Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strengere coronamaatregelen voor miljoenen Engelsen

Strengere coronamaatregelen voor miljoenen Engelsen

LONDEN (ANP/AFP) - Op meer plaatsen in Engeland gaan volgende week veel strengere maatregelen gelden tegen het coronavirus. Dat heeft gevolgen voor nog eens 2,4 miljoen mensen in West Yorkshire, onder wie ook inwoners van de stad Leeds.

De regering maakte vrijdag bekend dat het corona-alarmniveau in Calderdale, Bradford, Kirklees, Leeds en Wakefield komende maandag naar het hoogste niveau gaat. Dat betekent in de praktijk dat mensen binnen en in tuinen niet meer mogen afspreken met personen uit andere huishoudens. Pubs en cafés moeten dicht, tenzij daar ook "substantiële gerechten" op het menu staan. Restaurants hoeven niet te sluiten.

In totaal wonen zo'n 11 miljoen Engelsen in gebieden waar volgende week het hoogste alarmniveau van kracht is. Het gaat om ongeveer een vijfde van de bevolking van Engeland. De Britse autoriteiten proberen met dat soort lokale maatregelen verspreiding van het besmettelijke virus tegen te gaan. De regering van premier Boris Johnson deinst nog terug voor een nieuwe, landelijke lockdown.

Nottingham

In Nottingham gingen de strengere regels vrijdag in. Grote groepen jongeren gingen daar donderdagavond op de valreep nog stappen. Zij dronken alcohol op straat, hadden zich soms verkleed en poseerden volgens Britse media voor foto's in de buurt van politievoertuigen. "Dit is onze laatste kans om nog naar de pub te gaan en echt een pint te drinken", zei een 20-jarige student tegen een lokaal medium.

Niet alle delen van het Verenigd Koninkrijk kiezen voor dezelfde aanpak. In Wales is wel een algemene lockdown ingesteld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

VN manen tot kalmte na moord op Iraans meesterbrein atoombom

NEW YORK (ANP/RTR) - De voorman van de Verenigde Naties (VN) maant tot kalmte na de moordaanslag op het vermeende meesterbrein van het geheime Iraanse atoombomprogramma. Secretaris-generaal Guterres roept iedereen op terughoudend te zijn. Alle acties die tot een stijging van de spanning in de regio kunnen leiden, moeten worden vermeden, aldus zijn woordvoerder.

54 minuten geleden
Maar één knuffelcontact voor Belgen aan de kerstdis

BRUSSEL (ANP) - Een groot feest met familie en vrienden met Kerstmis zit er in België vanwege het coronavirus dit jaar niet in. Belgen mogen met kerst maar één knuffelcontact van buiten het huishouden uitnodigen. Alleenstaanden mogen op 24 en 25 december twee nauwe contacten tegelijk ontvangen, zijn premier Alexander De Croo en de regionale regeringen overeengekomen.

4 uur geleden
Trump weer teruggefloten in verkiezingszaak

PHILADELPHIA (ANP/RTR) - Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump heeft ook in een beroepszaak tegen de verkiezingsuitslag in de staat Pennsylvania bakzeil gehaald. Een federale rechtbank voor hoger beroep wees een poging af om de goedkeuring van de overwinning van de verkozen president Joe Biden ongedaan te maken.

4 uur geleden
Italië versoepelt coronamaatregelen in onder meer Lombardije

ROME (ANP/RTR) - Italië versoepelt vanaf zondag de coronamaatregelen in vijf regio's, waaronder de rijkste en dichtstbevolkte regio van het land, Lombardije.

4 uur geleden
Iran kwaad na moordaanslag, wijst naar Israël

TEHERAN (ANP/RTR) - In Iran is met woede gereageerd op de moordaanslag vrijdag op een prominente atoomgeleerde. Het land zegt aanwijzingen te hebben dat Israël een rol heeft in de moord.

5 uur geleden
Aanslag op prominente Iraanse atoomwetenschapper

TEHERAN (ANP/RTR) - Een prominente Iraanse atoomwetenschapper is slachtoffer geworden van een aanslag. Het gaat om Mohsen Fakhrizadeh die wordt gezien als het brein achter de vermeende pogingen van Teheran om een atoombom te maken.

6 uur geleden
Winkels in België 1 december weer open

BRUSSEL (ANP) - De niet-essentiële winkels in België, zoals kleding- of meubelwinkels en de Hema, mogen per 1 december weer open. Dat heeft het overlegcomité van de federale en regionale regeringen besloten, melden de belangrijkste Belgische media.

6 uur geleden