Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supermarktconcern Walmart wint op lager Wall Street na cijfers

Supermarktconcern Walmart wint op lager Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Supermarktconcern Walmart was dinsdag een winnaar op een roodgekleurd Wall Street dankzij sterke kwartaalcijfers. Ook andere grote Amerikaanse winkelbedrijven kwamen met resultaten zoals doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisonderneming Macy's.

Het aandeel Walmart ging 2,2 procent omhoog op de beurzen in New York. Het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten verhoogde ook zijn verwachtingen voor heel het jaar. Door de steunchecks van de Amerikaanse overheid geven consumenten meer geld uit aan kleding en elektronica. Macy's werd ook positiever over het hele jaar en steeg 0,9 procent.

Home Depot overtrof eveneens de verwachtingen, maar daalde wel 1 procent. Beleggers denken dat de sterkste groei voor het bedrijf voorlopig achter de rug is. Bovendien kwamen er zwakke cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. De huizenbouw in de VS daalde in april sterker dan verwacht, mede door de hogere kosten voor bijvoorbeeld hout en andere bouwmaterialen.

Dow-Jonesindex

De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent lager op 34.060,66 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,9 procent tot 4127,83 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,6 procent in op 13.303,64 punten.

Telecom- en mediaconcern AT&T werd 5,8 procent lager gezet. Op maandag leverde het aandeel AT&T ook al aan waarde in door het nieuws dat het bedrijf de mediatak, het voormalige TimeWarner, afsplitst en die direct met Discovery fuseert. Daardoor komen zenders als CNN, Discovery, TLC, HBO en Eurosport onder één bedrijf terecht, net als filmstudio Warner Bros.

Tesla

De producent van elektrische auto's Tesla won 0,2 procent ondanks berichten dat een grote investeerder een shortpositie heeft opgebouwd en dus gokt op een dalende beurskoers van Tesla.

Amazon kon ook op aandacht rekenen omdat het webwinkelbedrijf filmstudio MGM zou willen overnemen voor 9 miljard dollar. Die studio is onder meer de eigenaar van de rechten op de James Bond-films. Amazon ging 1,2 procent omlaag.

De euro noteerde 1,2226 dollar tegen 1,2205 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,2 procent in prijs tot 65,51 dollar. Brentolie verloor 1 procent tot 68,79 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

9 minuten geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

11 minuten geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

1 uur geleden
ACM spreekt Meta aan op misleiding consumenten met term 'gratis'

DEN HAAG (ANP) - Europese consumententoezichthouders, waaronder de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), spreken Meta aan op misleiding van consumenten bij de introductie van betaalde accounts. Volgens de waakhonden heeft het Amerikaanse techbedrijf consumenten onder druk gezet bij het bieden van de keuze tussen een betaalde en een zogenaamd 'gratis' versie van Facebook of Instagram.

1 uur geleden
Bijna 6 miljoen reizigers Schiphol in juni, meer dan vorig jaar

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in juni bijna 6 miljoen passagiers verwerkt, wat 5 procent meer is vergeleken met een jaar eerder. Ook het aantal vluchten van en naar de luchthaven ging omhoog.

2 uur geleden
Kosten van computerstoring 'heel lastig' in kaart te brengen

DEN HAAG (ANP) - De totale kosten van de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag zijn volgens onafhankelijk techexpert Bert Hubert "heel lastig" in kaart te brengen. "De uiteindelijke kosten van dit alles zijn enorm uitgespreid."

3 uur geleden
Reisorganisaties in afrondende fase met afhandelen storingschade

LEUSDEN (ANP) - Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen zijn druk bezig met het op pad helpen van de laatste reizigers die vertraging hebben opgelopen door de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag. Dat was van het weekend nog anders, toen sommige reisorganisaties zeker "10 procent van hun klanten moesten omboeken", zegt directeur Frank Radstake van reisbranchevereniging ANVR.

3 uur geleden