Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strijd barst al los voor debat Trump-Biden

Strijd barst al los voor debat Trump-Biden

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Enkele uren voor het eerste verkiezingsdebat tussen de Amerikaanse president Trump en zijn uitdager Biden, is de strijd al begonnen. Volgens het campagneteam van Biden wil het campagneteam van Trump verhinderen dat de leider van het debat het aantal Amerikaanse coronadoden noemt. Het Trump-team zou dat aan gespreksleider Chris Wallace hebben gevraagd.

Het benadrukken van ruim 200.000 doden, veruit het hoogste aantal coronadoden ter wereld, zou schadelijk kunnen zijn voor Trump. Hij wordt onder meer door Biden verweten de hele crisis te hebben onderschat. In een reactie noemt de Trump-campagne de claim van het Biden-team een leugen. De strijd tegen het coronavirus is een van de onderwerpen in het debat in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd).

Kort voor het duel maakte Biden ook zijn belastingaangifte bekend. Hij riep Trump op dat ook te doen. Die weigert hardnekkig, ondanks beloftes sinds de vorige verkiezingen. De president zegt dat hij ze nu niet meer kan vrijgeven omdat zijn financiële handel en wandel door justitie wordt onderzocht, maar volgens Amerikaanse media klopt zijn betoog niet.

De Democraat Biden betaalde in 2019 299.346 dollar aan inkomstenbelasting, blijkt uit de vrijgegeven documenten. De krant New York Times meldde onlangs dat de Republikein Trump in 2016 en 2017 750 dollar inkomstenbelasting heeft betaald.

Meer uit Buitenland

Zware overstromingen dreigen in Chinese provincie Guangdong

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - In de Chinese provincie Guangdong dreigen grote rivieren na dagenlange regenval uit hun oevers te treden. De regering waarschuwt voor gevaarlijke overstromingen en neemt maatregelen om de meer dan 127 miljoen inwoners te beschermen.

21 minuten geleden
ISW: Oekraïne profiteert pas over enkele weken van steun VS

KYIV (ANP) - Het duurt waarschijnlijk nog enkele weken voordat Oekraïne kan profiteren van de extra steun die het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft goedgekeurd, verwacht het Amerikaanse Institute for the Study of War (ISW). De denktank vermoedt dat de Russen in de tussentijd juist het aantal aanvallen op Oekraïne zullen opschroeven.

1 uur geleden
Doden bij nieuwe Israëlische inval op Westelijke Jordaanoever

HEBRON (ANP/AFP/DPA) - Bij een nieuwe Israëlische inval op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn twee Palestijnen gedood, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger zegt dat twee "terroristen zijn geneutraliseerd" die probeerden om de Israëliërs aan te vallen.

2 uur geleden
Stemming in elf stembureaus India ongeldig verklaard na geweld

NEW DELHI (ANP/RTR) - Indiërs die bij elf stembureaus in het noordoosten van het land hebben gestemd, moeten opnieuw naar de stembus. De verkiezingsautoriteiten hebben de stemming daar ongeldig verklaard na berichten over geweld en schade aan stemmachines.

4 uur geleden
Dode en zeven vermisten na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP/AFP) - Bij een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters is zeker één van de bemanningsleden om het leven gekomen. De overige zeven worden nog vermist. Het ongeval gebeurde nabij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien".

5 uur geleden
Zeven mensen vermist na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP) - Zeven mensen zijn vermist na een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters. Het ongeval gebeurde bij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien". Een militaire woordvoerder liet weten dat vooralsnog één persoon is gered.

10 uur geleden
Israël roept ambassadeurs op matje om stemming VN-veiligheidsraad

TEL AVIV (ANP) - Israël roept zondag de ambassadeurs op het matje van landen die donderdag in de VN-Veiligheidsraad voor een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap stemden. Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de ambassadeurs zijn opgeroepen voor een "protestgesprek", waarin Israël zijn ongenoegen wil uiten.

12 uur geleden