Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strengere coronamaatregelen voor miljoenen Engelsen

Strengere coronamaatregelen voor miljoenen Engelsen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - Miljoenen mensen in Londen en andere gebieden in Engeland krijgen te maken met strengere maatregelen die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Zo mogen mensen uit verschillende huishoudens vanaf zaterdag niet meer binnen met elkaar afspreken.

Minister Matt Hancock (Volksgezondheid) zei in het parlement dat ingegrepen moet worden omdat het coronavirus snel om zich heen grijpt. Het aantal coronagevallen in Londen verdubbelt iedere tien dagen, waarschuwde hij.

De Britse autoriteiten maakten woensdag melding van bijna 20.000 nieuwe besmettingen in het hele land. "Het zal slechter worden voordat het beter wordt", voorspelde de minister. Hij riep mensen ook op zo min mogelijk te reizen.

Alarmniveaus

Het aangescherpte beleid heeft gevolgen voor de circa 9 miljoen inwoners van Londen en 2 miljoen inwoners van andere Engelse gebieden, waaronder Essex, York en Chesterfield. De overheid verhoogt het alarmniveau daar naar "hoog".

Vanwege de coronacrisis zijn drie alarmniveaus in het leven geroepen: midden, hoog en zeer hoog. Die gaan allemaal gepaard met specifieke maatregelen. Bij "zeer hoog" mogen mensen uit verschillende huishoudens ook niet meer afspreken in tuinen of op terrassen. Bij een "hoog" alarmniveau is dat alleen binnen verboden, bijvoorbeeld in woningen of restaurants.

Meer uit Buitenland

WSJ: 'topgeheime' documenten gevonden bij inval in huis Trump

NEW YORK (ANP/AFP) - De FBI heeft tijdens de doorzoeking van het landgoed van Donald Trump in Florida documenten aangetroffen die als "topgeheim" waren gemarkeerd, meldt The Wall Street Journal. Volgens de krant ging het om elf verzamelingen documenten.

41 minuten geleden
Eerste graanschip voor Afrika in Oekraïense haven sinds invasie

KIEV (ANP/RTR) - Het eerste graanschip naar Afrika sinds de Russische invasie van Oekraïne is vrijdag aangemeerd in de haven van Pivdennyi, ten noordoosten van Odessa. "Het vrachtschip Brave Commander is aangekomen in de zeehaven van Pivdennyi. Zeer binnenkort zal (Oekraïens) graan worden geleverd aan Ethiopië", schrijft de Oekraïense minister Oleksandr Koebrakov van Infrastructuur op Twitter.

1 uur geleden
Actrice Anne Heche (53) van beademing gehaald en overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is van de beademing gehaald. Dat laat een woordvoerder van de familie van Heche, die vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade opliep en in coma lag, weten, meldt The Guardian. Heche werd 53 jaar.

2 uur geleden
Hof regio Donetsk berecht weer buitenlandse krijgsgevangenen

MOSKOU/DONETSK (ANP) - Het gerechtshof in de pro-Russische Oost-Oekraïense regio Donetsk berecht volgens Russische media maandag opnieuw buitenlanders die "als huurling of terrorist" aan de zijde van de Oekraïense strijdkrachten zouden hebben deelgenomen aan de oorlog in het land. Het gaat volgens meldingen van het hof om drie Britten (John Harding, Andrew Hill en Dylan Healy), een Kroaat (Vekoslav Prebeg) en een Zweed (Matthias Gustavsson).

3 uur geleden
Vermaarde schrijver Salman Rushdie neergestoken in staat New York

NEW YORK (ANP) - De vermaarde schrijver Salman Rushdie is neergestoken vlak voor een lezing die hij zou geven in Chautauqua, circa 470 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Ooggetuigen melden dat hij op het podium werd behandeld en later, weliswaar met hulp, in staat was lopend het podium te verlaten. Over de dader die het podium bestormde is nog niets bekend. Hij is wel aangehouden.

4 uur geleden
Waterpeil in de Rijn op 'kritiek niveau' door extreme droogte

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Door de extreme droogte is het waterpeil in de Rijn ter hoogte van het Duitse plaats Kaub, tussen Koblenz en Mainz, gezakt tot 40 centimeter. Dat geldt volgens het Duitse Federale Instituut voor Hydrologie als een kritiek niveau voor commerciële scheepvaart.

5 uur geleden
Trump noemt kernwapenkwestie na huiszoeking onzin

WASHINGTON (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump vindt het onzin dat hij illegaal over documenten over kernwapens zou beschikken. Op eigen sociale media noemt hij de kernwapenkwestie een "hoax".Trump reageert op een bericht van de krant The Washington Post dat agenten eerder deze week nucleaire documenten zochten bij een huiszoeking in zijn landgoed in Florida.

7 uur geleden