Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Supermarktomzetten normaliseren weer iets'

'Supermarktomzetten normaliseren weer iets'

DIEMEN (ANP) - De omzetten van Nederlandse supermarkten lagen in de vorige week 7,1 procent hoger dan in de zelfde week in 2019, meldt marktonderzoeksbedrijf Nielsen. Daarmee normaliseren de omzetten van de supermarkten weer een beetje meer na de hamsterwoede die losbarstte na de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Nederland.

De supermarktomzetten kwamen in de vorige week (week 14) uit op 824 miljoen euro. In de week daarvoor lag de omzet nog 9 procent hoger dan in de vergelijkbare week een jaar eerder. In de weken 12 en 11 werd er fors gehamsterd door Nederlandse consumenten. In week 12 lag de omzet 22 procent hoger. De piek was in week 11, toen supermarkten maar liefst 31 procent meer omzet draaiden dan in dezelfde week een jaar eerder. Alleen in de kerstweek van 2017 gaven Nederlandse consumenten in één week meer uit.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Werkende kreeg meer keuze over werkplek, niet over werktijden'

DEN HAAG (ANP) - Werkenden hebben de afgelopen jaren meer zeggenschap gekregen over waar ze werken, maar niet over wanneer ze kunnen werken. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een onderzoek onder 4500 mensen in de werkzame leeftijd.

4 minuten geleden
Vooral horeca doet beroep op tegemoetkoming coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Van alle mkb-bedrijven die in aanmerking kwamen, hebben horecabedrijven het meest gebruik gemaakt van de eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro (TOGS) om in crisistijd de vaste lasten te kunnen betalen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

32 minuten geleden
Boeing start weer met bouwen omstreden 737 MAX

RENTON (ANP/RTR) - Vliegtuigbouwer Boeing is weer begonnen met de productie van het omstreden vliegtuig de Boeing 737 MAX. Het gaat volgens Boeing nog niet om massaproductie, maar kleine aantallen. Hoeveel zei de vliegtuigmaker niet, maar in 2021 moeten er 31 per maand worden gemaakt.

1 uur geleden
Brouwers leggen logistieke puzzel voor heropening horeca

HEINEKEN (ANP) - De Nederlandse brouwers werken met man en macht om de heropening van de horeca mogelijk maken. Cafés moeten voorzien worden van nieuw bier, maar ook moet het bier in tanks en fusten dat over de datum is worden opgehaald. "Het is een hele puzzel om alles op tijd geregeld te krijgen", zegt een woordvoerder van Heineken weten. De bezorgingen gaan daarom in het pinksterweekend door.

6 uur geleden
Coronacrisis noopt vliegtuigbouwer Boeing tot massaontslag

SEATTLE (ANP) - Vliegtuigfabrikant Boeing ziet zich door de coronacrisis gedwongen zeker 6770 medewerkers te ontslaan. Doordat de wereldwijde virusuitbraak luchtvaartmaatschappijen in financiële problemen heeft gebracht, verwacht het Amerikaanse concern de komende jaren veel minder vliegtuigen af te leveren dan aanvankelijk geschat.

6 uur geleden
Britse regering verwacht goede deal te sluiten met EU

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering verwacht dat het een goede deal met de Europese Unie kan sluiten die hun toekomstige relatie omvat. Dat zei minister van Kabinetszaken Michael Gove woensdag.

8 uur geleden
Nederland kan korting op EU-afdracht behouden

BRUSSEL (ANP) - De jaarlijkse korting die de nettobetalers Nederland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Duitsland krijgen op hun afdracht aan de EU kan voorlopig behouden blijven. Gezien de economische impact van de coronacrisis zou afschaffing leiden tot "onevenredige verhogingen" van de bijdragen van deze landen, schrijft de Europese Commissie over de EU-meerjarenbegroting (MFK) voor 2021 tot en met 2027.

10 uur geleden