Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Strengere coronamaatregelen op komst in Londen'

'Strengere coronamaatregelen op komst in Londen'

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse hoofdstad Londen neemt naar verwachting binnen afzienbare tijd strengere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook in Groot-Brittannië loopt het aantal nieuwe besmettingen per dag snel op.

Volgens bronnen binnen het kantoor van de Londense burgemeester Sadiq Khan komen de strengere maatregelen snel. Burgemeester Khan had woensdag een bijeenkomst met volksgezondheidsfunctionarissen waarbij strengere maatregelen werden besproken. Volgens een bron zou het onder meer gaan om een verbod op samenkomsten binnen tussen personen uit verschillende huishoudens. De functionaris zei dat Londen naar verwachting snel gemiddeld 100 coronapatiënten per 100.000 inwoners zal hebben.

Noord-Ierland en Wales verscherpten onlangs ook de maatregelen. In Noord-Ierland zijn de autoriteiten van plan vanaf maandag de scholen te sluiten en beperkingen op te leggen aan cafés en restaurants. Wales wil voorkomen dat mensen vanuit infectiehaarden in Engeland nog langer kunnen inreizen.

Strengere lockdown

De fragmentatie in het Britse coronabeleid is het gevolg van de lokale aanpak die vooralsnog de voorkeur krijgt van premier Boris Johnson. Hij overweegt in Engeland een strenge lockdown in te voeren als maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus niet goed blijken te werken, werd woensdag bekend. Volgens Britse media denkt de premier aan een lockdown vanaf zondag 25 oktober.

Johnsons regering heeft net maatregelen genomen waarbij het risico van verspreiding in Engeland in drie alarmfases wordt ingedeeld. In de meest riskante gebieden gelden zwaardere beperkingen van het openbare leven dan in de andere regio's. De regio Liverpool is momenteel de enige in de hoogste alarmfase. Overwogen wordt om die ook in te stellen in de regio Manchester.

De autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk meldden woensdag dat er in de laatste 24 uur nog eens 19.724 nieuwe besmettingen waren vastgesteld. Het dodental steeg met 137 personen. Met 43.245 doden heeft het Verenigd Koninkrijk tot dusver het hoogste dodental van Europa.

Meer uit Buitenland

Duitsland en Polen richten taskforce op om vissterfte in Oder

BERLIJN/WARSCHAU (ANP/DPA) - Duitsland en Polen richten een gezamenlijke taskforce op om de massale vissterfte in de rivier Oder, die door beide landen stroomt, aan te pakken. Waardoor de vissen zijn gestorven, is nog onduidelijk.

43 minuten geleden
Spanje is voorlopig nog niet af van bosbranden

MADRID (ANP/DPA) - Brandweerlieden zijn in meerdere streken in Spanje bezig met het bestrijden van bosbranden. Maandenlange droogte en hitte die worden toegeschreven aan klimaatverandering zorgen voor nieuwe branden in het hele land.

4 uur geleden
Zes jaar cel voor afgezette premier Aung San Suu Kyi van Myanmar

NAYPYIDAW (ANP/RTR) - De afgezette Myanmarese premier Aung San Suu Kyi is veroordeeld tot zes jaar cel voor corruptie in vier gevallen. De winnares van de Nobelprijs voor de Vrede zou geld van haar eigen liefdadigheidsorganisatie hebben weggesluisd, oordeelde een rechtbank in de militaire dictatuur.

5 uur geleden
Paniek in IKEA Shanghai door plotselinge coronasluiting

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - In een IKEA-vestiging in de Chinese stad Shanghai hebben zich chaotische taferelen afgespeeld toen de autoriteiten plotseling besloten het gebouw af te sluiten na een coronabesmetting. Niemand mocht er meer uit of in.

5 uur geleden
In Rusland veroordeelde Amerikaanse sportster Griner in beroep

MOSKOU (ANP/AFP) - De Amerikaanse topbasketbalster Brittney Griner is zoals verwacht in beroep gegaan tegen de negen jaar celstraf die ze in Rusland opgelegd heeft gekregen wegens bezit en smokkel van hasjproducten. Ze kreeg begin deze maand de celstraf in een proces waarin ze ze zei per ongeluk cannabisolie bij zich te hebben gehad en niet met de bedoeling te smokkelen. De advocaten hadden om vrijspraak gevraagd.

6 uur geleden
Iran stelt geen enkele band te hebben met aanvaller Rushdie

TEHERAN/NEW YORK (ANP/AFP) - Iran heeft naar zeggen geen enkele band met de man die vrijdag in de staat New York de vermaarde schrijver Salman Rushdie met een mes aanviel. "Wij ontkennen categorisch elke band tussen de aanvaller en Iran. Niemand heeft het recht onze republiek te beschuldigen", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Teheran.

6 uur geleden
Noorse verkeersbrug stort in en voertuigen te water

TRETTEN (ANP/AFP) - In Noorwegen is plotseling een tien jaar oude overwegend houten verkeersbrug ingestort. Hierdoor kwamen een vrachtauto en een auto helemaal of gedeeltelijk in de rivier Lagen terecht. De bijna 150 meter lange brug in Tretten, 150 kilometer ten noorden van Oslo, begaf het op meerdere punten volledig door nog onbekende oorzaak.

8 uur geleden