Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supers willen in kersttijd af van ouderenuurtjes en alcoholklok

Supers willen in kersttijd af van ouderenuurtjes en alcoholklok

LEIDSCHENDAM (ANP) - Supermarkten willen in de drukke dagen voor kerst af van de verplichte ouderenuurtjes en het verbod op de verkoop van alcoholhoudende dranken na 20.00 uur. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zorgen die coronamaatregelen van het kabinet ervoor dat het op andere uren op de dag een stuk drukker is in de winkels. En dat kan de branche in de drukste periode van het jaar niet gebruiken.

Supermarkten en foodservicegroothandels hebben in december altijd hoge bezoekersaantallen door de feestdagen. Dit jaar wordt het vanwege de virusuitbraak een extra grote uitdaging om het winkelen zo veilig mogelijk te laten gebeuren. De supers willen hun bezoekersaantallen daarom liever zoveel mogelijk spreiden over de uren van de dag en de week. Ze verzekeren dat de zorg voor ouderen en kwetsbaren hierbij niet uit het oog verloren zal raken.

Het CBL doet ook de dringende oproep om de gehele maand december de opening van supermarkten op zondag toe te staan, conform de openingstijden die tijdens weekdagen gelden. Ook worden alle gemeenten verzocht de zogeheten venstertijden voor laden en lossen van supermarkten te verruimen. Dan kunnen de supers ook ’s nachts bevoorraad worden. Dat zou ervoor moeten zorgen dat klanten niet voor lege schappen komen te staan en dat vulploegmedewerkers en klanten elkaar zo min mogelijk treffen.

Voor klanten blijft de oproep gelden: kom alleen, houd afstand en doe je boodschappen efficiënt met een lijstje. Het CBL wijst mensen er ook op dat het verstandig is om alvast na te denken over het kerstdiner: langer houdbare producten kunnen bijvoorbeeld al eerder ingekocht worden.

Meer uit Financieel

RWE start met groot batterijopslagproject in de Eemshaven

EEMSHAVEN (ANP) - Energiebedrijf RWE gaat aan de slag met een groot batterijopslagproject in de Groningse Eemshaven. In totaal worden 110 kasten met lithium-ionbatterijen geïnstalleerd op een oppervlakte van ongeveer 3000 vierkante meter bij de biomassacentrale van RWE, maakte het Duitse bedrijf bekend.

45 minuten geleden
Nederlandse kottervisserij draait weer met verlies

WAGENINGEN (ANP) - De Nederlandse kottervisserij heeft opnieuw een financieel zeer slecht eerste halfjaar gedraaid. Naar schatting komt het totale verlies uit op 12 miljoen euro, becijferde Wageningen University & Research (WUR). In de eerste helft van vorig jaar bedroeg het verlies 19 miljoen euro.

1 uur geleden
Gasprijs daalt door hoop einde staking lng-fabrieken Australië

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is donderdag gedaald door de hoop dat de staking bij productiefaciliteiten voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië nog deze week zal worden beëindigd. Die fabrieken zijn goed voor ongeveer 7 procent van de wereldwijde lng-leveringen. De dreigende verstoring van die gasleveringen door de werkonderbrekingen stuwden afgelopen weken de gasprijs.

2 uur geleden
Schiphol en afhandelaren komen met plan om werk lichter te maken

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft met de zes bagageafhandelaren op de luchthaven een plan ingediend bij de Arbeidsinspectie om zo het fysiek zware werk in bagagehallen lichter te maken. Eerder tikte de toezichthouder de afhandelbedrijven nog op de vingers, omdat zij te weinig deden aan het verlichten van het fysiek zware werk door personeel. Inmiddels hing de bedrijven zelfs een dwangsom boven het hoofd.

2 uur geleden
Supers klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen

WOERDEN (ANP) - Tientallen supermarkten klagen dat ze in juni te weinig vergoeding hebben gekregen voor het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes. Statiegeld Nederland zoekt uit of de ondernemers die zich hebben gemeld bij branchevereniging het Vakcentrum een vergoeding kunnen krijgen, bevestigen de organisaties na berichtgeving door de NOS.

2 uur geleden
Moederbedrijf FlixBus boekt recordomzet in eerste jaarhelft

MÜNCHEN (ANP) - Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.

3 uur geleden
Toezichthouder: over week duidelijkheid over straling iPhone 12

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse telecomtoezichthouder heeft nog altijd geen duidelijkheid over de stralingsrisico's van Apples iPhone 12. De smartphone, waarvan de Franse waakhond vorige week meldde dat deze te veel elektromagnetische straling afgeeft, wordt nog steeds onderzocht door de Rijksdienst voor Digitale Infrastructuur (RDI), meldt een woordvoerder. Volgende week worden volgens hem de resultaten verwacht.

3 uur geleden