Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sunak opnieuw populairst in race voor opvolging Boris Johnson

Sunak opnieuw populairst in race voor opvolging Boris Johnson

LONDEN (ANP) - In de race voor de opvolging van de conservatieve partijleider en Britse premier Boris Johnson blijft voormalig minister van Financiën Rishi Sunak het populairst. Hij kreeg in de derde stemronde de meeste partijgenoten uit het parlement achter zich.

De voorzitter van de parlementscommissie voor buitenlandse zaken, Tom Tugendhat, kreeg de minste stemmen van de 358 parlementariërs van de Conservatieve Partij. Hij moet nu afhaken in de strijd, waardoor er nog vier kandidaten overblijven.

Oud-minister Sunak vergaarde tot nu toe telkens de meeste stemmen van alle kandidaten. Zijn grootste concurrent blijft oud-regeringslid Penny Mordaunt, die hoge ogen gooit bij de bookmakers. De andere resterende kanshebbers zijn minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss en oud-staatssecretaris Kemi Badenoch.

Dinsdag wordt opnieuw gestemd, en dan valt er weer iemand af. Als na de laatste stemronde nog twee kandidaten zijn overgebleven - naar verwachting woensdag - mogen alle partijleden een stem per brief uitbrengen. De partij heeft aangekondigd dat op 5 september bekend wordt wie Johnson opvolgt. Hij treedt na drie jaar af omdat bewindslieden van zijn regering massaal opstapten uit protest tegen zijn leiderschap, dat gebukt ging onder allerlei schandalen.

De overgebleven kandidaten zouden dinsdag op tv opnieuw de degens kruisen, maar toen Sunak en Truss afzegden besloot zender Sky News het debat af te blazen. Sunak en Truss hadden zondagavond tijdens een tv-debat zware kritiek op elkaar geuit. Dat leidde tot bezorgdheid in de partij, die het slecht doet in de peilingen.

Meer uit Buitenland

Telefoonstoring leidt in Spanje tot problemen met 112

MADRID (ANP) - Een storing in het Spaanse telefoonnetwerk leidt in grote delen van het land tot problemen met het noodnummer 112. Het nummer is in delen van het land niet, of niet goed bereikbaar, melden de diensten op sociale media. Volgens Spaanse media ontstonden de problemen na een update in het netwerk van telefoonprovider Telefónica.

10 minuten geleden
Parlement Hongarije keurt vertrek uit ICC goed

BOEDAPEST (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Hongaarse parlement heeft een voorstel goedgekeurd om uit het Internationaal Strafhof (ICC) te stappen. "Hongarije wijst het gebruik van internationale organisaties, met name rechtbanken, als instrumenten voor politieke beïnvloeding krachtig af", staat in de tekst.

20 minuten geleden
Arrestaties om mogelijke verkiezingsfraude in Vlaanderen

NINOVE (ANP) - De Belgische autoriteiten hebben zeven arrestaties verricht om mogelijke verkiezingsfraude in de gemeente Ninove. Daar loopt een onderzoek naar het ronselen van stemmen en gesjoemel met doktersverklaringen, bericht omroep VRT.

1 uur geleden
Opnieuw tientallen doden gemeld in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Reddingswerkers in de Gazastrook melden opnieuw tientallen doden door Israëlische aanvallen. Een woordvoerder van de civiele bescherming laat aan AFP weten dat dinsdag zeker 44 mensen zijn omgekomen, vooral vrouwen en kinderen. Ook raakten tientallen mensen gewond.

1 uur geleden
Opgepakte burgemeester Newark vrijuit na protest migrantencentrum

NEWARK (ANP/RTR) - De aanklacht tegen de burgemeester van de Amerikaanse stad Newark, Ras Baraka, wegens huisvredebreuk wordt geseponeerd, aldus de Amerikaanse aanklager Alina Habba maandag in een verklaring. Baraka werd op 9 mei aangehouden bij een protest bij een detentiecentrum voor migranten.

1 uur geleden
Harvey Weinstein emotioneel in interview: ik heb dit niet gedaan

NEW YORK (ANP) - Harvey Weinstein blijft volhouden dat hij onterecht veroordeeld is en vastzit voor seksueel misbruik. "Ik heb deze misdaden niet gepleegd. Ik zweer dat voor God, de mensen die nu kijken en mijn familie", aldus de 73-jarige voormalige producent in een fragment van een video-interview.

2 uur geleden
Eerste groep 'zelfgedeporteerde' migranten vertrokken uit VS

WASHINGTON (ANP/AFP) - De eerste groep ongedocumenteerde migranten die een betaling van 1000 dollar (ongeveer 890 euro) accepteerde is maandag vrijwillig vertrokken uit de Verenigde Staten. De migranten stemden door de acceptatie van het geld in met "zelfdeportatie" en werden naar Honduras en Colombia gevlogen, aldus het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

7 uur geleden