Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stuntploeg Spakenburg verliest pas na verlenging van Excelsior

Stuntploeg Spakenburg verliest pas na verlenging van Excelsior

SPAKENBURG (ANP) - De amateurs van SV Spakenburg zijn in de buurt gekomen van een nieuwe stunt in het bekertoernooi, maar hebben na verlenging uiteindelijk verloren van Eredivisionist Excelsior. De halvefinalist van vorig seizoen kwam in het thuisduel uit de tweede ronde twee keer op voorsprong, maar zag Nikolas Agrafiotis in de 9e minuut van de verlenging het winnende doelpunt maken namens de Rotterdammers: 2-3.

Spakenburg haalde vorig seizoen de laatste vier door onder meer FC Groningen en FC Utrecht te verslaan. In de halve finale was PSV uiteindelijk te sterk (1-2). In de eerste ronde van het nieuwe bekertoernooi schakelde de koploper van de tweede divisie eerstedivisionist Helmond Sport uit (3-1).

Ook Excelsior, de nummer 12 van de Eredivisie, had het in de beginfase lastig op het veld van de amateurclub. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Doelman Norbert Alblas trad niet goed op bij een afstandsschot, waarna Ahmed el Azzouti alert was bij de rebound. Excelsior maakte nog voor rust gelijk, via de jarige Lazaros Lamprou. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal in het doel.

Agrafiotis matchwinner

Excelsior was in het begin van de tweede helft de gevaarlijkere ploeg en scoorde ook, maar vanuit buitenspelpositie. Enkele minuten later maakte Spakenburg wel een geldige treffer. El Azzouti kopte fraai raak na een voorzet van Wimilio Vink. Na ruim 10 minuten was het weer gelijk, door een eigen doelpunt van Masies Artien.

In de verlenging was Excelsior weer dominant. Spakenburg-doelman Menno Heus kon een kopbal van Troy Parrott nog redden, maar uit de rebound tikte invaller Agrafiotis simpel binnen voor de winnende treffer.

Meer uit Voetbal

Kuijt na promotie ook komend seizoen trainer van Beerschot

ANTWERPEN (ANP) - Dirk Kuijt is ook volgend seizoen op het hoogste niveau in België trainer van het gepromoveerde Beerschot. De oud-international van Oranje (43) heeft zijn contract met een jaar verlengd tot halverwege 2025, met een optie op nog een seizoen.

29 minuten geleden
KNVB zet in op belonen goed gedrag tegen wangedrag supporters

ZEIST (ANP) - Clubs in het betaald voetbal gaan vanaf volgend seizoen meer inzetten op het belonen van goed gedrag om onlusten onder supporters tegen te gaan. Dat meldt voetbalbond KNVB in een plan voor volgend seizoen, met daarin 21 nieuwe maatregelen. De KNVB vraagt de hulp van gemeentes en politie om uitsupporters bijvoorbeeld meer vrijheid te geven zelf naar wedstrijden te gaan, in plaats van verplicht gezamenlijk per bus af te reizen.

1 uur geleden
Belg Brys niet langer bondscoach Kameroen na aanvaring met Eto'o

YAOUNDÉ (ANP/BELGA) - Marc Brys is niet langer de bondscoach van Kameroen. Hij is aan de kant geschoven door bondsvoorzitter Samuel Eto'o, met wie hij eerder deze week een aanvaring had. De beelden daarvan verschenen op sociale media.

1 uur geleden
NAC na ruime zege op negental Excelsior (6-2) dicht bij promotie

BREDA (ANP) - NAC Breda is dicht bij een terugkeer in de Eredivisie. Het elftal van trainer Jean-Paul van Gastel won in de finale van de play-offs voor eigen publiek van Excelsior, dat Lance Duijvestein (eerste helft) en Arthur Zagré (tweede helft) rood zag pakken. NAC profiteerde van die overtalsituatie en sloeg met 6-2 toe.

13 uur geleden
Werner ook komend seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur

LONDEN (ANP) - Timo Werner speelt ook komend seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur. De Duitse aanvaller werd de afgelopen maanden door de Londenaren al gehuurd van RB Leipzig. Tottenham Hotspur heeft tevens een optie tot koop bedongen.

14 uur geleden
Verdediger Kuipers tekent contract voor vier jaar bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Bas Kuipers is vanaf nu speler van FC Twente. De 29-jarige aanvoerder van Go Ahead Eagles ondertekende een contract voor vier seizoenen bij de Enschedeërs.

16 uur geleden
Ancelotti zegt trainersloopbaan na Real Madrid af te sluiten

MADRID (ANP/DPA) - Carlo Ancelotti neemt na zijn periode bij Real Madrid geen nieuwe baan als voetbaltrainer meer aan. Dat zegt de 64-jarige Italiaan, die bij de Spaanse kampioen nog een contract heeft tot de zomer van 2026, tegen de krant La Repubblica.

16 uur geleden