Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supporters Antwerp achter Overmars, dubbel gevoel bij sponsor

Supporters Antwerp achter Overmars, dubbel gevoel bij sponsor

ANTWERPEN (ANP) - Supporters van de Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC kunnen best leven met het aanstellen van technisch directeur Marc Overmars, die bij Ajax vorige maand vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag. De verhalen over zijn gedrag zijn alleen nog bekend via de media en ook het sportieve aspect is belangrijk, zegt de overkoepelende Federatie van Antwerp Supporters Clubs (FASC) tegen de krant Gazet van Antwerpen. Bij shirtsponsor Heylen Vastgoed heerst een dubbel gevoel.

De 48-jarige Overmars moest in februari bij Ajax vertrekken na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijk personeel van de club uit Amsterdam. Zo zou hij ook foto's van zijn geslachtsdeel hebben verstuurd naar vrouwen.

"Het is hinken op twee gedachten", zegt Cedric Vanhencxthoven, bestuurder bij Heylen Vastgoed, tegen Sporza. "Sportief is het mogelijk een heel goede zet, maar imago-technisch en intern zal het wel gevoelig liggen. Ik had als bestuurder misschien een andere keuze gemaakt, maar ik heb niet voldoende kennis over het verleden en over of de man in kwestie er op dit moment schuldinzicht over heeft. Als er nog dingen naar buiten zouden komen, zullen we ons nog eens beraden."

Excuses

Een van de vier vrouwelijke bestuursters van de FASC, Sally Pelkmans, zegt tegen de Gazet van Antwerpen: "Alles wordt tegenwoordig breed uitgesmeerd en toch weten we niet exact wat er met Overmars en die vrouwen bij Ajax is gebeurd. Oké, dat ontslag komt er niet zomaar, maar elk ­verhaal heeft twee kanten. Ik probeer naar het sportieve te kijken en veronderstel dat Overmars in de machtsfunctie die hij opnieuw zal bekleden niet dezelfde fout zal ­maken."

"Overmars trachtte te charmeren, maar excuses kwamen er niet", schrijft chef voetbal Ludo Vandewalle in de krant Het Nieuwsblad over de indruk die de nieuwe technisch directeur maakte bij zijn presentatie bij Antwerp. "Met 'die bladzijde wil ik achter me laten' maakte hij er zich makkelijk van af."

Volgens Pelkmans is lastig te zeggen of Overmars schuldbewust is. "Ik vind het gevaarlijk om daar een uitspraak over te doen. Dat hij zich schaamde in een statement vond ik een goede ­eerste aanzet."

Meer uit Voetbal

Coach Van Persie wil zich in Heerenveen bewijzen als 'vaderfiguur'

HEERENVEEN (ANP) - Robin van Persie wil bij zijn eerste klus als hoofdtrainer in Heerenveen vooral op sociaal gebied uitblinken. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zei tijdens zijn drukbezochte presentatie in het Abe Lenstra-stadion geduldig te willen zijn met spelers die voetballend misschien wat minder zijn dan hijzelf was. "Ik heb zelf mijn beste voetbal gespeeld onder coaches die als een vaderfiguur waren. Dat heb ik zeker meegenomen", aldus de 40-jarige oud-spits.

4 minuten geleden
Michael van Praag noemt kritiek beleggersclub VEB 'sneu'

AMSTERDAM (ANP) - Voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax noemt de kritiek die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft op zijn aanstelling "sneu". Dat zei hij tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van de voetbalclub. "Het is rijkelijk laat om daar een discussie over te beginnen, moet ik zeggen."

1 uur geleden
Belgische voetballer van Antwerp racistisch bejegend na verlies

ANTWERPEN (ANP) - De Belgische aanvaller Michel-Ange Balikwisha van Antwerp is maandagavond na de nederlaag van zijn ploeg tegen Racing Genk (1-0) racistisch bejegend op social media.

2 uur geleden
Koeman passeerde Zirkzee en Timber omdat ze niet fit zijn

HILVERSUM (ANP) - Ronald Koeman heeft spelers als Joshua Zirkzee, Jurriën Timber, Mats Wieffer en Steven Berghuis niet geselecteerd omdat ze niet helemaal fit zijn. Voor vaste waarden als Memphis Depay en Frenkie de Jong maakt de bondscoach een uitzondering, vertelde hij bij Veronica Offside.

12 uur geleden
Messi en Ajax-doelman Rulli in voorselectie Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - Argentinië gaat met Lionel Messi en Ajax-doelman Gerónimo Rulli de laatste oefeninterlands spelen in de aanloop naar de Copa América. De wereldkampioen oefent op 9 juni in Chicago tegen Ecuador en vijf dagen later in Washington tegen Guatemala.

13 uur geleden
Bologna geeft ruime voorsprong weg tegen Juventus

BOLOGNA (ANP) - Bologna heeft de thuiswedstrijd tegen Juventus ondanks een ruime voorsprong niet kunnen winnen. Het duel tussen de nummer 3 en 4 van de Serie A eindigde in 3-3.

13 uur geleden
Van Bommel verliest met Antwerp en grijpt naast Europees voetbal

GENK (ANP) - Antwerp heeft ook de voorlaatste wedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap niet kunnen winnen. De ploeg van coach Mark van Bommel verloor met 1-0 bij Racing Genk en grijpt naast Europees voetbal.

15 uur geleden