Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supporters FC Groningen mogen demonstreren in Heerenveen

Supporters FC Groningen mogen demonstreren in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - Supporters van FC Groningen mogen zondag demonstreren in Heerenveen, rond de wedstrijd tussen beide clubs. De gemeente van de stad in Friesland laat weten hiervoor toestemming te hebben gegeven.

De Groningse fans gaven eerder al aan het oneens te zijn met het besluit dat ze voor het uitduel in de Eredivisie uit veiligheidsoverwegingen slechts 600 kaarten toegewezen kregen. Daarop besloten ze het duel helemaal te boycotten.

Een vertegenwoordiger van de Groningse supporters heeft aangegeven met 249 personen vreedzaam te willen protesteren, dit kan nu ter hoogte van het uitvak. "Demonstreren is een grondrecht", zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan. "We nemen wel alle maatregelen die nodig zijn om de betoging veilig te laten verlopen."

Voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd is een noodverordening van kracht voor het centrum en het stadionomgevingsgebied in Heerenveen, zo meldt de gemeente verder.

Meer uit Voetbal

Zorgen bij Bayern om De Ligt voor duel met Real

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Bayern München moet het dinsdag in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid mogelijk doen zonder Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger bleef in het duel met Eintracht Frankfurt (2-1) na de rust achter in de kleedkamer nadat hij eerder op het veld was behandeld aan een knie. Ook het meespelen van Konrad Laimer, Jamal Musiala en Leroy Sané in het eerste van twee duels met de Spanjaarden is onzeker.

14 minuten geleden
Tennisser Nadal toont glimp van oude vorm bij zege op De Minaur

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de derde ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard versloeg de Australiër Alex de Minaur in twee sets: 7-6 (6) 6-3. De Minaur was eerder deze maand in het toernooi van Barcelona nog te sterk voor de 22-voudig grandslamwinnaar.

1 uur geleden
Sheffield United gedegradeerd na nederlaag bij Newcastle

NEWCASTLE (ANP) - Newcastle United heeft met een 5-1-zege het lot van Sheffield United bezegeld. De bezoekers kwamen nog op voorsprong in Newcastle, maar gingen na een 1-1-ruststand in de tweede helft ten onder. Door de nederlaag is de degradatie na één jaar Premier League een feit.

2 uur geleden
RB Leipzig neemt afstand van Dortmund in strijd om CL-ticket

LEIPZIG (ANP) - Vier dagen voordat Borussia Dortmund het in de halve finales van de Champions League opneemt tegen Paris Saint-Germain heeft de ploeg een gevoelige nederlaag geleden bij RB Leipzig: 4-1. De thuisploeg nam daarmee afstand van Dortmund in de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan het belangrijkste clubtoernooi voor volgend seizoen.

2 uur geleden
Ontstemde Liverpool-trainer Klopp wil niet meer over titel praten

LONDEN (ANP) - Trainer Jürgen Klopp van Liverpool was zeer ontstemd over het gelijkspel (2-2) bij West Ham United. De titel raakt daardoor verder uit zicht voor de club, waar zo goed als zeker Arne Slot volgend jaar trainer is. "Ik wil niet eens meer over de titel praten, ik ben er niet voor in de stemming", zei de Duitse coach na afloop op TNT Sports.

2 uur geleden
Champions League lonkt voor Girona na zege op Las Palmas

LAS PALMAS (ANP) - Girona is FC Barcelona weer voorbij in de Spaanse La Liga en klom naar de tweede plaats. De ploeg van Oranje-international Daley Blind won op Gran Canaria van Las Palmas met 2-0.

3 uur geleden
Titel uit zicht voor Liverpool door 2-2 bij West Ham United

LONDEN (ANP) - Liverpool heeft in de uitwedstrijd bij West Ham United twee punten verspeeld. De ploeg van Jürgen Klopp bleef in Londen steken op 2-2. De titel in de Premier League raakt door het puntenverlies verder uit zicht.

4 uur geleden