in dit geval ook niet relevant. Maar wat betreft het aangaan van de dialoog is hierin voor iedereen winst te behalen. In welke vorm en frequentie, dat is de volgende vraag."

Als officiële supportersvereniging heeft FSV De Feijenoorder regelmatig overleg met de clubleiding. "Daarin wordt alles besproken, ook wat we kunnen doen om de excessen tegen te gaan. Dat is niet makkelijk."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Frans39 1 maand geleden
De oplossing is even duidelijk al doortastend: Deze idioten hebben niks van doen met suporters. Het zijn een stelletje criminelen, die opgespoord en bestraft moeten worden. Met deze mensen is geen verstandig gesprek mogelijk, ook al omdat zij nauwelijks over relevante informatie beschikken. Je kunt die ook niet verstrekken want binnen de kortste keren wordt die vertaald in leuzen die zij kunnen gebruiken om hun wandaden kracht bij te zetten.

Meer uit Voetbal

Coach Xavi van Barcelona zag veel beter Bayern

MÜNCHEN (ANP) - Coach Xavi van Barcelona had weinig moeite om toe te geven dat de nederlaag bij Bayern München (3-0) in de Champions League volkomen terecht was. "Onze tegenstander was beter, superieur. Het heeft geen zin dat te ontkennen", aldus de opvolger van Ronald Koeman. Door de nederlaag is Barcelona uitgeschakeld in de Champions League.

13 uur geleden
Bayern München schiet Barcelona uit de Champions League

MÜNCHEN (ANP) - Barcelona doet na de winterstop niet meer mee in de Champions League. De Spaanse formatie verspeelde de kansen op de achtste finales door kansloos te verliezen bij Bayern München: 3-0. Benfica, dat Dinamo Kiev versloeg (2-0), eindigde daardoor in de groep als tweede achter de superieure Duitse formatie van de jonge trainer Julian Nagelsmann.

13 uur geleden
Young Boys na gelijkspel bij ManUnited klaar in Europa

MANCHESTER (ANP) - BSC Young Boys is uitgespeeld in Europa. De Zwitserse kampioen kwam woensdag in de laatste groepswedstrijd van de Champions League tegen Manchester United niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Young Boys eindigde daardoor als vierde en laatste in groep F, waar Manchester United al zeker was van groepswinst.

13 uur geleden
Lille en Red Bull Salzburg naar achtste finales Champions League

WOLFSBURG (ANP) - Lille en Red Bull Salzburg hebben zich verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Champions League. Beide teams wonnen in groep G de laatste wedstrijd en eindigden daardoor respectievelijk als eerste en tweede. Red Bull Salzburg is de eerste Oostenrijkse club die de achtste finales van de Champions League haalt.

13 uur geleden
UEFA schrapt duel Tottenham na vele gevallen van corona

LONDEN (ANP) - De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes in de Conference League gaat donderdag niet door. Tottenham heeft te maken met een uitbraak van het coronavirus. Acht spelers en vijf stafleden zijn getroffen.

15 uur geleden
Atalanta tegen Villarreal afgelast na hevige sneeuwval in Bergamo

BERGAMO (ANP) - De beslissende groepswedstrijd tussen Atalanta en Villarreal in de Champions League gaat woensdag niet door. Door aanhoudende hevige sneeuwval is het veld in Bergamo onbespeelbaar. Het duel wordt verplaatst naar donderdag, meldt Atalanta. Het tijdstip moet nog door de UEFA worden bepaald.

16 uur geleden
Chelsea verspeelt eerste plaats in de groep aan Juventus

SINT-PETERSBURG/TURIJN (ANP) - Chelsea heeft de eerste plaats van groep H in de Champions League verspeeld aan Juventus. De Engelsen kwamen in het koude Sint-Petersburg tegen Zenit niet verder dan een gelijkspel (3-3). Juventus versloeg gelijktijdig Malmö FF: 1-0. Chelsea en Juventus waren al zeker van de achtste finales.

16 uur geleden