Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sunweb wil komende winter nachttrein aanbieden naar Franse Alpen

Sunweb wil komende winter nachttrein aanbieden naar Franse Alpen

ROTTERDAM (ANP) - Sunweb wil komende winter vervoer met nachttreinen aanbieden naar de Franse Alpen. Dat doet de reisorganisatie in samenwerking met European Sleeper, dat werkt aan een netwerk van nachttreinen vanuit Nederland en België. Na de wintersport hoopt Sunweb volgende zomer een nachttrein aan te bieden die vakantiegangers zonder overstap kan brengen naar de Zuid-Franse stranden.

Eind vorige maand liet Sunweb al weten zijn vakantieaanbod uit te breiden en daarbij in te zetten op onder meer treinreizen. Er kunnen al treinvakanties naar Zuid-Italië worden geboekt via dochteronderneming Eliza was here. Sunweb denkt dat er een groeiende behoefte is aan duurzamere alternatieven voor vliegvakanties. De reisorganisatie is ook een van de bedrijven die werd gedupeerd door de grote drukte op Schiphol. Zo vroeg de luchthaven Sunweb eind april om voor een week geen boekingen aan te nemen vanwege de drukte.

European Sleeper is een nieuwe Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij voor nachttreinen. De eerste geplande bestemmingen zijn Berlijn en Praag. European Sleeper wil ook investeren in nieuwe slaaptreinen. "De spoorwegmaatschappijen in Europa hebben de afgelopen decennia nauwelijks geïnvesteerd in nachttreinen", zo schrijft het bedrijf in een toelichting. "Daarom is er op dit moment een groot tekort aan goede slaapwagons."

Meer uit Financieel

Gegevens klanten ABN AMRO mogelijk gelekt bij cyberaanval

AMSTERDAM (ANP) - De gegevens van een aantal klanten van ABN AMRO zijn mogelijk buitgemaakt bij een cyberaanval op een leverancier van de bank. ABN AMRO benadrukt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn "dat onbevoegden daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van de gegevens van klanten". Ook zijn de systemen van de bank niet getroffen.

15 minuten geleden
Biotechnoloog Vivoryon knalt opnieuw omhoog op terughoudend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Vivoryon Therapeutics heeft opnieuw een flinke opmars gemaakt op de aandelenbeurs in Amsterdam. De Duitse biotechnoloog werd donderdag al 57 procent meer waard, na presentatie van de kwartaalresultaten. Beleggers leken daar nog op na te kauwen: vrijdag steeg het aandeel ruim 63 procent.

26 minuten geleden
Stakingen slagerijen lijken van de baan met nieuw cao-loonbod

UTRECHT (ANP) - Werkgevers in de slagerijbranche hebben een nieuw loonbod gedaan, meldt de FNV. Daarmee schort de vakbond opnieuw de acties op waarmee eerder werd gedreigd. De FNV denkt dat dit loonbod het hoogst haalbare is. "Gezien de afgenomen actiebereidheid bij een aantal grote bedrijven lijkt een verdere verbetering op dit moment niet reëel", aldus de vakbond.

1 uur geleden
KLM vindt nachtstop luidste vliegtuigen Schiphol 'schadelijk'

SCHIPHOL (ANP) - Het weren van de luidste vliegtuigen op Schiphol 's nachts is "schadelijk en niet proportioneel", vindt luchtvaartmaatschappij KLM, waar ook Transavia onder valt. Het demissionaire kabinet wil dat vanaf 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol. De luidste toestellen worden geweerd tussen 23.00 uur en 07.00 uur.

1 uur geleden
Boeing ziet verzesvoudiging aantal veiligheidsmeldingen personeel

ARLINGTON (ANP/RTR) - Medewerkers van Boeing hebben in de eerste twee maanden van dit jaar zes keer zoveel meldingen gedaan die te maken hebben met zorgen over veiligheid. Dat meldt de vliegtuigfabrikant in zijn jaarlijkse veiligheidsrapport.

2 uur geleden
Dow licht hoger op Wall Street na grootste verlies in jaar tijd

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex toonde vrijdag op Wall Street een voorzichtig herstel, na het forse koersverlies een dag eerder. De stemming op de New Yorkse beursvloeren bleef terughoudend door de vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente langer hoog zal houden om de hardnekkige inflatie te bestrijden. Ook maken beleggers zich op voor een lang weekeinde. Maandag zijn de Amerikaanse beurzen gesloten door Memorial Day.

2 uur geleden
Privacywaakhond EU: OpenAI voldoet nog steeds niet aan richtlijnen

BRUSSEL (ANP/RTR) - Het Amerikaanse bedrijf OpenAI doet te weinig om verspreiding van onjuiste informatie door zijn chatbot ChatGPT te voorkomen. Volgens een taskforce van de privacywaakhond van de Europese Unie voldoet OpenAI daarom nog steeds niet aan de Europese richtlijnen.

3 uur geleden