Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sunak: explosie bij ziekenhuis veroorzaakt door raket uit Gaza

Sunak: explosie bij ziekenhuis veroorzaakt door raket uit Gaza

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De explosie bij een ziekenhuis in Gaza-Stad vorige week is waarschijnlijk veroorzaakt door een raket afgevuurd vanuit Gaza, zei de Britse premier Rishi Sunak maandag tegen het parlement.

"De Britse regering oordeelt dat de explosie waarschijnlijk is veroorzaakt door een raket, of een gedeelte daarvan, die werd gelanceerd vanuit Gaza richting Israël", zei Sunak. "De verkeerde berichtgeving over dit incident had een negatieve invloed op de regio, onder meer op een cruciale Amerikaanse diplomatieke inspanning, en de spanningen hier in eigen land".

Palestijnse functionarissen zeiden dat 471 mensen zijn omgekomen bij de explosie bij het Al Ahli-ziekenhuis. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid wees naar Israël als verantwoordelijke, maar Israël zei zelf dat de ontploffing werd veroorzaakt door een mislukte raketlancering door militanten in Gaza.

Sunak maakte ook bekend dat het Verenigd Koninkrijk nog eens 20 miljoen pond (ongeveer 23 miljoen euro) vrijmaakt voor steun aan het Palestijnse volk. "We hebben een constante stroom aan hulpgoederen nodig waarmee water, voedsel, medicijnen en brandstof worden aangevoerd."

Meer uit Buitenland

Republikeinen willen onderzoek naar veiligheid bijeenkomst Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Republikeinse Congresleden gaan onderzoeken instellen naar de veiligheid rondom de campagnebijeenkomst van hun presidentskandidaat Donald Trump. Ze willen weten hoe het komt dat een persoon erin is geslaagd de beveiliging te ontwijken en op een dak te klimmen in de buurt van waar Trump kiezers toesprak.

23 minuten geleden
Meer leiders veroordelen geweld tegen Trump

DEN HAAG (ANP/RTR) - Internationaal wordt geschokt gereageerd op de poging tot moord op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan een oor, een toeschouwer kwam om en twee anderen raakten ernstig gewond. Buitenlandse leiders veroordelen het geweld en betuigen hun medeleven aan de betrokkenen.

1 uur geleden
FBI bevestigt identiteit schutter: 20-jarige man

WASHINGTON (ANP/RTR) - De FBI heeft de identiteit vastgesteld van de schutter op de campagnebijeenkomst van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Het gaat om de 20-jarige Thomas Matthew Crooks uit de staat Pennsylvania, zoals sommige Amerikaanse media eerder berichtten op basis van bronnen.

1 uur geleden
Trump na schietpartij aangekomen in New Jersey

NEW JERSEY (ANP/AFP) - Donald Trump is na de schietpartij in Pennsylvania met het vliegtuig geland in New Jersey. Een van zijn communicatiemedewerkers heeft een video gedeeld waarin de Amerikaanse oud-president zelfstandig uit het toestel stapt.

2 uur geleden
Schietpartij was volgens FBI poging tot moord op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De schietpartij bij de campagnebijeenkomst van Donald Trump in Pennsylvania was een poging tot moord op deze Republikeinse presidentskandidaat. Dat heeft de FBI bekendgemaakt op een persconferentie. De FBI heeft de identiteit van de schutter, die werd doodgeschoten door de geheime dienst, nog niet met zekerheid vastgesteld. Het motief is nog onbekend.

2 uur geleden
Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

4 uur geleden
Europese leiders geschokt door aanval op Trump

DEN HAAG (ANP) - Europese leiders reageren vol afschuw op de aanval waarbij de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gewond raakte aan zijn oor. "Ik ben van streek door de schokkende gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst van president Trump en we sturen hem en zijn familie onze beste wensen", zegt de premier van het Verenigd Koninkrijk Keir Starmer op X.

4 uur geleden