Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supporters PSV: meldplicht bij stadionverbod moet er komen

Supporters PSV: meldplicht bij stadionverbod moet er komen

EINDHOVEN (ANP) - Een meldplicht voor fans met een stadionverbod moet er nu echt gaan komen. Deze dringende oproep doet Rob Bogaarts, de voorzitter van de supportersvereniging van PSV, nadat een PSV-supporter tijdens de wedstrijd in de Europa League tegen Sevilla de doelman van de Spaanse club had aangevallen. Volgens Bogaarts was bij velen bekend dat de 20-jarige man uit Roermond een stadionverbod had.

"Ik weet dat PSV er van alles aan probeert te doen, maar het huidige systeem is absoluut niet waterdicht. Daarom kan er zonder meldplicht nooit een einde komen aan dit soort acties. Het is nu te makkelijk om toch het stadion binnen te komen. Daarom moet er nu echt een meldplicht komen, want dit zorgt weer voor een enorm grote schade voor PSV", aldus Bogaarts. "We voelen ons door de overheid in de steek gelaten, want PSV kan dit niet alleen."

Bij de meldplicht die Bogaarts voor ogen heeft, zouden supporters met een stadionverbod zich tijdens de wedstrijden van hun club in een andere stad bij de politie moeten melden.

Contributie

Bogaarts hoopt ook dat de supporter die donderdag het veld betrad "keihard" gestraft wordt. Volgens Bogaarts was de man geen lid meer van de supportersvereniging omdat hij zijn contributie niet heeft betaald. "Maar hij wordt hoe dan ook geroyeerd."

De supporter die doelman Marko Dmitrovic aanviel, zit nog vast.

Meer uit Binnenland

Drukte op wegen naar de kust, parkeerlocaties raken vol

DEN HAAG (ANP) - Het is erg druk op "vrijwel alle wegen naar de kust", meldt de ANWB. Zo loopt het verkeer onder meer vast op de doorgangswegen naar Scheveningen en op wegen richting de Noord-Hollandse stranden van Zandvoort, Bloemendaal en Castricum. Ook op verschillende doorgangsroutes aan de Zeeuwse kust is het druk.

25 minuten geleden
Opnieuw serval weggelopen in Helmondse wijk Houtdonk

HELMOND (ANP) - In de Helmondse wijk Houtdonk is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een serval weggelopen. De politie waarschuwde inwoners van de Brabantse plaats via Burgernet om hun honden en katten binnen of aangelijnd te houden. In november ontsnapte in dezelfde wijk ook al een serval. Die keerde na enkele dagen uit zichzelf terug. "Het lijkt erop dat het hetzelfde dier is", zegt een woordvoerder van de politie.

1 uur geleden
Schiphol ziet veel passagiers vroeger komen na computerstoring

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol ziet zaterdagochtend veel passagiers vroeger naar de luchthaven komen, na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag. Dat is volgens Schiphol begrijpelijk, maar niet noodzakelijk en kan tot extra drukte leiden wanneer die reizigers samenkomen met passagiers die op het geadviseerde tijdstip arriveren.

1 uur geleden
Man (24) aangehouden voor brandstichting op camping Zwarte Cross

LICHTENVOORDE (ANP) - De politie heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting op de camping van festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Daar brandden vrijdagavond drie caravans uit. "Door adequaat handelen van campingbezoekers, medewerkers van het festival en hulpdiensten werd erger voorkomen", aldus de politie zaterdag.

1 uur geleden
Warmste periode van het jaar is dit jaar licht wisselvallig

HOUTEN (ANP) - De periode van 20 juli tot en met 21 augustus, ook wel bekend als de hondsdagen, verloopt dit jaar anders dan gebruikelijk en is licht wisselvallig. Wat normaal gesproken de warmste periode van het jaar is, brengt volgens Weeronline nu waarden tussen 21 graden in het noordwesten en maximaal 25 graden in het zuidoosten van het land.

2 uur geleden
Hoofdredacteur NOS Sport: verandering is lastig en duurt lang

HILVERSUM (ANP) - De nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport dacht de cultuuromslag op de werkvloer "in een paar maanden geregeld te kunnen hebben". Een jaar na zijn aanstelling noemt Gert-Jaap Hoekman dat in gesprek met het AD "naïef". Nu hoopt Hoekman zijn doel in januari volgend jaar bereikt te hebben.

3 uur geleden
Een derde van Nederlanders wil wolf niet in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Een op de drie Nederlanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort. Vooral inwoners van Drenthe en Flevoland zijn tegen de aanwezigheid van de wolf. Dit concluderen Kieskompas en het ANP op basis van een enquête die bijna 15.000 Nederlanders hebben ingevuld.

4 uur geleden