Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strengere coronamaatregelen voor miljoenen Engelsen

Strengere coronamaatregelen voor miljoenen Engelsen

LONDEN (ANP/AFP) - Op meer plaatsen in Engeland gaan volgende week veel strengere maatregelen gelden tegen het coronavirus. Dat heeft gevolgen voor nog eens 2,4 miljoen mensen in West Yorkshire, onder wie ook inwoners van de stad Leeds.

De regering maakte vrijdag bekend dat het corona-alarmniveau in Calderdale, Bradford, Kirklees, Leeds en Wakefield komende maandag naar het hoogste niveau gaat. Dat betekent in de praktijk dat mensen binnen en in tuinen niet meer mogen afspreken met personen uit andere huishoudens. Pubs en cafés moeten dicht, tenzij daar ook "substantiële gerechten" op het menu staan. Restaurants hoeven niet te sluiten.

In totaal wonen zo'n 11 miljoen Engelsen in gebieden waar volgende week het hoogste alarmniveau van kracht is. Het gaat om ongeveer een vijfde van de bevolking van Engeland. De Britse autoriteiten proberen met dat soort lokale maatregelen verspreiding van het besmettelijke virus tegen te gaan. De regering van premier Boris Johnson deinst nog terug voor een nieuwe, landelijke lockdown.

Nottingham

In Nottingham gingen de strengere regels vrijdag in. Grote groepen jongeren gingen daar donderdagavond op de valreep nog stappen. Zij dronken alcohol op straat, hadden zich soms verkleed en poseerden volgens Britse media voor foto's in de buurt van politievoertuigen. "Dit is onze laatste kans om nog naar de pub te gaan en echt een pint te drinken", zei een 20-jarige student tegen een lokaal medium.

Niet alle delen van het Verenigd Koninkrijk kiezen voor dezelfde aanpak. In Wales is wel een algemene lockdown ingesteld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Terreurgroep IS eist aanslag op moskee in Kabul op

KABUL (ANP/RTR/DPA) - De explosie in een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kabul waarbij vrijdag zeker twaalf mensen omkwamen, is opgeëist door Islamitische Staat. De terreurbeweging maakte dat bekend kort voordat een driedaagse wapenstilstand afloopt, ingesteld vanwege het einde van de ramadan.

2 uur geleden
Netanyahu tegen Biden: doen alles om burgerdoden te voorkomen

WASHINGTON/JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Amerikaanse president Joe Biden verzekerd dat het Israëlische leger er alles aan doet om geen mensen te raken die niet betrokken zijn bij Hamas en andere strijdgroepen in de Gazastrook. Biden sprak zijn zorgen uit over de burgerslachtoffers in Gaza.

5 uur geleden
Pro-Palestijnse betogers in Europese steden de straat op

LONDEN (ANP/AFP/BELGA) - In meerdere Europese steden zijn betogers zaterdag de straat opgegaan uit solidariteit met de Palestijnen. Zo liepen duizenden mensen door Hyde Park in Londen, waarbij ze "bevrijd Palestina!' riepen bij de Israëlische ambassade.

7 uur geleden
Gebouw met kantoren internationale pers bestookt in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Een raketaanval heeft in de Gazastrook een gebouw getroffen met kantoren van internationale media, waaronder persbureau Associated Press en nieuwszender al-Jazeera. Een getuige zegt dat het pand is ingestort.

10 uur geleden
Burgemeester Boedapest wil Orbán verslaan en premier worden

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De burgemeester van de Hongaarse hoofdstad Boedapest wil de premierskandidaat van de oppositie worden bij de komende verkiezingen. Zes partijen willen nauw gaan samenwerken om de Fidesz-partij te verslaan van premier Viktor Orbán, die al meer dan tien jaar aan de macht is.

12 uur geleden
China laat voor het eerst ruimtevaartuig landen op Mars

PEKING (ANP/AFP) - Een Chinese onbemande verkenner is succesvol geland op de planeet Mars, melden Chinese staatsmedia. De succesvolle landing van Zhurong, zoals het wagentje heet, is een triomf voor Peking, dat steeds meer ambities heeft op het gebied van ruimtevaart.

15 uur geleden
Voormalig Iraanse nucleair onderhandelaar wil president worden

TEHERAN (ANP/RTR) - De voormalige Iraanse parlementsvoorzitter en oud-nucleair onderhandelaar Ali Larijani wil meedoen aan de presidentsverkiezingen van komende maand. De staatstelevisie zond live uit hoe Larijani zich zaterdag kwam aanmelden.

16 uur geleden