Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supermarktketen Walmart flink hoger op Wall Street na cijfers

Supermarktketen Walmart flink hoger op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse retailer Walmart werd dinsdag 5,8 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Het supermarktconcern verhoogde zijn verwachting voor het hele jaar dankzij sterke resultaten in het afgelopen kwartaal. Ook wist het concern zijn hoge voorraden verder terug te dringen ten opzichte van de vorige twee kwartalen. Door de hoge inflatie wist Walmart met aanbiedingen ook meer consumenten uit hogere inkomensgroepen naar zijn winkels te trekken. Om aandeelhouders te belonen gaat het bedrijf voor 20 miljard dollar aan eigen aandelen terugkopen.

Beleggers verwerkten daarnaast nieuwe gegevens over de producentenprijzen. De prijzen die Amerikaanse producenten vragen voor hun goederen gingen in oktober met 0,2 procent omhoog op maandbasis, wat minder sterk is dan verwacht. Vorige week bleek dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten afgelopen maand sterker dan verwacht waren afgekoeld. Dat meevallende inflatiecijfer zorgde voor een flinke herstelrally op Wall Street omdat daardoor de Amerikaanse centrale bank het kalmer aan kan doen met het verhogen van de rente.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 1,2 procent hoger op 33.943 punten. De brede S&P 500 won 1,7 procent tot 4024 punten en techgraadmeter Nasdaq klom 2,5 procent tot 11.474 punten.

Home Depot

Home Depot ging 1,5 procent vooruit. Het doe-het-zelfconcern boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht ondanks stijgende kosten en verslechterde marktomstandigheden. Het bedrijf handhaafde voorafgaand aan het belangrijke feestdagenseizoen de verwachtingen voor het gehele boekjaar. Andere retailers als Target, Lowe's, Macy's en Kohl's, die later deze week met resultaten komen, wonnen tot 4,4 procent.

Netflix steeg 3,6 procent. Analisten van Bank of America verhoogden hun advies voor de videostreamingdienst van verkopen naar kopen.

Tencent Music

Tencent Music dikte 17 procent aan. De Chinese muziekstreamingdienst zag het aantal betalende klanten verder stijgen en boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. De aanbieder van foto- en videomateriaal Getty Images kelderde 12 procent na tegenvallende resultaten.

Estée Lauder werd bijna 3 procent duurder. Het cosmeticabedrijf is dicht bij een deal om het modemerk Tom Ford over te nemen voor zo'n 2,8 miljard dollar, meldde zakenkrant The Wall Street Journal. Het zou de grootste overname ooit zijn voor het bedrijf.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

9 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

13 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

14 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

1 dag geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

1 dag geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

1 dag geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden