Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supporterscollectief: fans thuislaten is geen oplossing

Supporterscollectief: fans thuislaten is geen oplossing

UTRECHT (ANP) - Supporterscollectief Nederland is niet blij met het besluit van de gemeente Nijmegen om fans van AZ bij de wedstrijd zondag tegen NEC Nijmegen te weren. Volgens het collectief is dit niet de juiste oplossing.

"Je straft op deze manier de verkeerde mensen en je lost er niks mee op. De wedstrijd tussen NEC en AZ is een heel ander soort wedstrijd dan het duel van donderdag. Een hele grote groep heeft niks te maken met wat er daar is gebeurd. Deze fans willen AZ gewoon steunen tijdens een competitiewedstrijd en dat kan nu niet", aldus Matthijs Keuning, voorzitter van de verenigde supportersclubs.

Bij de wedstrijd van AZ donderdag in de halve finales van de Conference League tegen West Ham United bestormden na afloop aanhangers van de thuisclub de hoofdtribune waar de Engelse supporters zaten. "We hebben al eerder gezegd dat we niets zien in collectief straffen. Een dadergerichte aanpak is de enige oplossing. Er zijn door de camera's in het stadion ook middelen om mensen snel aan te kunnen houden."

De supportersvereniging van NEC noemt het ook een verkeerde beslissing. "Deze maatregel heeft een sneeuwbaleffect op het vrij bezoeken van wedstrijden en creëert een situatie waarbij ook goedwillende fans zich zullen gaan afkeren tegen hun eigen club en autoriteiten", aldus de vereniging in de verklaring.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Bruls tolereert 'burgerwacht' bij Vierdaagse niet

NIJMEGEN (ANP) - De "geweldloze burgerwacht" die de groep Nijmegen4Palestine tijdens de Nijmeegse Vierdaagse langs de route wil inzetten, is niet welkom. Burgemeester Hubert Bruls zegt dat "eigenstandig ingrijpen door een burgerwacht" nooit zal worden getolereerd.

16 minuten geleden
Opnieuw relatie tussen tbs'er en medewerker in Almeerse kliniek

ALMERE (ANP) - Opnieuw is een medewerker van de Oostvaarderskliniek in Almere ontslagen vanwege een "niet-professionele relatie" met een tbs-patiënt, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het is een volgend voorval in een reeks van ongewenste situaties in de kliniek in Almere.

26 minuten geleden
Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, een overleden

RHENEN (ANP) - Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

3 uur geleden
Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

9 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

11 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

16 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

17 uur geleden