Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Supermarktomzet groeit dit jaar met 2,9 miljard euro'

'Supermarktomzet groeit dit jaar met 2,9 miljard euro'

ZALTBOMMEL (ANP) - De verkopen van de Nederlandse supermarkten lopen mede door de coronacrisis flink voor op de verkopen van vorig jaar rond deze tijd. Onderzoeksbureau IRI verwacht een totale omzetgroei van 7,2 procent voor 2020, wat voor de supers 2,9 miljard euro extra omzet betekent.

De supermarkten hebben dit jaar tot de eerste week van juni al een plus van ruim 9 procent behaald.

Deskundigen van IRI denken dat ook in de aankomende zomerperiode het groeicijfer nog relatief hoog zal liggen, aangezien er meer mensen dan vorig jaar hun vakantie in Nederland zullen vieren. De onderzoekers verwachten dat de groei daarna minder zal worden, vanwege het buitenshuis consumeren en recreëren dat weer toeneemt en de minder rooskleurige economische vooruitzichten.

Meer uit Financieel

Prada ontwerpt ruimtepakken voor maanmissie NASA-astronauten

MILAAN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Italiaanse modemerk Prada gaat ruimtepakken ontwerpen voor astronauten van NASA die in 2025 naar de maan moeten gaan. Daarvoor werkt het modemerk samen met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Axiom Space.

26 minuten geleden
Ondernemers: verhogen bankbelasting pakt voor iedereen slecht uit

DEN HAAG (ANP) - Het verhogen van de bankbelasting en het steeds zwaarder belasten van ondernemers is uiteindelijk slecht voor de welvaart van alle Nederlanders, waarschuwen VNO-NCW en MKB-Nederland. "Iedereen betaalt hiervoor uiteindelijk een prijs."

39 minuten geleden
Wall Street toont herstel, ondanks tegenvallend banencijfer ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht hoger geopend, na de forse verliezen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar het banencijfer van loonstrookverwerker ADP. Dat viel veel zwakker uit dan verwacht.

1 uur geleden
Cryptobedrijven krijgen kosten DNB-toezicht 2021 terugbetaald

ROTTERDAM (ANP) - Cryptobedrijven hoeven niet op te draaien voor de toezichtkosten die de Nederlandsche Bank (DNB) bij hen in 2021 in rekening heeft gebracht. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank bepaald.

1 uur geleden
Reisaanbieders verliezen hoger beroep rectificatie Consumentenbond

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond hoeft van het gerechtshof in Den Haag een publicatie over misleidende aanbiedingen van reisorganisaties niet aan te passen. Prijsvrij en D-Reizen hadden de Consumentenbond aangeklaagd omdat ze willen dat de organisatie het artikel rectificeert. Het gerechtshof gaf de Consumentenbond hierover ook gelijk in hoger beroep.

2 uur geleden
ACM staat bedrijven toe om samen te werken voor vergroening

DEN HAAG (ANP) - Voor het halen van duurzame doelen mogen bedrijven met elkaar samenwerken. Dat is de kern van een nieuwe regel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder wil namelijk niet dat de concurrentieregels "onnodig in de weg staan" bij inspanningen in het bedrijfsleven voor vergroening, bijvoorbeeld op het gebied van recycling van afval of het verminderen van de CO2-uitstoot.

2 uur geleden
Hoop gloort voor failliete veerdienst naar Noorwegen

GRONINGEN (ANP) - Er gloort hoop voor de vorige maand failliet verklaarde veerdienst Holland Norway Lines. Curator Hans Silvius onderhandelt met twee 'serieuze' gegadigden die de ferry willen overnemen.

2 uur geleden