Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Supermarktconcern Walmart boekt recordomzet in coronajaar

Supermarktconcern Walmart boekt recordomzet in coronajaar

BENTONVILLE (ANP) - Het Amerikaanse Walmart, 's werelds grootste supermarktconcern, heeft in het afgelopen coronajaar een recordomzet behaald, geholpen door het gehamster door consumenten tijdens de pandemie. Voor dit jaar is Walmart wel wat voorzichtiger gestemd over de omzet. Op Wall Street lijkt het aandeel Walmart donderdag met verlies te gaan openen.

De omzet in het eind januari afgesloten boekjaar bedroeg ruim 559 miljard dollar, wat ruim 35 miljard dollar meer is dan een jaar eerder. Daarbij nam de onlineverkoop van Walmart met 76 procent toe, omdat door de virusuitbraak veel vaker via internet boodschappen werden besteld.

De nettowinst van de winkelgigant viel wel lager uit dan een jaar eerder, op 13,5 miljard dollar. Dat had vooral te maken met hogere kosten rond bijvoorbeeld veiligheidsmaatregelen voor personeel tegen corona, bonussen, hogere lonen en grotere uitgaven aan de onlineverkoop.

Walmart maakte verder bekend dat het loon voor veel Amerikaanse werknemers verder wordt verhoogd naar gemiddeld meer dan 15 dollar per uur, van de huidige 14 dollar. Het bedrijf heeft 1,5 miljoen mensen in dienst in de Verenigde Staten. Daarvan komen er 425.000 nu in aanmerking voor een loonsverhoging. Daarnaast zal flink worden geïnvesteerd in distributie en automatisering.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

16 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

19 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

20 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

22 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

22 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

22 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden