Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Superbelegger Buffett geeft aandelen Verizon en Chevron impuls

Superbelegger Buffett geeft aandelen Verizon en Chevron impuls

NEW YORK (ANP) - De aandelen van olie- en gasconcern Chevron en van telecomconcern Verizon Communications behoorden woensdag bij de opening op Wall Street tot de opvallendste stijgers. De fondsen profiteerden van het nieuws dat superbelegger Warren Buffett met zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway een aanzienlijk belang nam.

Verizon won bij opening meer dan 3 procent. Buffett vergrootte zijn belang in het concern door voor 8 miljard dollar aan aandelen in te kopen in het slotkwartaal van 2020. Daarmee werd het concern een van de belangrijkste investeringen van Berkshire. Ook de investering in Chevron was aanzienlijk. Dat aandeel won in de vroege handel eveneens zo'n 3 procent.

Verder verlaagde Buffett zijn belang in Apple. Het techconcern verloor bijna 1 procent. Dat kwam ook doordat de maker van het populaire computerspel Fortnite zijn ruzie met Apple naar Europa verplaatste. Epic Games heeft een officiële klacht tegen de iPhonemaker ingediend bij de Europese Commissie over een betalingssysteem.

Garmin

Hilton Worldwide ging een kleine 3 procent omlaag na cijfers. Het hotelbedrijf sloot het slotkwartaal van 2020 af met een verlies. Daarbij kwam de omzet ook lager uit dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. Navigatiedienstverlener Garmin verloor 0,5 procent na resultaten.

De aandacht ging verder ook uit naar de winkelverkopen in de VS. Die stegen in januari het sterkst in zeven maanden, geholpen door nieuwe steunmaatregelen voor huishoudens van de overheid tegen de coronacrisis. Dat nieuws kon niet voorkomen dat de belangrijkste beursgraadmeters in New York wat omlaag gingen. De Dow-Jonesindex verloor 0,1 procent tot 31.497 punten. De brede S&P 500 leverde 0,4 procent in op 3917 punten en techbeurs Nasdaq speelde 0,8 procent kwijt tot 13.941 punten.

Vir Biotechnology won bijna 7 procent aan beurswaarde. De biotechnoloog maakte bekend dat een samenwerking met farmaceut GlaxoSmithKline zal worden uitgebreid om therapieën voor andere ziekten dan Covid-19 te onderzoeken. Het Canadese e-commercebedrijf Shopify zakte zo'n 7 procent na cijfers.

Justitie in de VS kondigde verder aan meer informatie te willen met betrekking tot de overname van zakelijke berichtendienst Slack door Salesforce.com. Die deal, goed voor zo'n 27,7 miljard dollar, moet tegen de zomer zijn afgerond. Het aandeel Slack verloor dik 2 procent.

De euro stond op 1,2042 dollar, tegenover 1,2107 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 59,83 dollar. Brentolie klom 0,1 procent in prijs tot 63,41 dollar.

Meer uit Financieel

Afvalfonds: meer extra statiegeldmachines, niet alleen in supers

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bij supermarkten moeten komende jaren honderden extra statiegeldmachines komen, om ervoor te zorgen dat mensen meer plastic flessen gaan inleveren. Dat staat in een nieuw plan dat het Afvalfonds Verpakkingen heeft ingediend bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

3 uur geleden
Krant: ongeveer helft Duitse intercitytreinen arriveert te laat

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) heeft in november de slechtste punctualiteitscijfers in acht jaar neergezet met zijn langeafstandstreinen. Vorige maand arriveerde ongeveer de helft van de ICE's en normale intercity's van de onderneming te laat op bestemming, schrijft de Duitse krant Bild am Sonntag.

5 uur geleden
Beursweek in teken van banenrapport VS, bezoek China en top Dubai

AMSTERDAM (ANP) - In de nieuwe beursweek gaat de aandacht van beleggers vooral uit naar het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten. In de agenda staat ook een bezoek van voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen aan China. De financiële markten zullen daarnaast met een schuin oog kijken naar de klimaattop in Dubai en de inmiddels weer in volle hevigheid voortwoedende oorlog in de Gazastrook.

5 uur geleden
Duitse kerstmarkten klagen over hoge kosten voor muziek

BERLIJN (ANP/DPA) - Veel exploitanten van kerstmarkten in Duitsland klagen over de buitensporige kosten voor muziek. Ze moeten namelijk voor de muziekrechten betalen bij het Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte (GEMA). Die auteursrechtenorganisatie heeft zijn tarieven soms flink verhoogd omdat kerstmarkten eerder onjuiste gegevens doorspeelden om kosten te drukken.

9 uur geleden
Macron: toezeggingen voor handelsverdrag Mercosur niet voldoende

DUBAI (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en vier Zuid-Amerikaanse landen lijkt extra vertraging op te lopen. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zijn de toezeggingen op het gebied van milieu die Brussel heeft gekregen, namelijk niet voldoende. Daarmee boort hij recente hoop op een spoedig akkoord weer de grond in.

11 uur geleden
Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

1 dag geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

1 dag geleden