Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strukton verkoopt opnieuw onderdeel na onrust rond Sanderink

Strukton verkoopt opnieuw onderdeel na onrust rond Sanderink

UTRECHT (ANP) - Bouwbedrijf Strukton heeft opnieuw een van zijn onderdelen verkocht. De projectontwikkelingstak Strukton Integrale Projecten is sinds deze maand van projectadviseur Aiber. Het bouwbedrijf, waarvan de omstreden zakenman Gerard Sanderink tot vorig jaar de topman was, verkocht in november al zijn onderdeel dat gespecialiseerd is in elektriciteitsnetwerken.

Aiber uit Breukelen is projectadviseur in vastgoed, infrastructuur en energie. Volgens dat bedrijf worden bij de overname geen werknemers ontslagen. Vijf medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe eigenaar, enkele anderen blijven bij Strukton, meldt Aiber. De projectadviseur maakte niet bekend hoeveel geld voor de overname is betaald. Strukton kondigde eerder al aan onderdelen te willen verkopen, om zich zo meer te kunnen richten op bouwactiviteiten op en om het spoor.

Strukton is onder meer bekend door zijn oud-topman Gerard Sanderink, die afgelopen jaren vaak in het nieuws kwam omdat hij een privéconflict met zijn ex publiekelijk uitvocht en zijn bedrijven daarin meesleepte. Sanderink werd daarom vorig jaar door de ondernemingskamer geschorst als topman van onder meer Strukton. Voormalig BAM-baas Rob van Wingerden is nu de interim-topman.

Meer uit Financieel

Schoenenwinkelketen Sacha sluit winkels en richt zich op online

DEN BOSCH (ANP) - Schoenenwinkelketen Sacha sluit de meeste winkels en gaat zich voornamelijk richten op de onlineverkoop. De keten heeft last van "aanzienlijke kostenstijgingen die het traditionele verdienmodel voor retail in het algemeen uitdagen", meldt een woordvoerster van moederbedrijf Termeer Groep na berichtgeving door Hart van Nederland.

10 minuten geleden
Pro-Palestijnse boycots zetten druk op resultaten McDonald's

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De pro-Palestijnse boycots tegen McDonald's zetten druk op de resultaten van de fastfoodketen. In de eerste drie maanden van het jaar was de omzetgroei bijna acht keer lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

21 minuten geleden
Onderzoek: wereldwijde groei smartphoneverkoop beter dan verwacht

DEN HAAG (ANP) - Wereldwijd zijn in de eerste drie maanden van dit jaar 10 procent meer smartphones verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze groei was sterker dan verwacht, na tien moeilijke kwartalen, meldt onderzoeksbureau Canalys. Samsung leverde in tegenstelling tot heel 2023 in het eerste kwartaal weer meer telefoons af dan concurrent Apple.

42 minuten geleden
Coca-Cola verkoopt iets meer frisdrank, maar maakt minder winst

ATLANTA (ANP) - Coca-Cola verkocht in de eerste drie maanden van het jaar iets meer frisdrank dan in dezelfde periode vorig jaar, maar maakte daarbij minder winst. Een verklaring geeft het bedrijf, bekend van frisdranken zoals Coca-Cola en Fanta niet, maar uit de cijfers is te herleiden dat wisselkoersschommelingen een rol spelen.

43 minuten geleden
Air France-KLM sluit schrappen banen niet uit bij kostenbesparing

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Air France-KLM zoekt actief naar manieren om de kosten verder terug te dringen. Ook het schrappen van banen behoort tot de mogelijkheden, al is dat plan nog niet concreet, zei financieel topman Steven Zaat van het luchtvaartconcern in een toelichting op de kwartaalresultaten. Er werken zo'n 73.000 mensen bij het bedrijf.

1 uur geleden
Chinees technologieconcern Huawei maakt 564 procent meer winst

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese technologieconcern Huawei zag de winst in de eerste drie maanden van het jaar met 564 procent stijgen. Deze cijfers heeft het bedrijf aan de Chinese overheid geleverd. Omgerekend bedraagt de winst ruim 2,5 miljard euro.

1 uur geleden
Dreigende staking slagerijmedewerkers opgeschort

UTRECHT (ANP) - De dreigende staking in slagerijen in Brabant, Gelderland en Noord-Holland woensdag is opgeschort, meldt FNV. De vakbond kondigde dit weekend de werkonderbreking aan, maar werkgevers hebben inmiddels een verbeterd loonbod gedaan voor een nieuwe cao en FNV legt dat voorstel nu voor aan de leden. Tot en met zeker 8 mei leggen slagerijmedewerkers volgens FNV daarom niet hun werk neer.

1 uur geleden