Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Superbelegger Warren Buffett verloor flink op beurs in 2022

Superbelegger Warren Buffett verloor flink op beurs in 2022

OMAHA (ANP) - Het bedrijf van superbelegger Warren Buffett heeft afgelopen jaar flink verloren op zijn beleggingen. Het leidde voor Berkshire Hathaway tot een verlies van 22,8 miljard dollar. Maar die cijfers vertekenen, benadrukt de 92-jarige zowel in het persbericht als in de jaarlijkse brief aan beleggers in zijn bedrijf.

Want Berkshire Hathaway kiest voor beleggingen op de lange termijn en koersschommelingen op kwartaal- of jaarbasis "zorgen voor misinformatie voor beleggers". Buffett stelt dat goede beleggingen uiteindelijk vanzelf meer waard worden en ook dividend opleveren. "Met de tijd heb je maar een paar winnaars nodig om wonderen te bereiken." Maar ook "vroeg beginnen en ouder dan 90 worden" helpt enorm, grapt Buffet, wiens zakenpartner Charlie Munger 99 is.

Uit de eigen activiteiten haalde Berkshire Hathaway een winst van 30,8 miljard dollar, omgerekend zo'n 29,1 miljard euro. Dat was meer dan de 27,5 miljard dollar van een jaar eerder. Berkshire Hathaway is onder meer actief in de verzekeringsbranche, spoorwegen en energiebedrijven.

In de tien jaar van 2012 tot 2021 betaalde Berkshire Hathaway 32 miljard dollar aan belastingen, volgens Buffet een duizendste van alle belastingen die de Amerikaanse overheid in die periode ontving. Het orakel van Omaha, zoals een van Buffetts bijnamen luidt, hoopt in de toekomst nog veel meer belasting te betalen. "Amerika's dynamiek heeft enorm bijgedragen aan de successen die Berkshire Hathaway heeft behaald."

Meer uit Financieel

Leidse biotechnoloog krijgt in VS goedkeuring voor tweede medicijn

LEIDEN (ANP) - De Leidse biotechnoloog Pharming heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen. Voor de onderneming gaat het om een grote stap. Met het middel Joenja, dat werkt tegen een zeer zeldzame aandoening van het immuunsysteem, hoopt Pharming zijn omzet op termijn te kunnen verdubbelen.

8 minuten geleden
ABP vergoedt schade duizenden mensen die pensioengeld misliepen

HEERLEN (ANP) - Pensioenfonds ABP komt met extra compensatie voor ruim 8000 mensen die jarenlang geen arbeidsongeschiktheidspensioen kregen maar daar wel recht op hadden. Dit heeft bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland vrijdag laten weten in het tv-programma Meldpunt van Omroep MAX. Hiermee zijn waarschijnlijk miljoenen euro's gemoeid.

57 minuten geleden
Bankenonrust nog niet voorbij op beurs, Deutsche Bank hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Deutsche Bank was vrijdag de grote verliezer op de Europese beurzen. Ook andere banken, bijvoorbeeld ING, werden flink lager gezet door beleggers. Daarmee lijkt de recente onrust op de financiƫle markten over de bankensector nog niet voorbij. "Dit is weer een signaal van de kwetsbaarheid van banken", zegt Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de universiteit van Tilburg. "Er hoeft maar iets te gebeuren en alle bankaandelen gaan weer hard omlaag."

2 uur geleden
Voorzitter Pensioenfederatie: pak schijnzelfstandigheid aan

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst en andere overheidsinstanties moeten meer doen tegen schijnzelfstandigheid. Dat zegt voorzitter Ger Jaarsma van de Pensioenfederatie, de overkoepelende organisatie van pensioenfondsen.

3 uur geleden
Overname Eurocept door Mediq ten onrechte verboden

ROTTERDAM (ANP) - De concurrentiewaakhond heeft in 2021 ten onrechte een streep gezet door de overname van medisch leverancier Eurocept Homecare door branchegenoot Mediq. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vond dat de overname slecht was voor de mededinging, maar dat is niet goed onderbouwd, heeft de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald.

4 uur geleden
Minister Kaag ziet tegenvallers in aanloop naar voorjaarsnota

DEN HAAG (ANP) - In het kabinet beginnen volgende week de gesprekken over de voorjaarsnota. Minister Sigrid Kaag (Financiƫn) spreekt dan met ministers over de lopende begroting. Ze zei vrijdag vooral tegenvallers te zien. "We leven in heel onzekere tijden."

4 uur geleden
Duitse transportminister rekent op snelle oplossing autoruzie EU

MAINZ (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse minister van Transport Volker Wissing verwacht snel tot een overeenkomst te komen met de Europese Commissie over een verbod op vervuilende auto's. De Duitse regering keerde zich in Brussel enkele weken geleden onverwachts tegen een eerder afgesproken verbod op auto's met verbrandingsmotoren, dat in 2035 in zou moeten gaan. Dat was aanleiding voor koortsachtig onderhandelen met Duitsland om het toch in te laten stemmen.

5 uur geleden