Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sunweb zet in op minder vliegen

Sunweb zet in op minder vliegen

ROTTERDAM (ANP) - Reisorganisatie Sunweb breidt haar vakantieaanbod uit waarbij er nadrukkelijk wordt ingezet op treinreizen en cruises in plaats van vliegvakanties. Volgens de organisatie is er onder reizigers een groeiende behoefte aan duurzamere alternatieven. Ook stopt Sunweb met investeringen in CO2-compensatie. In plaats van de compensatie zal de reisorganisatie samen met zijn partners investeren in verduurzaming van het eigen aanbod, bijvoorbeeld door meer in te zetten op duurzamere vliegtuigbrandstof.

Topman Mattijs ten Brink legt in een toelichting uit trein- en cruisevakanties voor veel mensen toegankelijker te willen maken. In eerste instantie biedt Sunweb een twaalfdaagse treinvakantie aan naar het zuiden van Italië die bij Sunweb-dochter Eliza was here kan worden geboekt. Volgens Sunweb gaat het om een proef die in juni begint. Vakantiegangers kunnen opstappen in Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Later dit jaar wil Sunweb ook treinreizen naar wintersportbestemmingen aanbieden.

Het compenseren van CO2-uitstoot noemt de topman verder "twijfelachtig effectief". Om die reden zal Sunweb investeren in andere manieren die direct en op lange termijn effect hebben. Naast duurzame brandstof gaat het dan ook om lokale duurzaamheidsinitiatieven in vakantiegebieden. Verder biedt Sunweb cruises aan met routes naar onder andere het Middellandse zeegebied, Scandinavië en de Caribische eilanden. Ook breidt Sunweb zijn aanwezigheid op de Britse markt uit. Mogelijk dat het bedrijf via overnames nog verder wil groeien.

Meer uit Financieel

Afvalfonds: meer extra statiegeldmachines, niet alleen in supers

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bij supermarkten moeten komende jaren honderden extra statiegeldmachines komen, om ervoor te zorgen dat mensen meer plastic flessen gaan inleveren. Dat staat in een nieuw plan dat het Afvalfonds Verpakkingen heeft ingediend bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

3 uur geleden
Krant: ongeveer helft Duitse intercitytreinen arriveert te laat

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) heeft in november de slechtste punctualiteitscijfers in acht jaar neergezet met zijn langeafstandstreinen. Vorige maand arriveerde ongeveer de helft van de ICE's en normale intercity's van de onderneming te laat op bestemming, schrijft de Duitse krant Bild am Sonntag.

5 uur geleden
Beursweek in teken van banenrapport VS, bezoek China en top Dubai

AMSTERDAM (ANP) - In de nieuwe beursweek gaat de aandacht van beleggers vooral uit naar het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten. In de agenda staat ook een bezoek van voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen aan China. De financiële markten zullen daarnaast met een schuin oog kijken naar de klimaattop in Dubai en de inmiddels weer in volle hevigheid voortwoedende oorlog in de Gazastrook.

5 uur geleden
Duitse kerstmarkten klagen over hoge kosten voor muziek

BERLIJN (ANP/DPA) - Veel exploitanten van kerstmarkten in Duitsland klagen over de buitensporige kosten voor muziek. Ze moeten namelijk voor de muziekrechten betalen bij het Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte (GEMA). Die auteursrechtenorganisatie heeft zijn tarieven soms flink verhoogd omdat kerstmarkten eerder onjuiste gegevens doorspeelden om kosten te drukken.

9 uur geleden
Macron: toezeggingen voor handelsverdrag Mercosur niet voldoende

DUBAI (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en vier Zuid-Amerikaanse landen lijkt extra vertraging op te lopen. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zijn de toezeggingen op het gebied van milieu die Brussel heeft gekregen, namelijk niet voldoende. Daarmee boort hij recente hoop op een spoedig akkoord weer de grond in.

11 uur geleden
Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

1 dag geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

1 dag geleden