Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supporters in de ArenA blij weer oranje te zijn

Supporters in de ArenA blij weer oranje te zijn

AMSTERDAM (ANP) - In de Johan Cruijff ArenA zijn voetbalfans zaterdagavond vooral blij weer oranje te kunnen zijn. Voor het eerst sinds november 2019, toen Oranje met 5-0 van Estland won, zijn Oranje-supporters getuige van een wedstrijd van het Nederlands elftal. En dat willen ze weten ook. "We kunnen niet wachten om weer te kunnen juichen."

In Amsterdam zijn 5000 toeschouwers welkom bij de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Langs het veld worden diverse onderzoeken gedaan in het kader van de Fieldlab-experimenten. Een enkele in het oranje uitgedoste supporter staat een uur voor de aftrap nog in spanning te wachten op de uitslag van haar coronasneltest. "Ik ben misschien nog wel nerveuzer voor de uitkomst van de test, dan voor de wedstrijd", lacht ze gespannen. Als het verlossende bericht van een negatieve uitslag nog geen twintig minuten na haar test arriveert, veert ze samen met haar vriendin op. "Juichen!"

Veel aanwezigen in Amsterdam zijn al jarenlang trouwe volgers van het Nederlands elftal. Voor hen viel de dankzij het coronavirus ingelaste pauze van bijna anderhalf jaar zwaar. "Ik ben gewend om zo goed als iedere wedstrijd, uit of thuis, te zien", vertelt Sebastiaan Gregoire uit Naaldwijk. "Vanaf 2004 ben ik er eigenlijk altijd bij geweest. Het heeft mij zoveel mooie herinneringen gegeven, zoals de eindrondes in Zuid-Afrika en Brazilië. De afgelopen tijd moest ik het helaas zonder die herinneringen doen."

De controverse rondom Qatar, het gastland van het wereldkampioenschap, deert hem niet zoveel. "Daar hadden ze ten tijde van de aanwijzing boos over moeten zijn. Het is nu te laat, de keuze is al gemaakt. Zoiets bederft voor mij de pret niet."

Meer uit Voetbal

Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

1 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

1 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

3 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

3 uur geleden
Timber maakt na acht maanden rentree bij beloftenploeg Arsenal

LONDEN (ANP) - Jurriën Timber maakt na acht maanden blessureleed zijn rentree op het veld. Maandag doet hij mee bij de beloftenploeg van Arsenal tegen Blackburn Rovers, zei trainer Mikel Arteta op een persconferentie.

3 uur geleden
Aanvoerder Nuytinck ziet dat NEC serieus genomen wordt voor finale

ZEIST (ANP) - NEC reist zondag met vertrouwen af richting De Kuip voor de bekerfinale tegen Feyenoord. De Nijmegenaren hebben in de Eredivisie een reeks goede resultaten behaald tegen topploegen en koploper PSV zelfs de enige nederlaag van het seizoen bezorgd. "Veel mensen zien nu dat we een club zijn die je serieus moet nemen", zei aanvoerder Bram Nuytinck tijdens de persconferentie twee dagen voor de finale.

3 uur geleden
Licentiecommissie gaat Vitesse mogelijk nog hogere straf opleggen

ZEIST (ANP) - De licentiecommissie van de KNVB gaat Vitesse mogelijk nog een hogere straf opleggen. Vrijdagmiddag kreeg de Arnhemse club al 18 punten in mindering.

4 uur geleden