Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supermarkten bereiden zich voor op winters weekend

Supermarkten bereiden zich voor op winters weekend

DEN HAAG (ANP) - Supermarkten maken zich nog niet zoveel zorgen over het winterse weer dat is voorspeld voor dit weekend, laat het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) weten. Wel bereiden sommige supers zich voor door overleg te voeren met leveranciers over de voorraden.

De koepelorganisatie voor supermarkten verwacht dit weekend geen grote problemen door het komende winterweer. Het CBL zegt geen aanpassingen te doen in de logistiek. "We verwachten niet minder leveringen. Wel moeten de vrachtwagenchauffeurs natuurlijk voorzichtiger rijden."

Online supermarkt Picnic stelt dat dit weekend zijn sneeuwprotocol in werking treedt. Dat betekent het nalopen van alle apparatuur, kijken of de winterbanden nog goed zitten en de beschermingsmiddelen voor kou voor werknemers controleren. "Een hele toestand", vertelt mede-oprichter Michiel Muller. "We hebben elke paar uur check-ins met de leveranciers. Het is een beetje afwachten wat het wordt."

Extra levering

Behalve nauwlettend de weersvoorspelling in de gaten houden heeft Picnic ook regelmatig overleg met leveranciers en bekijkt het of sommige versproducten, zoals kaas, vlees, vis, groenten en fruit, eerder geleverd kunnen worden om zo extra voorraad aan te leggen. "Een paar jaar terug kon bij eerder winterweer redelijk onverwacht niemand meer de weg op", herinnert Muller zich. "Toen hebben we de bestellingen voor de dag erna geannuleerd en pas de dag erna bezorgd. Je kunt niet de dag die je eruit gehaald hebt plús de volgende dag bezorgen. Je hebt maar zoveel capaciteit."

Volgens Muller wordt er nog niet extra besteld door klanten vanwege het aangekondigde winterweer.

Meer uit Financieel

Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

25 minuten geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

56 minuten geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

1 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

3 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

19 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

23 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

1 dag geleden