Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supermarkten blijven gewoon alcohol verkopen tot 20.00 uur

Supermarkten blijven gewoon alcohol verkopen tot 20.00 uur

DEN HAAG (ANP) - Wie naar de supermarkt wil voor wat alcohol, kan daar gewoon tot 20.00 uur terecht. Dat zegt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Eerder stoppen met de alcoholverkoop is volgens de branchevereniging ongewenst, omdat dat voor drukte in de supermarkten zou zorgen "op andere momenten".

Dinsdag verzocht burgemeester Femke Halsema van Amsterdam ondernemers al om 19.00 uur te stoppen met de alcoholverkoop. Dat deed ze omdat het "te druk" was in haar stad.

Woensdag van 12.00 tot 18.00 uur is terrasbezoek voor het eerst in bijna een half jaar weer mogelijk. Ook kunnen mensen weer zonder afspraak winkelen. Maar de alcoholverkoop in supermarkten eerder staken om groepsvorming op straat of binnenshuis tegen te gaan, is volgens de supermarktbranche overbodig. Supermarkten houden zich aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM, zo licht een woordvoerder van het CBL toe.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Porjus 1 week geleden
En de extra omzet is ook best wel leuk!

Meer uit Binnenland

Aruba versoepelt coronamaatregelen per direct

ORANJESTAD (ANP) - Aruba gaat de coronamaatregelen per direct versoepelen. Zo wordt de avondklok verkort tot een periode tussen 00.00 en 04.30 uur, meldde de regering maandag (lokale tijd). Dat betekent dat restaurants en andere bedrijven met een avondvergunning open mogen blijven tot 23.00 uur. Ook mogen meer mensen aan een tafel van een restaurant zitten: binnen maximaal acht en buiten tien.

2 uur geleden
Politiebonden praten verder met Grapperhaus over cao

DEN HAAG (ANP) - De politiebonden praten dinsdagmiddag verder met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over de cao-onderhandelingen, de werkdruk van de politie en hun wens om met voorrang gevaccineerd te worden tegen corona.

4 uur geleden
Hof doet uitspraak in hoger beroep Haagse steker Malek F.

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof doet dinsdag uitspraak in het hoger beroep van de Syrische vluchteling Malek F., die willekeurige mensen op straat in Den Haag neerstak. Het OM heeft twaalf jaar cel met dwangverpleging geƫist.

4 uur geleden
Zeldzame eerste druk oorlogsdagboek van Anne Frank geveild

AMSTERDAM (ANP) - Een zeldzame eerste druk van het oorlogsdagboek Het Achterhuis van Anne Frank wordt dinsdag geveild. Het gaat om een bijzonder exemplaar omdat het nog de originele stofomslag heeft. Van de meeste andere eerste edities zijn de stofomslagen kwijtgeraakt of erg beschadigd geraakt.

4 uur geleden
Weekcijfers RIVM: mogelijk minder dan 50.000 coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - In de afgelopen week zijn mogelijk minder dan 50.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld en doorgegeven. Het zou voor het eerst sinds begin april zijn dat het aantal positieve tests onder die grens blijft.

4 uur geleden
Auto te water in Helenaveen, bestuurder zwaargewond

HELENAVEEN (ANP) - In het Brabantse Helenaveen is maandagavond laat een auto in het water beland. De bestuurder raakte daardoor zwaargewond. Hij is door de brandweer uit het voertuig gehaald en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

5 uur geleden
Klimaatjongeren en onderwijsnetwerk eisen beter klimaatonderwijs

DEN HAAG (ANP) - Het onderwijs is toe aan een "drastische verbetering" als het gaat om het klimaat, vinden de jongerenorganisaties Fridays For Future en Youth For Climate. Ze doen in een manifest dat ze dinsdag aan Tweede Kamerleden aanbieden diverse suggesties om het onderwijs over klimaatverandering een oppepper te geven.

5 uur geleden