Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sunweb en TUI bieden vakanties aan naar 'oranje' gebied

Sunweb en TUI bieden vakanties aan naar 'oranje' gebied

ROTTERDAM (ANP) - Reisorganisatie Sunweb gaat weer reizen aanbieden naar de Rode Zee in Egypte en TUI organiseert vanaf zaterdag vakanties naar de Kaapverdische Eilanden. Hoewel voor die regio's nog altijd een 'oranje' reisadvies geldt, waarbij het advies luidt alleen daarheen te reizen indien dat strikt noodzakelijk is, vinden beide reisorganisaties het verantwoord om weer reizen naar deze landen aan te bieden.

Sunweb ziet een groeiende vraag van klanten. Onderzoek naar de lokale situatie leert ook dat vakanties weer veilig kunnen worden uitgevoerd, aldus de reisorganisatie. Ook TUI zegt dat ze zelf onderzoek doen naar 'oranje' landen. Ze kijken of het veilig is wat betreft besmettingen en vaccinatiegraad, en of het comfortabel genoeg is met mogelijke inreisvoorwaarden en avondklok.

Bij TUI komen er vanaf 1 november nieuwe bestemmingen bij, waaronder de Malediven, Mauritius, Dubai en Marokko. Sunweb biedt met ingang van 1 november weer vakanties aan naar de Rode Zee. Volgens topman Mattijs ten Brink worden steeds meer maatregelen versoepeld, maar gaat het niet snel genoeg. "Daarom nemen we nu zelf het initiatief", zegt hij in een verklaring. Eerder meldde Sunweb al reizen naar oranje gebieden binnen de EU aan te bieden.

Aantal coronabesmettingen lager dan in Nederland

Volgens Sunweb is het hotelpersoneel in Egypte allemaal gevaccineerd. Verder is het aantal coronabesmettingen in de regio lager dan in Nederland. Klanten die al een vakantie naar de Rode Zee hebben geboekt en dat nog niet zien zitten, krijgen de optie hun vakantie kosteloos om te boeken.

Reisbrancheorganisatie ANVR zei eerder al dat reisorganisaties weer kunnen beginnen met het uitvoeren van verre reizen naar 'oranje bestemmingen' buiten Europa, ondanks het nog altijd geldende negatieve reisadvies van de overheid voor dit soort trips. Veilig reizen kan volgens de ANVR ook doordat bijna 80 procent van de Nederlandse 18-plussers volledig is gevaccineerd.

Quarantaineplicht is vervallen

Vanaf 22 september is bovendien de quarantaineplicht vervallen voor gevaccineerde reizigers die terugkeren uit landen waar een zeer hoog risico geldt om besmet te raken met het coronavirus. Corendon biedt al langer weer reizen aan naar niet-EU-land Turkije. Daarvoor geldt ook een oranje reisadvies.

Bij TUI zijn de aankomende herfstvakantie meer vakanties geboekt dan in 2019, vóór de coronacrisis. "Het lijkt alsof mensen een 'inhaalzonvakantie' hebben geboekt", zegt de woordvoerder. "Veel gezinnen konden in de meivakantie niet naar een zonnig oord, in de zomervakantie was er te veel twijfel en nu kan het eindelijk."

Meer uit Financieel

HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

16 minuten geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

35 minuten geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

1 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

1 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

1 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

2 uur geleden
Bonden akkoord met Schiphol over verlenging urentoeslag in 2024

SCHIPHOL (ANP) - Schoonmakers en beveiligers op Schiphol blijven ook volgend jaar recht houden op een toeslag, heeft de luchthaven afgesproken met vakbonden. Deze bedraagt tot 1 september 1,40 euro per uur. Daarna gaat het tot het einde van 2024 om 70 eurocent per uur. "Met behoud van de toeslag slaan we twee vliegen in één klap: werknemers kunnen hun dagelijkse boodschappen blijven betalen en Schiphol prijst zichzelf niet uit de markt als werkplek", stelt FNV-bestuurder Jaap de Bie.

2 uur geleden