Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strengere reisadviezen voor Zweden, Griekenland en Oslo

Strengere reisadviezen voor Zweden, Griekenland en Oslo

DEN HAAG (ANP) - Nederland scherpt het reisadvies voor Zweden aan. Omdat het aantal besmettingen in heel het land is toegenomen, raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) mensen aan alleen noodzakelijke reizen te maken. De kleurcode van het land is aangepast van geel naar oranje. Na terugkeer in Nederland moeten bezoekers tien dagen in thuisquarantaine gaan.

Ook ten aanzien van Griekenland en Oslo zijn er verscherpingen. Na een verblijf in Oslo moeten bezoekers bij terugkeer in Nederland tien dagen in thuisquarantaine. Maar dat hoeft niet als andere delen van Noorwegen zijn bezocht of rechtstreeks via het vliegveld van Oslo is gereisd. Noorwegen heeft in z'n geheel wel de kleurcode oranje, maar dat komt omdat Noorwegen strenge reisbeperkingen heeft voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen.

Ook in Griekenland geldt een verhoogd risico in het hele land als gevolg van een toename van het aantal besmettingen. De kleurcode is oranje: reis er alleen heen als het noodzakelijk is, niet voor een toeristische reis. Na een verblijf in het land moeten bezoekers in Nederland tien dagen in thuisquarantaine. De Griekse regering heeft voor het hele land een volledige lockdown ingesteld.

Meer uit Binnenland

Politie Rotterdam: groot onderzoek gaat tijd kosten

ROTTERDAM (ANP) - De politie in Rotterdam verwacht dat het tijd gaat kosten voor er meer gezegd kan worden over de "zeer impactvolle gebeurtenissen" van donderdag, waarbij drie mensen zijn doodgeschoten. De politie is volgens een woordvoerster gestart met een groot onderzoek naar de 32-jarige verdachte, die volgens de politie verantwoordelijk is voor de twee schietpartijen en de brandstichtingen. De politie denkt dat het om een gerichte actie ging.

33 minuten geleden
Universiteit Utrecht wilde niet in wereldranglijst universiteiten

UTRECHT (ANP) - Dat de Universiteit Utrecht dit jaar niet voorkomt op een wereldranglijst van universiteiten, was een bewuste keuze van de universiteit zelf. Die zegt geen gegevens te hebben geleverd aan de makers van de World University Rankings van het Britse vakblad Times Higher Education. Zij konden daardoor geen score vaststellen.

36 minuten geleden
De Jonge roemt zijn huisarts die omkwam bij schietpartij Erasmus

DEN HAAG (ANP) - Donderdag was "een verschrikkelijk zwarte dag voor heel Rotterdam" zegt demissionair binnenlandminister Hugo de Jonge, zelf Rotterdammer, na de dodelijke schietpartij in en bij het Erasmus MC. Drie mensen kwamen om het leven, onder wie De Jonges eigen huisarts, die doceerde in het EMC. "Een ongelooflijk aimabele en meelevende vent", typeert De Jonge hem.

57 minuten geleden
OM vervolgt schipper voor rol bij dood 12-jarige Haagse scholiere

LEEUWARDEN (ANP) - Een 49-jarige schipper uit Harlingen wordt strafrechtelijk vervolgd voor zijn rol bij de dood van de 12-jarige scholiere Tara. De man wordt verweten dat de giek van zijn zeilschip Risico in zodanig slechte staat verkeerde dat die afbrak. Daarbij kwam het meisje uit Den Haag om het leven. Het fatale ongeluk gebeurde tijdens een schoolreisje op de Waddenzee eind augustus vorig jaar. Tijdens een manoeuvre van de boot brak de giek af.

1 uur geleden
Verdachte Rotterdam moest psychologisch onderzoek voor artsenbul

ROTTERDAM (ANP) - De man die ervan wordt verdacht dat hij donderdag in Rotterdam drie mensen heeft doodgeschoten, moest van de Erasmus Universiteit een psychologisch onderzoek laten doen voordat hij eventueel zijn artsenbul zou krijgen. Dat heeft Stefan Sleijfer, voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmus MC en decaan van de faculteit Geneeskunde, vrijdag gezegd. Volgens Sleijfer had het Openbaar Ministerie gewaarschuwd dat er twijfels waren of de man wel geschikt zou zijn om een artsenbul te krijgen. "En dat hebben we serieus genomen", aldus de decaan.

1 uur geleden
Dijkgraaf: stevig gediscussieerd over Hoekstra's Qatar-aanpak

DEN HAAG (ANP) - Er was in het kabinet "discussie" over hoe toenmalig buitenlandminister Wopke Hoekstra Qatar behandelde in aanloop naar het WK voetbal, zegt demissionair minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs). Uit een reconstructie van Trouw blijkt dat Hoekstra en zijn ambtenaren kritiek en adviezen van andere ministeries, waaronder Onderwijs, in de wind sloegen.

1 uur geleden
Vernield monument voor overleden kankerpatiënten herbouwd in 2024

DRONTEN (ANP) - Het monument voor overleden kankerpatiënten in Dronten dat eerder dit jaar werd vernield, wordt in maart 2024 herbouwd. Dat laat KWF Kankerbestrijding vrijdag weten.

2 uur geleden