Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supportersvereniging Ajax: ontslag Schreuder was onvermijdelijk

Supportersvereniging Ajax: ontslag Schreuder was onvermijdelijk

AMSTERDAM (ANP) - Het ontslag van trainer Alfred Schreuder bij Ajax was onvermijdelijk geworden. Dat zegt directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van de Supportersvereniging Ajax, die meer dan 125.000 leden heeft. Vrijwel direct na het teleurstellende gelijkspel van donderdagavond tegen FC Volendam (1-1) besloot de clubleiding om afscheid te nemen van Schreuder.

"Voor de persoon Alfred is dit natuurlijk verdrietig. Maar het was onvermijdelijk", aldus Nagtzaam. "Het rommelde al een tijdje. Het publiek heeft donderdag met één grote, luide stem z'n afkeuring laten horen en zien." De fans in de Johan Cruijff ArenA uitten hun onvrede onder meer door met witte zakdoekjes te zwaaien. De supporters van de F-Side, verzameld achter een van de doelen, zongen luidkeels 'Schreuder rot op'. Dat klonk ook na het laatste fluitsignaal door de ArenA.

"Persoonlijk doe ik nooit mee aan zulke dingen", aldus Nagtzaam. "Ik kan niet fluiten en zakdoekjes gebruik ik nooit. Ik kom hier al 35 jaar en ik kijk altijd naar het spel, daarop moet je een trainer beoordelen. En in dat spel was geen vooruitgang te zien. Het publiek heeft daar massaal een oordeel over gegeven."

Vijfde plaats

Na zeven wedstrijden op rij zonder overwinning staat Ajax in de Eredivisie op de vijfde plaats, met 7 punten achterstand op koploper Feyenoord. Zondag wacht een uitwedstrijd tegen Excelsior. "Het is nu aan de knappe koppen in het technisch hart - Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar - om zo snel mogelijk een nieuwe trainer aan te stellen die het seizoen gaat redden", aldus Nagtzaam. "Ajax heeft weer een kapitein op het schip nodig. Als supporters willen we maar één ding en dat is uiteindelijk met die schaal staan."

De directeur van de Supportersvereniging bleef na de wedstrijd tegen Volendam lang hangen bij het stadion. "Ik heb met de medewerkers van mijn organisatie gezeten en ook met supporters buiten de ArenA en in de kroegen. Je probeert het met elkaar te verwerken."

Meer uit Voetbal

Darmstadt degradeert na een jaar weer uit Bundesliga

DARMSTADT (ANP) - SV Darmstadt is na een jaar alweer uit de Bundesliga gedegradeerd. De hekkensluiter verloor de thuiswedstrijd tegen FC Heidenheim (0-1) en kan daardoor nummer 16 FSV Mainz niet meer achterhalen. De nummers 17 en 18 degraderen.

6 uur geleden
PSG opnieuw kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco

LYON (ANP/DPA) - Paris Saint-Germain heeft een dag na het verprutsen van de kampioenswedstrijd tegen Le Havre (3-3) alsnog de landstitel binnen. Nummer 2 AS Monaco verloor bij Olympique Lyon (3-2) en kan met nog drie wedstrijden te gaan de achterstand van 12 punten niet meer ongedaan maken. Het is voor PSG de tiende titel in de laatste twaalf jaar en de twaalfde in totaal.

6 uur geleden
Aanvoerder Van Ginkel: het is hier best wel een zooitje geworden

ARNHEM (ANP) - Marco van Ginkel ziet zichzelf volgend seizoen niet meer bij Vitesse voetballen. "Ik voel mezelf hartstikke goed", zei de 31-jarige middenvelder na een zege op Fortuna Sittard (3-2). "Maar ik had iets anders voor ogen toen ik hier terugkeerde met jongens als Davy Pröpper en Eloy Room. Het is hier best wel een zooitje geworden."

7 uur geleden
Atalanta ziet vijfde plaats en Champions League naderen

BERGAMO (ANP) - Atalanta is weer volop in de race voor deelname aan de Champions League komend seizoen. Trainer Gian Piero Gasperini zag zijn elftal Empoli met 2-0 aan de kant zetten. AS Roma, de huidige nummer 5, speelde met 2-2 gelijk bij regerend kampioen Napoli.

8 uur geleden
Manchester City houdt titelkansen met zege in eigen hand

NOTTINGHAM (ANP) - Manchester City heeft titelprolongatie in de Premier League nog altijd in eigen hand. Het elftal van trainer Pep Guardiola maakte in de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest geen fout: 0-2.

8 uur geleden
Fans van gedegradeerde Vitesse zien hun club niet verloren gaan

ARNHEM (ANP) - Vitesse staat met 2-1 achter tegen Fortuna Sittard als de fanatieke fans achter het doel van de Arnhemse club een groot spandoek ontvouwen. "Met of zonder punten, onze clubliefde is echt." Vervolgens gaan de meeste mensen in het Gelredome staan en zingen ze hun club hartstochtelijk toe. Ze moeten er niet aan denken, een leven zonder Vitesse.

9 uur geleden
NAC Breda klopt Jong PSV en zet grote stap richting play-offs

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Brabanders wonnen met 2-0 van Jong PSV en klommen daardoor over Jong AZ heen naar de zevende plek op de ranglijst.

9 uur geleden