Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strukton bevestigt verlies van bijna 200 miljoen in 2020

Strukton bevestigt verlies van bijna 200 miljoen in 2020

UTRECHT (ANP) - Bouwbedrijf Strukton heeft bevestigd dat het over 2020 een verlies heeft geleden van 198,4 miljoen euro. Vooral problemen bij een aantal grote projecten en eenmalige kosten waren hiervan de oorzaak, stelt Strukton. Eerder dit jaar maakte de onderneming al voorlopige resultaten over 2020 bekend.

Het Utrechtse bedrijf zegt maatregelen te nemen om "problemen uit het verleden" op te lossen. Ook is de accountantscontrole van het jaarverslag over 2020 afgerond. Het verslag is gedeponeerd, veel later dan wettelijk vereist. "Dit is een onwenselijke situatie", schrijft de raad van commissarissen. Het bedrijf hoopt de controle van 2021 dit jaar af te ronden.

Eerder deze maand werd bekend dat het bouwbedrijf voormalig BAM-baas Rob van Wingerden had aangesteld als interim-topman. Hij vervangt de in opspraak geraakte eigenaar Gerard Sanderink die in maart per direct werd geschorst als hoogste baas bij de onderneming. Sanderink komt al langer in het nieuws door privéconflicten die in het openbaar worden uitgevochten.

Juridische problemen

Volgens het bedrijf is de reden voor de vertraging van het jaarverslag 2020 dat Strukton "enige tijd geen accountant had, er onvoldoende capaciteit was op het vlak van financial controlling en er problemen waren met de governance van de onderneming."

Het verlies over 2020 werd voor een belangrijk deel veroorzaakt door een grote afschrijving op een project in Saoedi-Arabië. Het Nederlandse bouwbedrijf kreeg een grote opdracht voor de bouw aan het metronetwerk in de Saudische hoofdstad Riyad. Door juridische problemen besloot Strukton zich echter versneld terug te trekken uit dit project en het Midden-Oosten. Later werd bekend dat Sanderink samen met oud-directieleden van het bouwbedrijf verdacht worden van omkoping in Saudi-Arabië.

Meer uit Financieel

Bekende belegger Warren Buffett brengt belang in Apple fors terug

OMAHA (ANP/RTR) - De bekende belegger Warren Buffett heeft zijn belang in Apple flink verkleind. Dat meldt de inmiddels 93-jarige Amerikaan in de kwartaalcijfers van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway.

1 uur geleden
Kredietwaardigheid Turkije omhoog door normaler economisch beleid

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global is positiever geworden over de financiële gezondheid van Turkije. Vooral het feit dat er bij de Turkse regering eindelijk weer sprake is van een orthodoxer economisch beleid, wordt door het toonaangevende ratingbureau gewaardeerd.

3 uur geleden
Blokker stelt toekomst veilig door akkoord met geldverstrekker

AMSTERDAM (ANP) - Blokker heeft een akkoord bereikt over een belangrijke herfinanciering, waardoor de toekomst van de winkelketen is veiliggesteld. Dankzij de lening kan de keten de komende jaren haar plannen bekostigen en hoeft Blokker niet te worden verkocht.

6 uur geleden
Franse justitie onderzoekt TotalEnergies om terreuraanval

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse justitie is een onderzoek gestart naar olie- en gasconcern TotalEnergies. Het Franse bedrijf heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan dood door schuld tijdens een jihadistische aanval in Mozambique in 2021.

6 uur geleden
Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.

14 uur geleden
Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

20 uur geleden
NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

ASSEN (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet. Het ontbreekt namelijk aan een goede onderbouwing waarom die extra miljarden voor rekening komen van de NAM, schrijft het bedrijf dat gas won uit het Groningenveld in zijn jaarverslag.

20 uur geleden