Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supporterscollectief: meeleven met voetbalduel hoort erbij

Supporterscollectief: meeleven met voetbalduel hoort erbij

UTRECHT (ANP) - Meeleven bij een voetbalwedstrijd hoort erbij. Dat zegt Matthijs Keuning, voorzitter van de overkoepelende organisatie van alle supportersverenigingen van de betaaldvoetbalclubs in Nederland. Hij noemt een verbod op juichen en schreeuwen onwenselijk en onhaalbaar.

Premier Mark Rutte bekeek afgelopen weekeinde vol afgrijzen de beelden van fanatiek meelevende voetbalsupporters op televisie. Hij was maandag zichtbaar geïrriteerd toen hem naar het gedrag van sommige fans werd gevraagd. "Heel dom, hiermee houden we het virus niet onder controle", mopperde hij. "Vandaag lopen de aantallen ook weer op. Je moet gewoon je bek houden als je daar zit, die wedstrijd kijken en niet schreeuwen", zei Rutte. "Ja, dat is te doen."

Keuning is blij dat supporters weer selectief welkom zijn in het profvoetbal. "Maar meeleven bij een wedstrijd hoort erbij", stelt hij. "We hebben al eerder gezegd dat een verbod op juichen en schreeuwen onhaalbaar en onwenselijk is. We zijn daar niet de enige in, ook sommige burgemeesters hebben dat gezegd."

"De regel is nu dat hard zingen of schreeuwen in groepsverband niet is toegestaan", vervolgt Keuning. "Dat ging bij tientallen wedstrijden die we hebben gehad in de eredivisie en eerste divisie heel goed. Even juichen bij een goal kan dus gewoon. Met verder veel minder bezoekers dan normaal, 1,5 meter afstand, ontsmettingsmogelijkheden en nog veel meer maatregelen die van het stadion een veilige omgeving maken. We hopen dat we snel meer kennis vergaren over het risico van verspreiding van het coronavirus in stadions en dat we vervolgens verder kunnen bouwen aan meer supporters en meer sfeer bij het voetbal."

Meer uit Voetbal

Van 't Schip stopt aan einde seizoen als hoofdtrainer van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - John van 't Schip is volgend seizoen geen hoofdtrainer van Ajax meer, hij stopt aan het einde van het seizoen. Dat liet hij weten op een persconferentie voor het uitduel van zondag met PEC Zwolle.

10 minuten geleden
Amerikaanse aandeelhouders FC Den Bosch uitgekocht na onenigheid

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch neemt afscheid van zijn vijf Amerikaanse aandeelhouders. De nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie had al langer problemen met de investeerders, die in 2021 instapten toen de club het financieel moeilijk had. Omdat Den Bosch niet het vertrouwen had dat de situatie zou verbeteren, was de club al op zoek naar een oplossing.

2 uur geleden
Verdediger Horemans verlaat Excelsior en tekent bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Siebe Horemans verruilt Excelsior na dit seizoen transfervrij voor FC Utrecht. Dat hebben de Rotterdammers bekendgemaakt. De 25-jarige verdediger tekent voor drie seizoenen in de Domstad. Bij Excelsior is de Belg nu bezig aan zijn zesde seizoen.

2 uur geleden
Ajax verlaat Champions League volgens Grant 'met opgeheven hoofd'

LONDEN (ANP) - Ajax verlaat de Champions League met opgeheven hoofd door de 1-1 bij Chelsea, vindt doelpuntenmaakster Chasity Grant. "We hebben best goed gespeeld en hebben laten zien dat we hebben geleerd van vorige week. Dat was een van de doelen", aldus de voor Oranje opgeroepen aanvalster, die daarmee ook nog even terugkeek op de 3-0-thuisnederlaag uit het heenduel van de kwartfinales.

12 uur geleden
Ajax-vrouwen verrichten geen wonder bij Chelsea en liggen uit CL

LONDEN (ANP) - Het verrassend lange Champions League-seizoen van de voetbalsters van Ajax zit er definitief op. Na de 3-0-thuisnederlaag tegen Chelsea van vorige week leek het bereiken van de halve finales al een onmogelijke opgave, en dat bleek op Stamford Bridge ook het geval. De Amsterdammers hadden tegen het op meerdere plekken gewijzigde Chelsea wel kansen op de zege, maar de return eindigde in een gelijkspel: 1-1.

13 uur geleden
Voetbalsters Van de Donk en Egurrola met Lyon naar halve finale CL

LYON (ANP) - De voetbalsters van Olympique Lyon zijn ten koste van Benfica doorgedrongen tot de halve finales van de Champions League. De ploeg van Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola won de return in Frankrijk met 4-1. Het eerste duel in Portugal was geëindigd in een 2-1-zege voor de Franse recordwinnaar van de Champions League.

15 uur geleden
Spaans Openbaar Ministerie wil 2,5 jaar celstraf voor Rubiales

MADRID (ANP/AFP) - Het Openbaar Ministerie in Spanje eist 2,5 jaar gevangenisstraf voor Luis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, voor de veelbesproken zoen tijdens het WK voetbal voor vrouwen. De aanklager wil tevens dat Rubiales, die is beschuldigd van aanranding, 100.000 euro schadevergoeding betaalt aan de Spaanse wereldkampioen Jennifer Hermoso, meldt persbureau AFP.

20 uur geleden