Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supporterscollectief: verbieden uitsupporters niet de oplossing

Supporterscollectief: verbieden uitsupporters niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - Het Supporterscollectief Nederland stelt in een open brief aan de burgemeesters van steden met betaald voetbal dat het verbieden van uitsupporters niet de oplossing is voor de problemen. Vorige week besloot burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden dit seizoen geen supporters van de tegenpartij meer toe te laten bij thuisduels van SC Cambuur. Dat deed hij naar aanleiding van ongeregeldheden rond de Friese derby tegen sc Heerenveen.

Eerder verbood ook de gemeente Kerkrade tijdelijk de komst van uitsupporters bij duels van Roda JC. "Vorige week ging Leeuwarden daar nog eens overheen, het is de meest draconische maatregel tot nu toe", stelt het samenwerkingsverband van supportersverenigingen. "Hiermee worden goedwillende supporters gestraft voor iets waar ze niets mee te maken hebben. Dat is geen oplossing. Integendeel. Door deze collectieve straffen komen normale supporters tegenover de autoriteiten te staan, wat voor nog meer onrust en protest zorgt. Ook het vertrouwen tussen gemeente, politie, clubs en supporters wordt aangetast."

Het Supporterscollectief ziet meer in een "dadergerichte aanpak" en hoopt dat de betrokken partijen zich daarvoor willen inzetten. "Met onder meer de voetbalwet en hypermodern cameratoezicht in alle stadions zijn daar ook alle mogelijkheden voor. De pakkans in het voetbal is vele malen groter dan bij andere evenementen. We sluiten ons dan ook aan bij de oproep van het competitiebestuur betaald voetbal om het handelingskader te gebruiken zoals het bedoeld is. Hierin staat de dadergerichte aanpak en het op orde hebben van de veiligheidsorganisatie voorop. Supporters van de ene club, kunnen niet de dupe worden van gedrag van supporters van een andere club."

De burgemeesters wordt gevraagd om op lokaal niveau in gesprek te gaan met de supporters. "De 'vijfhoek' met club en supporters staat niet voor niets prominent benoemd in het beleidsplan toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal als een belangrijke voorwaarde om te komen tot een prettiger en normaler stadionbezoek. In enkele gemeenten gebeurt dit al, maar in te veel nog niet."

Meer uit Voetbal

FC Utrecht bevestigt vertrek Ramselaar naar Singapore

UTRECHT (ANP) - Bart Ramselaar vervolgt zijn voetbalcarrière definitief in Singapore. FC Utrecht bevestigde maandag de overstap van de 27-jarige aanvallende middenvelder naar Lion City Sailors FC.

3 uur geleden
Real-coach Ancelotti snapt frustratie Modric om weinig speeltijd

MADRID (ANP/RTR) - Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti snapt dat het voor Luka Modric vervelend is dat hij al een groot deel van het seizoen op de bank zit. De Italiaanse coach noemde het na afloop van de overwinning op Sevilla (1-0) "een ingewikkelde situatie".

5 uur geleden
Ronaldo zorgt voor ophef in Saudi-Arabië met 'obsceen gebaar'

RIYAD (ANP/DPA) - Cristiano Ronaldo heeft voor ophef gezorgd in Saudi-Arabië met een "obsceen gebaar". Het gebaar van de Portugese aanvaller zou niet geregistreerd zijn door de officiële camera's, maar er circuleren wel beelden van op sociale media, aldus het Duitse persbureau DPA.

7 uur geleden
Koopmeiners bezorgt Atalanta met strafschop punt bij Milan

MILAAN (ANP) - Teun Koopmeiners heeft Atalanta in de uitwedstrijd tegen AC Milan in de Serie A aan een punt geholpen. De Oranje-international benutte kort voor rust een strafschop en zorgde daarmee voor de eindstand: 1-1. Voor Koopmeiners, die de penalty recht door het midden schoot, was het zijn achtste doelpunt dit seizoen in de competitie.

16 uur geleden
Heerenveen wint ruim in Volendam (0-4) en vergroot daar de zorgen

VOLENDAM (ANP) - Sc Heerenveen heeft een overtuigende zege geboekt in de uitwedstrijd tegen FC Volendam: 0-4. Terwijl de Friezen wat afstand namen van de onderste regionen, werden de zorgen van de Volendammers in de strijd tegen degradatie vergroot.

17 uur geleden
Hato is nog niet helemaal akkoord met Ajax over nieuw contract

ALKMAAR (ANP) - Jorrel Hato wil nog niet vertellen of hij zijn contract bij Ajax snel gaat verlengen. "Als het zeker is, dan zullen jullie dat wel zien", zei hij na een nederlaag bij AZ (2-0).

18 uur geleden
Trainer Martens kan weer naar boven kijken met AZ

ALKMAAR (ANP) - Maarten Martens was een tevreden trainer na de zege van AZ op Ajax (2-0). "We begonnen goed", zei hij. "Maar we scoorden nu ook eens snel. Daar schortte het de laatste weken vaak aan. Nu hielpen we onszelf een beetje in het zadel. Daar was ik wel blij mee."

18 uur geleden